Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek 1-2 év körüli gyermeke...

Akinek 1-2 év körüli gyermeke van, leírná hogyan telik egy átlagos napja? Mármint a szülőnek.

Figyelt kérdés
2020. febr. 21. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
9 körül kelnek a gyerekek, én is velük. Peluscsere, reggeli, aztán megyünk a kertbe játszani, kiengedjük a tyúkokat, adunk enni a kutyáknak, stb. Délben bejövünk, kézmosás, ebéd, aztán alvás. Alvásidőben szoktam teregetni/hajtogatni, összeszedni a játékokat a nappaliban, aztán ha marad idő, akkor olvasni, kirakózni, hímezni szoktam. 4 körül kelnek, ha jó idő van, megint kimegyünk, 5 körül jön a férjem, ekkor bejövök főzni. Minden este frissen főzök, másnap is az az ebéd. A fürdetés a férjem dolga, vacsi együtt, meseolvasás, diavetítő, aztán a gyerekek mennek aludni. Gyors söprés, pakolás, mosogatás, aztán a férjemmel még eltöltünk 1-2 órát kettesben. Hétvégén egyik nap porszívózunk, fürdőt takarítunk, stb, másik nap valamilyen közös programot szervezünk (kirándulás, állatkert, Dunapart, stb.) 1 éves a kicsi, 2 a nagy.
2020. febr. 21. 13:40
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

8 körül kelünk. Peluscsere, reggeli. Amíg Ő eszik, addig én pakolászok a konyhában, rendet rakok, letörlöm a pultot, kipakolom a mosogatógépet...stb.

Ha befejezte a reggelit, bekapcsolom Neki a mesét, közben játszik a játékaival; közben én is megreggelizek, összekapom magam.

Utána felöltöztetem Őt is, fogatmosunk, megcsinálom a haját.

Aztán játék jön. Ha sikerül úgy belemélyednie, hogy egyedül játszon, akkor hagyom. Ha nem, akkor odaülök, és játszom Vele.

Tízóraizunk. Közben én megint pakolászok, takarítok.

Elmegyünk a játazóra, kb. 1-1,5 órát vagyunk kint. Hazafelé jövet a kocsiban elalszik.

Utána vagy hazaviszem, leteszem az ágyába aludni, és addig én főzök, takarítok; vagy viszem magammal, és besegítek a férjemnek a családi vállalkozásba pár órát -addig a kislányom ott alszik.

Ha felébredt, 3-fél4 körül; akkor peluscsere, majd ebéd következik. Akkor együtt eszek Vele én is.

Utána pakolászok, Ő játszik; majd ismét megyünk a játszóra kb. 1 órára.

Hazaérünk, jön az uzsonna. Amíg eszik, addig pakolászok, takarítok. Ha megérkezik addigra a férjem, neki is tálalok.

Utána játék jön megint, de akkor már vagy együtt, vagy csak a férjemmel játszik; én pedig csinálgatom még, amit kell; beleértve önmagamat is (pl. szőrtelenítés, szemöldökszedés...stb.).

Este 8-fél9-től van mesenézés a kislányomnak. Addig odaülök mellé, váltogatom Neki telefonon a meséket, közben én is tv-zek, megnézem a híreket, és megmosom a fogát.

9 körül fürdetem meg, majd pizsibe öltöztetem, megkapja a tejitalát, és egyből el is alszik fél10-10 körül.

Utána a férjemmel igyekszem minőségi időt tölteni. Éjfél-1 óra körül szoktam én is aludni menni.

2020. febr. 21. 14:26
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
#2 Az lemaradt, hogy 19 hónapos a kislányom.
2020. febr. 21. 14:26
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Nekem 5 és 2 évesem van. Ez miatt én 5kor kelek, főzök kávét férjemnek csomagolok reggelit rendbe rakom magam. 6kor kelnek a gyerekek. Reggeliznek,ellatom az állatokat, elvisszük a nagyon oviba,utána bolt. 8kor hazaérünk fél 9kor lerakom aludni a kicsit. Megfőzök rendet rakok, a kicsi fél 11-11 körül felkel, ebédelünk. Fél 1kor elmegyünk a nagyért az oviba, hazaérünk ellátom az állatokat, befejezem ami elmaradt, ők játszanak közben. Ha jó az idő kint vagyunk ha rossz bent játszunk, uzsi vacsi, fürdés, hazaesik apa. Esti mese olvasás és fél 8kor takarodó. Utána van időnk férjemmel egymásra.
2020. febr. 21. 15:07
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

6:45-7:00 ébredés

7:00 Emma és Benett készítése: mosdó, öltözés, fésülködés, reggeli

7:15 Léna készítése: átöltözés, pelus, szoptatás

7:30 Emma készítése az oviba és Benett készítése a l bölcsibe, ha férjem viszi. Vagy mindhárom gyerek készítése, ha én viszem.

7:35- 8:00 Reggeli, öltözés, fésülködés. Kislányom: addig önálló játék.

8:00-9:00 Közös játék

9:00-9:20 Altatás. Ez nem óramű pontossággal történik, de kb 8:45 körül már nyűgösködni kezd, picit kézben van, ezt-azt még rendezkedem, aztán 9 körül viszem aludni. Ha a nagyok itthon vannak, mesét kapcsolok nekik.

9:30-10.30 Délelőtti alvás. El(ő)készítem kislányom tízóraiját, ebédjét. Főzést elkezdem.

10:30-11:00 Ébredés után pelus csere, játszunk kicsit, kikészítem a tízórait.

11:00 Tízórai étkezés

11:30-12:30 Főzést befejezni, jó idő esetén udvar, közös játék

12:30-13:00 Altatás

13:00-14:30 (vagy 15:00) Alvás

15:00 Ebéd/uzsonna

15:15- 17:30: Szabad levegő, séta. Emmáért oviba, Benettért bölcsibe, séta/udvar, házon kívüli program

17:30-18:00 Közös játék

18:00 Léna fürdetés

18:15-30 Közös vacsora

18:30 (vagy 19:00) Altatás (Léna)

19:45 Nagyok fürdés, meseolvasás

20:15-30 Altatás – nagyok

Tehát max. este 9 után már gyermekmentes idő következik jó esetben. Bár Léna még felkel enni.

2020. febr. 21. 15:14
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

14 hónapos.

Fél 8-kor ébredünk (én aludnék meg...), utàna becsücsül mellém az ágyba, olyankor nézegetünk könyveket egy kicsit.

Aztán kis babamasszázs, pelusozás, öltöztetés. Amíg beágyazom, felöltözöm, addig kóricál vagy pakolászik.

Ha van idő, akkor még játszunk együtt is, közben megiszom a kávét.

Lemegyünk reggelizni plusz elindítom a mosást ilyesmi, aztan elpakolok magunk után.

Attól függően hogy van-e programunk, vagy elmegyünk arra, vagy a kutyussal sétàlni, rzekhez összecucvolunk, fogat mosunk stb.

Mire visszaérünk, általában alszik.

Azalatt megfőzök, házimunkázok.

1-2 körül megebédelünk, aztán általában leülünk játszani (de ha délelőtt program volt, akkor néha ilyenkor visszük az erdőbe a kutyust).

Utána uzsizunk 4-5 körül, utàna vagy játszás vagy ilyenkor van a második séta. Jàtszózunk is közben.

Ha hazaérünk általában játszok, de ha nappalos az apja, akkor ilyenkor főzök.

7-8 között vacsi, utàna hosszas pancsolás a lányzónak, fújok neki bubit, teszek be relax zenét, közben elpakolom a gyerekszobát (látom a babáta nyitott ajtóból).

Utàna altatás kb fèl 9-9-re elalszik, akkor még picit pihenek illetve gyakran kell egy visszaaltatás.

Utána lemegyek, rendet rakok, beteszem másnspra a kenyeret, felsöprök, felmosok a konyhában és az előszobában. Ha meg kell vmi, megcsinàlom.

Aztán lezuhizok, ált kb fèl 11-11re végzek, akkor még olvasgatok vagy elalszom.

Ha párom otthon van, akkor ő gyakran megcsinálja az esti konyhas részt, akkor van hogy én is elalszom az altatással egy időben. Vagy ha mindketten bírjuk, akkor leülünk filmet nézni.

2020. febr. 21. 15:16
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
#5 vagyok. Az kimaradt, hogy Emma 3 éves. Benett 1,5 éves. Léna fél éves.
2020. febr. 21. 15:28
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az én kislányom napközben csak 1-másfél órát alszik,ez így elég kevésnek tűnik. A játszótéren mivel szokott játszani a pici? Mi kis faluban lakunk pár darab játék van csak a játszón. Homokozó az ugye most nem aktuális,hintázni bent szoktunk,csúszdán párszor lecsúsztárom,rugós kacsa van,azzal még nem tud mit kezdeni max ráültetem és ennyi meg mászófal,libikóka de azt sem tudja használni. Ennyi. Így elég uncsi a játszótér,sőt általában senki sincs ott. Az ebédkészítésre sem szokott elég idő lenni a nappali alvásideje( minden nap főzök) így próbálok vele főzni amit általában elég rosszul tűr.Régebben el volt a műanyag edényekkel, ételesekkel,hűtőmágnesekkel vagy ha nem akkor a kezemben volt de mostanában nem akar és elég idegörlő a főzés még ha nagy részét az alvásidejére hagyom. Nem tudom hogy én rontok el valamit vagy mindenkinek ilyen nehéz,ha nem is mondjuk a főzés része de nektek is van olyan hogy nehezen bírjátok ezt az egészet? Számomra nagyon nehéz hogy kilogisztikázzam az egész napot,hogy mit hogyan oldja meg olyan egyszerű dolgoknál is mint 1 sepregetés,tésztafőzés stb. Minden apró dolgot meg kell tervezni. Szeretnék sok időt fordítani a picire,játszani vele de közben annyi a teendő
2020. febr. 22. 03:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#5 vagyok

Mivel mi Budapesten lakunk, így rengeteg játszótér van a közelünkben, ami pedig messze van, oda elmegyünk hétvégén autóval, ezt akár egy múzeummal vagy mással egybe kötjük és utána kb. 3-4 órát a játszótéren vagyunk.

Rengeteg szervezés, tervezés kell egy jó napirendhez, és bármelyik pillanatban történhet valami, de megéri, mert most én eljutottam odáig, hogy egyszerűnek érzem a napjaim beosztását, bár minden nap végére elfáradok.🙂

2020. febr. 22. 08:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát azt el is hiszem 3 pici gyerek mellett. Nekem még 1el is nehéz,el sem tudom képzelni hogyan bírnék 3al( de még kettővel sem)
2020. febr. 22. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!