Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túl eleven a 4 éves fiam mit...

Túl eleven a 4 éves fiam mit csináljak, hogy változzon?

Figyelt kérdés
Például most reggelizik és egyszerűen nem tud 5 percig nyugodtan ülni folyton rá kell szólni, hogy egyen normálisan. Majd megyünk az orvoshoz mert fáj a torka, de már előre félek, hogy ott is hogy fog viselkedni. Máskor is ő szaladgál, kiabál, folyton beszél. Többi gyerek meg csak ül nyugodtan az anyja mellett ezt látom. Utána mire kivárjuk a gyógyszertárban a sort is, ott is rángat mindent hiába szólok rá. Meg beszél folyton hiába mondom neki, hogy maradjon csendben mert nem értem mit mond a néni. Ha hazajövünk ilyenkor leszidom, elmagyarázom miért haragszok és a szobába be kell mennie. De később ugye mindig ugyanez van. Oviban nincs rá panasz, hogy ilyen. Mindig ilyen eleven volt, de azt hittem mostanra már kinövi ezt a viselkedést.

2020. júl. 15. 08:57
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Ha az oviban tudja türtztetni magát, akkor minden rendben. Minden gyereknek van egy tűréshatára, ami teljesen egyedi, és ami után kifárad. Az én gyerekem is az oviban oké volt, hazajött és megbolondult. Aztán ahogy nagyobb lett,egyre tovább bírta, először koradélutánig, aztán a délután közepéig, így tovább. Ma már iskolás, egész estig tud normálisan viselkedni.

Az is lehet hogy úgy érzi, otthon van, veled lehet. Ez alapvetően jó, mert biztonságban érzi magát veled. Meg lehet vele beszélni, hogy most amíg az orvosnál vagytok, üljön nyugodtan a fenekén? Esetleg vigyél neki kifestőt vagy ilyesmit ha szereti. És akkor utána mehet egy kört a játszótéren?

Elhiszem hogy fárasztó, de szerintem azon nem túl amit pár éve a bankban láttam, szintén négyéves forma gyerek unatkozik és teszi-veszi magát, míg az anyja az ügyintézővel beszél... addig-addig, míg hopp, a gyerek föl nem rántja anyuka szoknyáját a magasba, egy fél bankfióknyi ember fordult el, és tartotta vissza a nevetést (nem a nőn nyilván,hanem a helyzeten) :D

2020. júl. 15. 09:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az óvodai csoportban ugye nem ő az egyetlen gyerek. Kénytelen volt alkalmazkodni, hiszen az óvónéni nem tud csak vele foglalkozni egész nap. Plusz az óvódában (már amelyikben) vannak foglalkozások is, ahol a gyereknek egy bizonyos ideig ugye nyugton kell lennie. Anyum óvónő, és 20-25 gyerekre vigyáz napi szinten, akik között vannak kifejzetten nehéz esetek is. Csodálom a türelmét, én szerintem két nap után felmondtam volna.
2020. júl. 15. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
7%
Neveld meg.
2020. júl. 15. 09:31
 4/7 anonim ***** válasza:
62%

*Például most reggelizik és egyszerűen nem tud 5 percig nyugodtan ülni folyton rá kell szólni, hogy egyen normálisan.

Mert nem ülsz oda hozzá, és mert meg volt neki ez engedve-számára ez a természetes. Ha nem neveled, nem tudja mit kell tenni. Attól, hogy rászólsz-az nem nevelés. Addig amíg étkezés van-nincs felállás, nincs a étellel szaladgálás a lakásban.. uzsinál is ugyan ez van.

*Majd megyünk az orvoshoz mert fáj a torka, de már előre félek, hogy ott is hogy fog viselkedni. Máskor is ő szaladgál, kiabál, folyton beszél. Többi gyerek meg csak ül nyugodtan az anyja mellett ezt látom.

Orvosi rendelőbe nincs szaladgálás. Vagy leül melléd, vagy áll-de se visongás, se rohangálás-nincs.Mond meg neki, hogy ő már nagyfiú-és nem illik. eleinte néznek nagy szemekkel, de próbálnak komolyak lenni:D Aztán ha ki mész, akkor dicsérd meg, és olyan büszke lesz, hogy csak lesni fogsz:DD

Következetes légy, és eleinte, még ha nehéz akkor is. Te vagy a vezér neki.

2020. júl. 15. 09:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Az utolsó mond valamit.. Dicsérd meg, ha jól viselkedik és kaphat egy kis jutalmat, pl. játszóterezés vagy ilyesmi.

Sajnos dícsérni elfelejtjük a gyerekeket, mert annyira természetesnek vesszük, hogyha jól viselkednek. Bezzeg az rögtön feltűnik, ha kilógnak a sorból.

2020. júl. 15. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Nahát, mintha a fiamról írnál, 4 éves ő is, és az oviban azt mondják, hogy általában kis halkszavú...hát amikor ezt először meghallottam, azt hittem, összekeverik egy másik gyerekkel, rá is kérdeztem, hogy tuti az enyémről beszélnek?? Mondjuk ő ha megyünk valahova, viselkedik, de itthon sokszor agyhalál, mi sem tudunk 2 mondatot se váltani tőle. És még ő sértődik meg, ha ilyenkor rászólunk, hát az mindent visz 😅

Idővel szerintem javulni fog, a fiammal is jobb már a helyzet, mint kb. fél éve.

2020. júl. 15. 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Vigyél magaddal az orvoshoz képeskönyvet és olvass neki, vagy papírt-ceruzát rajzoljon, vagy rajzolj neki te, amit szeretne, ő meg színezze ki. Játssz vele kő-papír-ollót vagy eldugósat (egyik kezedbe rejtesz egy apró tárgyat, és ő megpróbálja kitalálni, melyikben van. Ha eltalálta, ő rejti el és te választasz, ha nem, megint te jössz.) De játszhatjátok azt is, hogy gondolsz valamire és elkezded körülírni, a gyerek meg próbálja kitalálni, mi az. (Egy jármű, mi ami utcánkban nem jár, de a szomszéd utcában igen. Sínen megy, és áramszedője is van,stb.
2020. júl. 15. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!