Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hashajtásra lehet használni...

Hashajtásra lehet használni ricinus olajat?

Figyelt kérdés
Még mielőtt bárki letámadna, csak kérdezem, mert sehol nem nagyon találni róla infót. 2 éves a kislányom, és ma kicsit nehezen kakilt. Ez volt a 3. nap kaki nélkül. Eddig soha nem volt gond, ezért nem igazán vagyok jártas ebben. Aki tud, kérem segítsen! Táplálás "hajtós" már 2 napja. szerencsére a második adagnál már nem volt gond. Köszönöm mindenkinek!
2010. aug. 2. 22:14
 1/3 Gabi66 ***** válasza:
Kisgyereknek ne használj ricinus olajat. Inkább a kaja legyen rost dús, és sok folyadék. Nem a szobatisztaság az oka a visszatartásnak, mert akkor add vissza rá a pelust, ne rögzüljön a rossz élmény, a kemény kaki.
2010. aug. 3. 08:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia! Nem bilizik még. Pár hete próbáltuk, de nem igazán jött be neki, ezért még várunk vele. Azóta beszéltem a védőnővel, ő is említette, hogy ricinust nem szabad neki adni. a laveolac-ot mondta, ha nagyon problémás. Egyenlőre úgy néz ki rendben lesz. Eddig még nem volt gond a kakival. Persze előfordult, hogy kimaradt egy -egy nap, de csak ritkán. A furcsa az volt, hogy nem keményet kakilt.

Köszönöm a válaszodat!

2010. aug. 3. 11:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én 4éves lányomnál ugyan ez volt a helyzet,kb 3 napig nem volt kaki,aztán sikerült,de nem volt kemény,következő naptól viszont hasmenése van,most már 4.napja:(de talán most már javul a helyzet.Én normafloort adok neki,az javítja a bélflórát.Mivel ez nem számít gyógyszernek adhatsz neki 1-2 napig.
2010. aug. 3. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!