Akinek 1-2 év körüli gyermeke van, leírná hogyan telik egy átlagos napja? Mármint a szülőnek.
8 körül kelünk. Peluscsere, reggeli. Amíg Ő eszik, addig én pakolászok a konyhában, rendet rakok, letörlöm a pultot, kipakolom a mosogatógépet...stb.
Ha befejezte a reggelit, bekapcsolom Neki a mesét, közben játszik a játékaival; közben én is megreggelizek, összekapom magam.
Utána felöltöztetem Őt is, fogatmosunk, megcsinálom a haját.
Aztán játék jön. Ha sikerül úgy belemélyednie, hogy egyedül játszon, akkor hagyom. Ha nem, akkor odaülök, és játszom Vele.
Tízóraizunk. Közben én megint pakolászok, takarítok.
Elmegyünk a játazóra, kb. 1-1,5 órát vagyunk kint. Hazafelé jövet a kocsiban elalszik.
Utána vagy hazaviszem, leteszem az ágyába aludni, és addig én főzök, takarítok; vagy viszem magammal, és besegítek a férjemnek a családi vállalkozásba pár órát -addig a kislányom ott alszik.
Ha felébredt, 3-fél4 körül; akkor peluscsere, majd ebéd következik. Akkor együtt eszek Vele én is.
Utána pakolászok, Ő játszik; majd ismét megyünk a játszóra kb. 1 órára.
Hazaérünk, jön az uzsonna. Amíg eszik, addig pakolászok, takarítok. Ha megérkezik addigra a férjem, neki is tálalok.
Utána játék jön megint, de akkor már vagy együtt, vagy csak a férjemmel játszik; én pedig csinálgatom még, amit kell; beleértve önmagamat is (pl. szőrtelenítés, szemöldökszedés...stb.).
Este 8-fél9-től van mesenézés a kislányomnak. Addig odaülök mellé, váltogatom Neki telefonon a meséket, közben én is tv-zek, megnézem a híreket, és megmosom a fogát.
9 körül fürdetem meg, majd pizsibe öltöztetem, megkapja a tejitalát, és egyből el is alszik fél10-10 körül.
Utána a férjemmel igyekszem minőségi időt tölteni. Éjfél-1 óra körül szoktam én is aludni menni.
6:45-7:00 ébredés
7:00 Emma és Benett készítése: mosdó, öltözés, fésülködés, reggeli
7:15 Léna készítése: átöltözés, pelus, szoptatás
7:30 Emma készítése az oviba és Benett készítése a l bölcsibe, ha férjem viszi. Vagy mindhárom gyerek készítése, ha én viszem.
7:35- 8:00 Reggeli, öltözés, fésülködés. Kislányom: addig önálló játék.
8:00-9:00 Közös játék
9:00-9:20 Altatás. Ez nem óramű pontossággal történik, de kb 8:45 körül már nyűgösködni kezd, picit kézben van, ezt-azt még rendezkedem, aztán 9 körül viszem aludni. Ha a nagyok itthon vannak, mesét kapcsolok nekik.
9:30-10.30 Délelőtti alvás. El(ő)készítem kislányom tízóraiját, ebédjét. Főzést elkezdem.
10:30-11:00 Ébredés után pelus csere, játszunk kicsit, kikészítem a tízórait.
11:00 Tízórai étkezés
11:30-12:30 Főzést befejezni, jó idő esetén udvar, közös játék
12:30-13:00 Altatás
13:00-14:30 (vagy 15:00) Alvás
15:00 Ebéd/uzsonna
15:15- 17:30: Szabad levegő, séta. Emmáért oviba, Benettért bölcsibe, séta/udvar, házon kívüli program
17:30-18:00 Közös játék
18:00 Léna fürdetés
18:15-30 Közös vacsora
18:30 (vagy 19:00) Altatás (Léna)
19:45 Nagyok fürdés, meseolvasás
20:15-30 Altatás – nagyok
Tehát max. este 9 után már gyermekmentes idő következik jó esetben. Bár Léna még felkel enni.
14 hónapos.
Fél 8-kor ébredünk (én aludnék meg...), utàna becsücsül mellém az ágyba, olyankor nézegetünk könyveket egy kicsit.
Aztán kis babamasszázs, pelusozás, öltöztetés. Amíg beágyazom, felöltözöm, addig kóricál vagy pakolászik.
Ha van idő, akkor még játszunk együtt is, közben megiszom a kávét.
Lemegyünk reggelizni plusz elindítom a mosást ilyesmi, aztan elpakolok magunk után.
Attól függően hogy van-e programunk, vagy elmegyünk arra, vagy a kutyussal sétàlni, rzekhez összecucvolunk, fogat mosunk stb.
Mire visszaérünk, általában alszik.
Azalatt megfőzök, házimunkázok.
1-2 körül megebédelünk, aztán általában leülünk játszani (de ha délelőtt program volt, akkor néha ilyenkor visszük az erdőbe a kutyust).
Utána uzsizunk 4-5 körül, utàna vagy játszás vagy ilyenkor van a második séta. Jàtszózunk is közben.
Ha hazaérünk általában játszok, de ha nappalos az apja, akkor ilyenkor főzök.
7-8 között vacsi, utàna hosszas pancsolás a lányzónak, fújok neki bubit, teszek be relax zenét, közben elpakolom a gyerekszobát (látom a babáta nyitott ajtóból).
Utàna altatás kb fèl 9-9-re elalszik, akkor még picit pihenek illetve gyakran kell egy visszaaltatás.
Utána lemegyek, rendet rakok, beteszem másnspra a kenyeret, felsöprök, felmosok a konyhában és az előszobában. Ha meg kell vmi, megcsinàlom.
Aztán lezuhizok, ált kb fèl 11-11re végzek, akkor még olvasgatok vagy elalszom.
Ha párom otthon van, akkor ő gyakran megcsinálja az esti konyhas részt, akkor van hogy én is elalszom az altatással egy időben. Vagy ha mindketten bírjuk, akkor leülünk filmet nézni.
#5 vagyok
Mivel mi Budapesten lakunk, így rengeteg játszótér van a közelünkben, ami pedig messze van, oda elmegyünk hétvégén autóval, ezt akár egy múzeummal vagy mással egybe kötjük és utána kb. 3-4 órát a játszótéren vagyunk.
Rengeteg szervezés, tervezés kell egy jó napirendhez, és bármelyik pillanatban történhet valami, de megéri, mert most én eljutottam odáig, hogy egyszerűnek érzem a napjaim beosztását, bár minden nap végére elfáradok.🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!