Baj-e, ha a gyerek 10 évesen politikáról akar beszélni?
Figyelt kérdés
nem túl komoly téma ez ilyen korán?2020. júl. 29. 06:48
1/8 anonim válasza:
Én sokat hallgattam otthon a politizálást, engem érdekelt és érdekel a mai napig. Szerintem nem probléma, részben ennek tulajdonítom, hogy (sajnos) az átlagnál jobban tájékozódom a belföldi és külföldi politikai és egyéb társadalmi helyzetről. Ráférne a lakosságra, mert a többség azzal sincs tisztában, hogy mi a különbség az állam- és a kormányfő között...
2/8 anonim válasza:
Nem. A maga szintjen hasznos ha kepben van, hozzatartozik az elethez, a szemelyisegenek, az ideologiajanak a kialakulasahoz. Persze fontos, h ne ugy egyoldalu es szubjektiv legyen az info amit kap, bar a legtobb esetben a szulo politikai nezeteit fogja eloszor megismerni.
3/8 anonim válasza:
Nyilván az otthoni nézetekkel fog megismerkedni, ez kb kikerülhetetlen. De jó, ha legalább nagyjából képben van, kik, és mit csinálnak a politikában.
Nagyon rossz példa, pártállástól függetlenül:
2-es villamos elmegy a Parlament előtt, ennél kicsit kisebb gyerek, Apa, mi ez az épület? Ott lakik a rohadék rablócsürhe! (Szerencsétlen azóta is keveri gondolom a Markó utcával... -_- )
4/8 anonim válasza:
Dehogy baj.
Ha mondani akar valamit, meghallgatom, reagálok rá. Ha kérdése van, válaszolok rá.
De ugyanezt tenném bármilyen témáról lenne szó.
A gyereket semmilyen témában nem szabad leugatni és azt mondani, hogy "kicsi vagy még ehhez". Ha kicsi lenne, nem foglalkoztatná és nem akarna róla beszélgetni.
5/8 anonim válasza:
Ha érdekli, nem korai beszélgetni róla. Nyilván ilyen korban onnan ered az érdeklődés hogy hallott valami aktuálpolitikai ügyről, nem politológiai elméleteket akar megvitatni és nem is kell erre elvinni. De ha megkérdezi hogy mi az a korrupció, akkor vissza lehet kérdezni hogy hol hallotta ezt, és ha az a válasz hogy Sanyika azt mondta szünetben hogy korrupt a kormány akkor el lehet mesélni neki nagy vonalakban hogy mi az a kormány, mi az a korrupció és hogy szerintetek igaza van-e Sanyikának.
6/8 anonim válasza:
Szerintem nem baj ; meg akarja érteni a dolgokat; és lehet,hogy okosabb is a társainál, meg mondjuk hogy pl érett gondolkodású. És amiről az osztálytársai tudnának beszélgetni vele; az már lehet, neki túl komolytalan, gyerekes. Úgyhogy szerintem tök jó, hogy érdeklődik, nincs ezzel semmi baj.
7/8 A kérdező kommentje:
nos, e gyermek én voltam még a 2002-es választások idején, akkor nagyon lesújtott, hogy ők kerültek hatalomra, és mindez 8 évig tartott, így már nagyon vártam, hogy 2010-ben a fidesz legyen hatalmon, azóta bennük is csalódtam, de még mindig őket tartom a legjobbaknak de pusztán azért, mert az ellenzék még mindig olyan mint, azokban az időkben, mikor meggyűlöltem őket, az ország lezüllesztése miatt
2020. aug. 1. 04:58
8/8 anonim válasza:
Engem is érdekel a politika de csak mert tudom akkor szidni a pártokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!