Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 éves gyereknek vennétek...

9 éves gyereknek vennétek okostelefont?

Figyelt kérdés
Sok ismerős vett már a gyerkőcnek, mi még nem. Helyes már ilyen korban venni vagy ez már általános dolog.
2020. júl. 13. 20:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%
Még meg sem nyitottam a kérdést, tudtam, hogy mindenki nemmel fog felelni, miközben a 2.osztályt végzett lányom 20 fős osztályában összesen 3 gyerek van, akinek nincs telefonja. Ki érti ezt?
2020. júl. 14. 08:23
 22/27 anonim ***** válasza:
80%

Már megvettem a keresztet meg a szeget magamnak, hogy húzzatok fel rá, de én nem vennék még egy ilyen kicsi gyermeknek a következő okokból fakadóan :

1. Még túl kicsi ,hogy hasznát vegye ,max a 10 százalékát tudná.

2.Iskolában alapvetően(már jobb helyeken) nem lehet használni.

3. Legálisan semmilyen közösségi oldalra nem regisztrálhat a korából adódóan.

4. A jobb telefonok drágák, ha eltöri megjavításuk sokba kerül, egy kisgyerek nem fogja fel a pénz hatalmának értékét.

5.Sajnos a mai világ tele van pedofilokkal és más rossz emberekkel akik ha mégis regisztrál valamilyen hálózatra megpróbálják őket rossz dolgokra venni

6.Egy számítógép bőven megteszi, amit tanulás után játszhat amivel akar

7.Köszönöm a figyelmet kéz csók nektek.

2020. júl. 14. 09:25
 23/27 anonim válasza:
33%
Az egy dolog, hogy okostelefont kaphat, de közösségi oldala ne legyen. A 2nek nincs köze egymáshoz és ne keverjétek. Ennyi idősen a kirándulásokon (jó minőségű) képeket csinálhat vele, amik csodás emlékek lesznek számára később. A telefonálás ugye alap, illetve ilyenkor már vannak osztálycsoportok főként viberen. Nem lenne jó, ha kimaradna az ilyenekből mivel neki nincs okostelefonja. (Illetve a közös játékokból is, hogy érezne magát a gyerkőc ha a többiek játszanak együtt, ő neg csak ül és nézi őket, mert ő nem kaphatott) Azért a képeit ne ellenőrizd és az üzeneteit, mert borzalmas ha ennyire nem tudsz bízni benne. Semmi magánélete nem lenne. Nem kisgyerek már, tud gondolkozni magától is és tudja, hogy mit szabad és mit nem. Ha egyszer regisztrálna közösségi oldalakra se használná, hisz minek? Nem érdeklik még a félpucér lányok és memeket se nagyon érti. Illetve idegen bácsiknak természetes, hogy nem ír vissza, nagyon ijesztőek tudnak ám lenni:D
2020. júl. 14. 09:56
 24/27 anonim ***** válasza:
17%

Meg a felmillios mobilok se tudnak olyab oepeket csinalni mint egy 50 000 es kameta.

Azert ne keverjuk.

Es akinek van monilja van facebookja is a gyerekek kivancsiak.

2020. júl. 14. 10:04
 25/27 anonim ***** válasza:
81%

Sokaknál már úgyis van sz.gép meg tablet, ott nem értem, hogy miért pont a telefon a probléma. Kb ugyanazok a programok vannak rajtuk, csak a telefon kisebb.

Nem vennék neki semmi csúcskategóriásat, de manapság a mibil már elég alap egy gyereknél -ne érezze magát lemaradva. A tartalmat ellenőrizném vagy gyerekzárat kapna, ugyanúgy, mint a többi eszközön.

2020. júl. 14. 12:24
 26/27 anonim válasza:
21%

Én megengedtem, hogy csináljon facebookot az osztálycsoport miatt, de sosem használta, mert nem volt kíváncsi az idős rokonai szelfijére:D Ezért sem rakott ki magáról sem semmit, hisz úgy gondolta mások sem kíváncsiak minden nap a pofájára, irl látják elégszer. Illetve azért a 4 megapixel és a 16-24 nem ugyan az.. nem félmilliós kamerákra gondolok, ahonnan egy belenagyítással még az atomokat is kiszúrod...

A tablet a felesleges. Tablet ugyan olyan mint a telefon, a közösségi oldalakra is regisztrálhat és azt néz amit akar és játszik is rajta(amit pont nem akarnak, hogy a telefonon ilyeneket csináljon..) Nem értelek titeket, teljesen logikátlanok a mai szülők.

2020. júl. 14. 12:39
 27/27 anonim válasza:
40%
nem csak a kor számít. Ha 9évesen nagyon okos tapasztalt és megbízható akkor igen, de ha 14éves, megbízhatatlan hülye akkor nem
2020. aug. 3. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!