Elvigyem pszihológushoz a 7 éves lányomat, mert rengeteget hazudik ? Vagy mi más segítget ?
Vagy ilyen betegség (nem biztos, hogy nála is fennáll), a neve confabulatio.
Meg kell vizsgáltatni gyermekpszichológussal, feltétlenül.
Lehet, hogy álomvilágban él, valami hiányt pótol, vagy több személyes törődést akar kicsikarni.
Ismerek ilyen 6,5 éves lányt. A múltkor beadta a gyerekemnek hogy Olaszországban járt iskolába(nem, sosem laktak kint, ráadásul ovis volt) Ha látunk egy bogarat, mondja ő is. Ha voltunk valahol, ő is. Ha BÁRMI van, család barátok program, baleset, történés, ő is, sőt neki jobban ment, ő durvább rossz dolgon van túl(nem).
Még szemethunynak felette, mert kicsi, nagyon élénk a képzelete, élje ki művészetben. Azt mondják remekül rajzol, hát nem tudom.
Szerintem meg kellene tanulnia, hogy elèg jó ő is és az élete is. Annyira imádják, sztárolják, hogy azt hiszi neki mindenben a legjobbnak kell lennie, csak akkor szeretik..
Nem tudom.
Ettől viszont nem rossz gyerek, érzékeny, sértődékeny, barátságos, nyitott..
Kisfiam volt hasonloan. Mi ebbe belefáradtunk 6 éves korában. A hazudozás ment csak. Egy normális beszélgetésünk nem lehetett vele mert azt is lehazudta ami abban a pillanatban történt.
Pszichológus javaslatára művészeti foglalkozásra hordtuk, festés, gyurmázás, agyagozás. Irányított foglalkozásra is vinni kezdtük.
Amikor hazudott akkor büntetést kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!