Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Mitől lehet ez? Már...

Anyukák! Mitől lehet ez? Már minden rémségre gondolta.

Figyelt kérdés
Tegnap délután nagyon nehezen tudott kakilni a kislányom. most lesz 2 éves, de eddig még sosem fordult elő. Adtam neki glicerines kúpot, attól kb. 5 perc múlva kinyomott egy adagot, majd egy óra múlva még egyet. előtte 3 napig semmi. a széklet nem volt kemény, nem volt sebes a feneke, és nem volt vér sem. Ma délelőtt megint nyomakodott, de teljesen olyan volt mindkét nap, mintha vissza akarná tartani. Nem bilizik, tehát nem ez a gond. Annyira nyomott már a végén, hogy hányt is egy keveset. Rostra, folyadékra nagyon figyelek. félek, nehogy bélelzáródása legyen. Elnézést, ha hosszú voltam. Doki csak holnap van, védőnő azt mondta, hogy laeveolac, ha más nincs. Segítsetek kérlek! Minden tanács jól jöhet!
2010. aug. 3. 13:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, hogy valóban visszatartja. A visszatartás a pelenkás gyerekeknél is előfordul. Valószínű, hogy érte őt egy rossz élmény, pl egyszer kicsit nehezebben kakilt, fájt neki, ezért inkább visszatartja, mert fél, hogy ismét fájni fog.

Ha megfelelően táplálkozik, márpedig ezt írod, akkor nem az emésztésével van a gond, egyszerűen pszichésen visszatartja.

Bélelzáródása nem lesz, a Laevolac is nagyon jó!

Az én fiam s ezt csinálta, ő 1 hétig is vissza tudta tartani, akkor már én sírtam, hogy végre kakiljon. megbeszéltük, hogy nem fáj a kaki, s mikor legközelebb kakilt, már ő mondta, hogy nem fájt, innentől kezdve tudott kakilni!

2010. aug. 3. 13:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma ő is akkor kakilt, amikor már én sírtam, hogy legyesn szives ne tartsa vissza, mert az nem jó. Mindig mondom neki, hogy a kaki nem fáj. Ő is mondta ma többször. Amikor kakilt is kérdeztem közben, de arra is azt mondta nem fáj. Szegényke már azért kakilt, hogy én ne sírjak. Közben meg ölelgetett. Akárhol néztem, mindenhol azt írták, hogy a szorulásnál kemény a kaki, az övé meg puha. Nem értem. Valószínű valamikor fájhatott neki, csak nem szólt. még egyszer köszönöm a választ!
2010. aug. 3. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!