Tobbgyerekes csaladok, mennyi banki hiteletek van?
Nálunk még nincs baba, de kettőt tervezünk. A tízmilliós babavárót vettük fel, amiből elköltöttünk az otthonunkra hármat, de az a cél, hogy jövő év végéig visszatörlesszük ezt az összeget és úgymond ne legyen hitelünk, hanem ott legyen a számlánkon a pénz tartaléknak.
De van 3 gyerekes a rokonságban, ők kb. 20 millió forintot vettek fel, nyögik is, mert csak a törlesztő havi 100 ezer, van is náluk stressz, ki ne essen valaki a munkából. Egy kolleganőmék szintén 3 babát terveznek, ők szintén 20 millió forintot vettek fel...
Én biztos nem mernék ekkora összegeket bevállalni, nálam a szóba jöhető maximum(!) törlesztőrészlet havi 45 ezer. De még ezt is kétszer meggondoltam és cél a mihamarabbi visszatörlesztés.
3. vagyok. Ugyan mièrt kellett lepontozni (bàr sejtem)?
41.000 forint egyébként a törlesztőnk a babavàróra, ezt meg sem èrezzük és valószínűleg előbb vissza is fogjuk törleszteni. A hitellel, ha ésszel hasznàlja az ember semmi gond nincs egyèbként.
17 milliós hitel a házon és
10 a babaváró, ebből 5 bele lesz törlesztve, fut 3 lakáskassza, az 3x 1,2 millió lesz, ami szintén visszatörlesztésbe megy, plusz van egy nagy megtakarításom, ami 5 múlva 4 milliót ad. Tehát csinálunk 5 év múlva olyan 15 milliós tartozást. Havi 100 körül van a törlesztő. A ház 50 milliót ér, szerintem 8-10 év múlva el fogjuk adni és vegtorlesztjuk, az osszegbol meg elmegyünk az orszagbol...
3 gyerek van.
140ezer a lakashitelunk torlesztoje, most vettük fel 25 évre.
De nem okoz gondot mivel a havi bevetelunk surolja a milliót. Mindketten dolgozunk és 2 gyerek van, több nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!