Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok? Hogy oldjam meg?

Mit gondoltok? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

Lehet hogy csak én érzem hülyén magam emiatt de szerintem tényleg kellene valami megoldás.

Van 2 gyerekem az idősebb 12 a kisebb 2 éves. Mindketten nagyon igénylik a társaságot. Én itthonról dolgozom és szinte egyedül tartok rendben egy családi házat, kertet. Férjem nagyon sokáig dolgozik.

A probléma az hogy mióta jobb az idő kimennek az utcára játszani még néhány utcabéli gyerekkel. Kevés autó jár erre és ők félreeső helyen vannak. Nagyon szeretik a többiek is a kisebbet, nagyon vigyáznak rá mintha testvérük lenne.

Jobban szeretem ha még dolgozom vagy főzök az udvaron játszanának ahol látom őket (ráadásul minden játék van, csúszda, hinta, házikó, homokozó) de nekik a társaság kell. A kicsi is amint kimegyünk üti a kaput hogy menne ki a többiekhez.

Amikor tudok kimegyek énis persze de az nem egész napos...

Furcsán érzem magam pedig egyáltalán nem akarom kizavarni őket vagy bármi.

2020. jún. 24. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, te vállaltad azt, hogy 2 gyerked legyen, senki nem erőltette rád. Gondolom számításba vettétek a gyerektervezésnél a logisztikát is. Nem véletlenül döbbentek meg itt többen. Nem normális, hogy 2 éves gyereket felügyelet nélkül hagysz. Értem hogy kell a pénz és dolgozni kell, de ténylef egy kistini csapatnak kell pesztrálnia őt az utcán???
2020. jún. 24. 20:09
 12/16 anonim ***** válasza:
62%
Ha mindkét szülő dolgozik, akkor a 2 évesnek bölcsiben kellene lennie (vagy más felnőtt felügyelete alatt).
2020. jún. 24. 20:12
 13/16 anonim ***** válasza:
14%

"pedig mindent megteszek hogy a legjobb legyen a gyerekeimnek"

Például azt, hogy a cselekedeted kimeríti a kiskorú veszélyeztetését, mert a 12 évesedet alkalmazod babysitternek, a két évesed megőrzésére.

Ezt nem hiba, hanem bűn és gyermekéletek múlnak rajta! Úgy gondolom, semmi túlzás nincs abban, amit írok, és nem is célom túlozni. Felrázni akarlak. Hacsak nem kamu a kérdés.

Elhiszem, hogy sok jót teszel vele, de ez kb olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy "jogosult vagyok házat építeni, hiszen gyönyörű harmadik, és hatodik emeletet tudok építeni! Ja, hogy lóg a levegőben az egész? Ugyan... Az alapokkal lehet, hogy nem vagyok tisztában, sebaj, úgysem omlik össze majd a ház... Hát, én se vagyok tökéletes, semmi baj, legfeljebb rádől gyerekekre és felnőttekre a ház, amit önhatalmúlag én építettem, pont úgy, ahogyan önhatalmúlag jogot érzek nevelni a saját gyerekem pl úgy, hogy nem vigyázok rá... De azért ugye nincs nagy baj velem?"

2020. jún. 24. 20:31
 14/16 anonim ***** válasza:
26%

Én még ennél biztonságosabb helyzetben sem pártolom az egyik gyerek rábízását a másikra, pedig én is a merészebb anyák közé tartozom.

Annak az énekesnek a kisfia az anyja kezéből szaladt a halàlba egy autó elé. Nemrég egy traktor gázolt halàlra egy lányt. Itt nálunk egy 1 éves halt meg, mert akkor karamboloztak vétlenül, amikor épp nem volt az autósülésben.

Annyi minden történhet, még mi felnőttek is gyakran hibázunk a döntésekben.

Egy 12 éves gyerek még ha kettesben van a kicsivel az utcán, is fiatal erre, nemhogy ha közben játszik.

Ha a testvére az ő "hibájából" az orra előtt haldoklik széttrancsírozva, mi marad a lelkéből?

Állj a sarkadra szerintem mindenkivel szemben. Anyós törődjön a maga dolgával. A férjed vagy dolgozzon kevesebbet, vagy fogadjon takarítónőt, de legalábbis bízzon meg a döntéseidben. A nagy segítsen, és szabd meg, mikor mehet ki és mikor nem (nekem az se egyértelmű, hogy a 12 éves az utcán kell egész nap játsszon, itt mifelènk sose láttam ilyet), a kicsi meg akkor és odamegy, ahová mondod.

Ha nem készül el a kaja, rendeljetek.

Én is frusztrálódom a háztartáson, de amíg nem óvis legalább az összes gyerek, addig ez van.

2020. jún. 24. 23:56
 15/16 anonim ***** válasza:
33%
Én a helyedben behívnám a többieket,persze a szülők beleegyezésével!Egy kis limonádé, dinnye, keksz vagy jégkrém..... biztos ellennének nálatok is, pláne ha ennyi kinti játék van!
2020. jún. 25. 07:07
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
15os jol irja. Hivd be a tobbi gyereket is. Hiaba laktok faluban, en sem hiszem, hogy a 2 evesek szuloi felugyelet nelkul bandaznak az utcan. A felelosseg csak az egyik dolog, de nem is egeszseges ez egy 12 evesnek. El sem tudom kepzelni a helyzetet, kiengeded oket, aztan nem aggodod magad halalra, hogy mi lehet veluk?
2020. jún. 25. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!