Tobbgyerekesek: ti elegedettek vagytok a gyerekeitekkel egyutt toltott idovel?
Harom gyerekem van, 5 eves mult a legnagyobb, a legkisebb 9 honapos. Az utobbi idoben zuhant ram, hogy valahogy nagyon rosszul megy ez nekem.
Ha belegondolok abba, mennyi minosegi idot tudtam a legidosebbel tolteni, amig egyedul volt - es mennyi jut most a gyerekeimre, ahhhh...
Kis tulzassal egy haztartasi alkalmazottnak erzem magam, aki az alapfunkciokat latja csak el, egyebkent kb veszelharit egesz nap.
A kérdésedből arra tudok gondolni, hogy nincs rendszer a napodban. Legalábbis ez jön le, hogy mindig csak rohansz de sosem éred utol magad.
Egy napi terv, napirend sokat tud segíteni. Egy idő után rutinná válik.
Itthon vagyok a babával, 0-24-ben együtt a család a nyári szünet miatt.
Ennél több időt együtt tölteni fizikai képtelenség.
A minőségi együtt töltött időt megoldjuk kreatívan. Társasozunk szoptatás közben, jönnek a nagyok sétálni és beszélgetünk, bevonom őket az otthoni feladatokba, és együtt válogatunk zoknit vagy rakott krumplit csinálunk. Közben a kicsi is el van látva meg haladunk is.
A nagyok 9 és 12 évesek.
4 gyerekem van, viszonylag kis korkülönbségesek.
Egyetértek az előttem írokkkal, szerintem is a legfontosabb a napi rutin, a rendszer.
Gondolom, már nagyjából kialakult a kicsi alvási ritmusa. Én abban az időben, amikor a kicsi alszik, csak a nagyokkal foglalkoznék, vagy felváltva vagy egyszerre. ilyenkor lehetne olyan dolgokat csinálni, amit a kicsi jelenlétében nem vagy csak nehezen. Pl. gyöngyfűzés, festés, aprólego, gyurmázás stb.
Továbbá azt is nagyon jó ötletnek atrtom, h beveszed őket a házimunkából, hozza viszi a szennyest, a tisztaruhát, párosítgatnak, hajtogatnak. A kerti munkákban szintén. Illetve egy fix alvásidő kellene a nagyoknak is, amikor mindenki pihizik és te is tudsz egy kicsit lazítani.
#4 vagyok
Én 15 éves vagyok (kicsit autista). Testvéreim : 16 éves, 12 éves, 5 éves, 1 éves (autista gyanús), 2 hónapos (koraszülött). Itthon 2 csoport van általában : nagyok és kicsik. De közösen is elvagyunk. Időt kell tényleg okosan beosztani. Sok üresjárat lehet egy ember napjában. Pl főzés közben lehet indítani egy mosást. Vagy pl délután alszanak kicsit a babák, addig mi legózunk, társasozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!