Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Apa mennyit foglalkozik a...

Apa mennyit foglalkozik a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Fél éve munkahelyet váltott, azóta szinte semmit se foglalkozik a 3 éves gyerekünkkel. Az is biztos, hogy sokkal többet keres és el is fárad mert ez fizikai munka de attól egy fél órát naponta legalább lehetne ő is a gyerekkel. Családi program, kirándulás se volt már hónapok óta mert ő mindig fáradt. Már mondtam neki, hogy többet kéne foglalkoznia neki is vele, de akkor hozzámvágja, hogy dolgozzak én is napi 10 órát és utána magyarázzak. Nem kéne feltétlen ezt a munkát végeznie mert én is dolgozok, de gondolom tetszik neki, hogy most ilyen sokat keres és a munkatársai egybe a legjobb haverjai. De meddig mehet ez így?

2020. jún. 9. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

"de akkor hozzámvágja, hogy dolgozzak én is napi 10 órát és utána magyarázzak."

Jaaa, mert te dolgozzál és pluszban még foglalkozz a gyerekkel is, sőt a háztartást is vezesd, ugye? Hisz gondolom akkor ahhoz is szörnyen fáradt...

Szép kis ferj és apa az ilyen.

A gyerek ugyanúgy az övé is és főleg hogy mindketten dolgoztok, alap lenne, hogy ő is ugyanúgy kivegye mindenből a részét, gyerek, házimunka stb.

Nálunk is sokat dolgozik a férjem, de merte volna hozzám vágni, amit idéztem most fentebb... Azt hiszem nem tette volna zsebre, amit kap.

Mindenképp le kéne ülni és beszélni vele, mert ez a hozzáállás semmi jóra nem fog vezetni.

2020. jún. 9. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Ez így nagyon nem jól van. Muszáj lesz neki "segíteni" mert így te hamarosan teljesen tönkre mész. Biztos fáradt, de valahogy meg kell találni az egyensúlyt, a pihenés és a gyerekekkel való foglalkozás között. Ez nem segítés, hanem kötelessége. Közösen vállaltátok. Beszélj vele őszintén. A gyerek is teljesen elfog tőle vadulni. Milyen példát mutat így?
2020. jún. 9. 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Pont úgy, mint nálatok, kérdező... :/
2020. jún. 9. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azèrt èrdekes amit mond, mert a nagyvilàgban így mûködnek a dolgok, az emberek dolgoznak. De! Az mióta mentesít a csalàd alól?

Az a fèrfi aki nem làtja meg a gyereknevelèsbe a feladatàt az nem való apànak!

2020. jún. 9. 21:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Régebben nagyon sokat foglalkozott vele. Vitte hozta bölcsibe, ha szabadnapos volt és beteg volt a gyerek ő volt vele egész nap, vitte játszótérre bárhova. Mióta munkahelyet váltott azóta viszont semmi. Egyik este nem tudtam megfürödni mert voltak nálunk este és akkor ő mondta, hogy fürödjek majd ő altatja és ordított a gyerek, hogy én altassam így nekem kellett akkor is. Már nem is akar az apjával lenni. Benti házimunkába nem segít de azt nem is várom el mert én 6 órában dolgozok, és a kinti munkákat mindent ő végez, nagy kertünk van, nagy udvar. Csak a gyerekkel kéne legalább hétvégén lennie.
2020. jún. 9. 21:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindent együtt csinálunk. A gyerekek körüli dolgokat is, a házimunkát is, a családfenntartást is.
2020. jún. 9. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!