Akinek oviba jár a gyereke, és dolgozik az mennyit foglalkozik a gyerekkel délután? Mivel foglaljátok le?
5re megyek érte. Megyünk játszótérre, időjárástól függ hogy mennyit vagyunk ott.
Ha hazaérünk, vagy együtt megcsináljuk a vacsit hárman, vagy ők apával játszanak én meg főzök. Főleg állatkerteset, főzőset szeret játszani, de néha építeni is.
Vacsi után fürdés, majd együtt ugrálás, hancúrozás a franciaágyban. Ekkor szoktuk megbeszélni a napi történéseket.
Ha nagyon szeretné, nézhet valami mesét, főleg Bogyó és Babócát.
9kor alszik.
A lányunk 3 éves múlt. Nálunk a férjem megy érte, mert én csak este 20h körül esek haza.
16.30 körül ér oda az oviba, kb. 1 órát szöszölnek hazafelé, vagy játszótereznek ovistársakkal...
Otthon egyből fürdés, ami legalább fél óra, elvan magában a kádban, addig a férj csinál vacsit, vagy ha olyat esznek, amit együtt is lehet csinálni, akkor megvárja, és együtt csinálják meg a kaját.
Ekkorra már olyan 17h van, utána rajzolnak, lego, gyurma, meseolvasás, vagy a gépen nézegetnek állatfotókat, ilyesmi.
19.45körül elkezdi letenni aludni, én meg lesben állok kint, hogy már alszik-e, mert ha bemegyek felébred, és akkor annyi nekünk, akkor fent van 22hig is...:-(
Ha én megyek érte, mert épp szabadnapos vagyok, akkor szintén ugyanez a menetrend, csak én kicsit korábban megyek, így több idő jut mindenre...
Mi ha ne muszáj, akkor nem megyünk vele ovi után vásárolni,postára, megpróbáljuk úgy csinálni a dolgokat, hogy az a pár óra már csak róla szóljon, vagy bevonni a dolgokba, hogy ne azt érezze, hogy egész nap az oviba volt lepasszolva, és utána is, csak lecsittegjük...:-)
persze nem mindig sikerül, hisz mi is emberből vagyunk...
Utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!