Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek van ovis gyermeke,...

Akinek van ovis gyermeke, tényleg olyan gyakori nevek ezek?

Figyelt kérdés
A család adja a tippeket, nem sokára jön a bébi. Jázmin, Levente :D Néztem a neten évi 1500/kopf születik ezekkel a nevekkel :O ha van ovis gyermeked, vagy ismerőseitek ... tényleg ilyen sok? Tehát ez pl. azt jelenti, hogy egy ovis csoportban 2-3 van belőle? Nekem már nagyobb gyermekem van, akkor még nem volt divatnév, sőt a 30 fős osztályban nincs belőle egy sem, és amiből van pl. 2 Vanda, a többi különböző név. Viszont rengeteg embert ismerek munkámból kifolyólag, így nálunk Zalában tényleg. Eddig nem nagyon figyeltem oda, de akarva akaratlanul, jön kisgyerekkel valaki, megkérdezem mi a neve :D És csak a közvetlen környezetemben van 5-5. Mi van az ovikban? És ha nem is az ovikban, mert pl. egyik ismerősöm most terhes és mikor még nem tudta mi lesz, már tudta Jázmin lesz :D

2020. júl. 14. 19:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

Itt van egy ilyen,de területre nem feltétlenül van lebontva; egyébként lehet, hogy csak Gyakorin feltűnően népszerűek ezek a nevek, mert itt szem előtt vannak, és akkor itt pl látjuk a Gyakorin, hogy sok mindenkinek tetszik. De aztán lehet, hogy nincs is belőle sok; mert nem reprezentatív. De egyébként engem nem érdekelne; ha túl gyakori lenne a név, amit már kinéztem; már évek óta megvannak azok a neveim, sőt, tehát tini korom óta, hogy milyen neveket szánnék majd a gyerekeimnek; a gyakoriság miatt nem változtatnék ezeken a neveken. Ha a párom is elfogadja őket, neki is tetszenek. Tehát azé , mert gyakoribb. Mondjuk, ha konkrétan a szomszédot, teháthogy a szomszéd kb akkor született gyerekét is úgy hívnák, akkor talán elgondolkoznék, akkor lehetségesnek tartom, hogy mondjuk második névnek adnám, amit elgondoltam, de még az is lehet, hogy elsőnek.

Itt meg van tehát egy ilyen statisztikás oldal. Hogy hánymindenki született, itt ez nem arra vonatkozik, hanem az első 100 leggyakoribb, de attól még nagyon jó kis gyűjtés; évszámokra vonatkozóan lehet nézni, ahol már voltak ilyen bő statisztikák, hogy mik a leggyakoribbak.

[link]

2020. júl. 14. 21:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Oviban dolgoztam tavaly. Jázmin egy se volt, Levi talán egy az egész 3 csoportos oviban. Viszont volt 3 Zselyke, 2 Lola.

Nem volt Bence sem, se Máté, se Anna, pedig ezek is elvileg a leggyakoribb nevek.

Pest megye

2020. júl. 14. 21:29
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Jázmin a kislányom, de mi amikor össze jöttünk a férjemmel anno mindig mondtuk ha egyszer lányunk lesz, Jázminnak fogjuk hívni. Az ő csoportjában csak ő a Jázmin. Másik csoportban is van 1, többet nem hallottam.
2020. júl. 14. 22:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elég gyakori nevek. A fiam is Levente, nekem már tini koromtól nagyon tetszett ez a név, akkor még nem volt ennyire divat. Gondolkodtunk is rajta, hogy merjük-e ezt adni, mivel most tényleg gyakori. Az oviban nem volt csoporttárs, viszont az iskolában igen. Az én nevem is divatnév, és a suliban volt belőlünk 3, és nagyon utáltam, amikor kihívtak a hármunk közül valakit felelni.
2020. júl. 14. 23:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Van ovis gyerekem, és pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom, sok ovis korú gyerek fordul meg nálunk, az éves logopédiai szűrés alkalmával kb. az összes 3 és 6 éves gyerek nevét látom, aki hozzánk tartozik a térségben.

Igen, itt gyakori nevek ezek (Baranya), a fiam ovijában legalább 4 Jázmin van, és Levente is akad pár. A kistérségben meg összességében rengeteg. Plusz még Hanna, Anna, Zoé, Míra/Mira, fiúk közül meg még mindig a Bálint, Bence, Máté.

2020. júl. 14. 23:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

En jelenleg gyakori neveket adtam, amik vicces modon epp a szulesem elott 2-3honappal lettek felkapva 1-1 hiresebb ember szulese kapcsan (nem Bennett, Kolen kategoria de mindegy is), akkor bosszankodtam nagyon, mert nyilvan en sem szerettem volna hogy 3 masik legyen majd belole az ovis csoportjaban, de a ferjem miatt hirtelen elvaltunk, majd 2 ev mulva kulfoldre kerultem a gyerekekkel, ahol egyik nev sem divat, tehat nincs beloluk,DE tovabbra is nagyon szeretem (es ok is) a neveiket. Szerintem bannam ha gyakorisag miatt akkor mast valasztottam volna annak ellenere hogy azok tetszenek.

Tudom hogy az esetem ritka, hisz legtobben uabban a varosban eltek (en sem igy terveztem) de az meg siman elofordulhat h pl munka miatt a csalad masik megyebe koltozik vagy a masik hasonlo nevu gyerek megy el az ovibol/iskolabol vagy szimplan csoportot valt, altalanosba mar nem oda jaratjak stb.

Szerintem joval fontosabb hogy azon a neven szolitsd a gyerekedet ami neked (ferjednek,csaladnak) a legjobban tetszik. Hogy kikkel jar majd suliba, az lutri.

2020. júl. 15. 03:32
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem ovi

Bölcsi

Levente 1

Jàzmin 1

De a szomszéd csoportban is van..

Inkább csak hallomás hogy a most születetteknlesznek

De a kórházban 5-en voltunk azonos napi szüléssel 2 Szofi amig benn voltam még 2 lett

/ egy fiú született a fiamon kívül, neki nem tudom a nevét/

2020. júl. 15. 07:24
 18/20 A kérdező kommentje:

17

Nálunk családban novemberben lesz Szofi ...

2020. júl. 15. 18:22
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy adnám -e a nevet úgy, hogy pl. találkoztam egyik messzi rokonnal, fia Levente, volt osztálytársaim közül 3 fia is, most szül egy ismerős ő is ezt a nevet választotta, anyós fodrászának lánya, és a barátnőjének a lánya is. :D pedig szép, de így már nekem sok. A Jázmin pedig erre felé te úr Isten. Csak a rokonságban van 3, de volt osztálytársak, szomszéd, régi ismerős, volt munkatárs lánya is, ... Sorolhatnám! Csak ezért kérdeztem, mert a közelemben mindenki úgy érzi , hogy nincs más név :D
2020. júl. 15. 18:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Jázmin, Jázmina, Hanna, Lili, Máté, Csongor. Ezek a leggyakoribb nevek felénk. Leventéből csak felnőtteket (hármat) ismerek.
2020. júl. 17. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!