Tudnátok írni C betűs szavakat? (beszédhibás a kisgyerekem)
Nem kell, hogy a C betű elől legyen, lehet a közepén, hátulján is, mint pl. a Lőrinc esetében.
Nekem annyi jutott eszembe, hogy felírtam az MTA által adható neveket, amikben C betű van, és azokat mondatom ki vele. (Persze ilyen Cví, meg hasonló szintű hülyeségeket nyilván nem)
Gyermeklogopédus javasolta, hogy egy kis füzetbe írjunk fel szavakat, melyek C betűt tartalmaznak, de nem igazán jutnak eszembe dolgok. Macskanevek ugrottak még be, meg a szamóca szó. (ja, meg a Mozart, Schwartz, de ezek meg németek. Bár kiejtés szempontjából mindegy, az utóbbival nem kínzom a gyereket) :D
Kérlek segítsetek ki!
Köszönöm!
Nekem is eszembejutott egy ma: Rumcájsz mesehős.
Tényleg, ha valaki tud C betűs mesehősöket, azokat is szívesen várjuk! Hiszen szereti a mesét a gyerek. :)
Nekem csak Micimackó, és Malacka ugrik be most
A pocokpöckölőset én így ismerem:
Egy icike-picike pocok pocakon pöckölt egy másik icike-picike pockot, mire a pocakon pöckölt icike-picike pocok is jól pocakon pöckölte az őt pocakon pöckölő icike-picike pockot.
Jó mindkét pockos verzió.
Nem selypíttetni nem fogom a gyereket, maradok a tényleg c betűs mesehősöknél. :D
Ciculimicilipanculi
Cicumicu
Ciccamicakarasica
Citromoscefréscece
Cefrecitrom
Citromcicca
Óperenciás tenger
Egy tucat kupac kopasz kukac, meg még egy tucat kupac kopasz kukac, az két tucat kupac kopasz kukac.
Kiss Dénes:
Játékos anyanyelv
(részlet)
Ha becézed a lovat,
paci lesz belõle,
a szamárból csacsi,
a tehénbõl böcce.
Réce, ruca, recece,
baca, boci, böcce.
Hány c cirpel versemben,
uccu, számold össze.
Nemes Nagy Ágnes: Mit beszél a tengelice?
Mit beszél a tengelice?
Azt mondja a tengelice:
cipity Lőrinc, cipity Lőrinc.
tyaf, tyaf, tyaf.
– Tengelice, fönn a fán,
ilyen pici dal után
mért mondod, hogy:
tyaf, tyaf, tyaf?
– Pici madár vagyok én,
pici nótát tudok én,
cipity Lőrinc, meg egy pici
tyaf, tyaf, tyaf!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!