Mit gondoltok? Hogy oldjam meg?
Lehet hogy csak én érzem hülyén magam emiatt de szerintem tényleg kellene valami megoldás.
Van 2 gyerekem az idősebb 12 a kisebb 2 éves. Mindketten nagyon igénylik a társaságot. Én itthonról dolgozom és szinte egyedül tartok rendben egy családi házat, kertet. Férjem nagyon sokáig dolgozik.
A probléma az hogy mióta jobb az idő kimennek az utcára játszani még néhány utcabéli gyerekkel. Kevés autó jár erre és ők félreeső helyen vannak. Nagyon szeretik a többiek is a kisebbet, nagyon vigyáznak rá mintha testvérük lenne.
Jobban szeretem ha még dolgozom vagy főzök az udvaron játszanának ahol látom őket (ráadásul minden játék van, csúszda, hinta, házikó, homokozó) de nekik a társaság kell. A kicsi is amint kimegyünk üti a kaput hogy menne ki a többiekhez.
Amikor tudok kimegyek énis persze de az nem egész napos...
Furcsán érzem magam pedig egyáltalán nem akarom kizavarni őket vagy bármi.

Hát az utcára tutira nem engedném ki a 2 évest! Akárhány másik gyerek "vigyáz" rá. Jesszus. Ebből lesznek a tragédiák.
Jöjjön be a többi gyerek a ti telketekre csúszdázni, vagy tetszik-nem tetszik, kettesben játszás, amíg dolgozol, és utána mehettek együtt ki.

A 12 évesnek természetes, hogy megy a barátaival, és kb. egész nap nem látod.
De a kétévest nem engedném így el, gyerekekkel.

Szuper köszi. Akkor a falunkban nagyon sok nem anya van. Legalább már tudjuk.
Nem mindenki tudja megoldani hogy a játszótéren ülve dolgozzon napi 8 órát. Főleg ha az ég világon semmi segítsége.

Kedves kérdező, melyik a fontosabb számodra? A két évesed élete, egészsége, biztonsága? Vagy pedig a sértődésed?
Megsúgom, még óvodásokat se hagynak az óvodában felügyelet nélkül. Nemhogy két évest...

Én már leragadtam ott, hogy szinte egyedül csinálsz mindent. Van egy 12 éves gyereked. Szokott segíteni? Én ennyi idősen már mosogattam, mosógépet bepakoltam, teregettem, főzésnél segítettem, rendet raktam. Pedig nem volt régen. Bocsi ha így van, csak ezt nem írtad :)
Kétévest nem bíznék rá semmiképpen!

Teljesen igazatok van ezt belátom. Elnézést az előbbi kiborulásomért.
Annyira nem tudom már mit hogy csináljak, hogy legyen a legjobb. Eddig míg nem engedtem ki anyósom és férjem is azzal piszkált hogy túlféltem, akkor ne nyavajogjak hogy nem tudok dolgozni.
Kiborultam mert rosszul esett ahogy az egyik válaszoló "anya" kifejezése pedig mindent megteszek hogy a legjobb legyen a gyerekeimnek.
A nagyobb segít de össze kell érte veszni vele és belefáradtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!