Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek,ha a 2 éves kisfiam...

Mit tegyek,ha a 2 éves kisfiam nem akar reggelizni?

Figyelt kérdés

Pàr hónapja nem kap reggel tejitalt,áttértünk a rendes reggelire. Pár napig jó a sonkás-sajtos szendvics zöldségekkel,aztán nem fogadja el. Pár napig jó a lekváros,aztán az se. Néha megeszi a rántottàt,ha sütök kalácsot azt is. Mintha megunná,csak még nem tudja elmondani mit szeretne enni.

A többi étkezésével nincs gond,szépen eszik gyümölcsöt,imádja a zöldségeket sütve-főve-párolva-nyersen. Főtt ételt is szépen eszi. Csak a reggeli.

Tudnàtok pár ötletet adni,mit adjak neki reggelire?

2020. jún. 9. 06:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%
Igaz nekem nagyobb gyerekeim vannak, de az elvem az volt, hogy mindenkeppen reggelizzenek suli, ovi elott, meg otthon. Nem kakao plusz turo rudi. Ez szerintem szoktatas kerdese, hogy reggel lecsusszon azert par falat. Szoval szerintem is lehet itt a boseg zavara a gond. Nalunk is egyfajta kaja van es megvan, hogy melyik nap kb. mi a reggeli. Pl. a hetfo nalunk a muzlinap, mert az rohanosabb, nehezesebb, indul a het stb. Maskor nem is kapnak csak hetfon. Szoktam csinalni tejberizst, tejbegrizt, zabkasat. Van nalunk is kalacs teljes kiorlesu, amerikai palacsinta, gofri, rantotta, sult bacon, virli, melegszendvics, muffin.
2020. jún. 9. 08:43
 12/17 anonim ***** válasza:
49%
Én is ugyanazt akartam mondani, nehogy azt csináld mint a 6-os, tényleg a cukorbetegség felé lökdösnéd vele a gyereket.
2020. jún. 9. 08:56
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

Egész gyermekkorom reggelije (iskola előtt) kakaó volt (házi készítésű, cukorral)

Köszi, még nem vagyok cukorbeteg 43 évesen.

Mértékletesség! Ez a lényeg.

Mert amúgy nem sok édességet láttam gyerekkoromban 😄

2020. jún. 9. 09:33
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

A kérdésre válaszolva, próbálj tejterméket! Kefir, joghurt, túró, sajt. Vagy Rendes tej, kakaó, tejeskávé...

Nálunk a kefir a menő.

Előző voltam

2020. jún. 9. 09:36
 15/17 anonim ***** válasza:
49%

Lehet gabonapelyhet is adni reggelire, tejjel. Az is finom, laktató és sok gyerkőc szereti :)

Tojásrántotta es variációi, felvágottas kenyér, mézes v lekváros kenyér. Joghurt is jó nehezebb napokon.

A lényeg, h egyen vmit reggel, olyan ne legyen , h semmit se kap be. :)

2020. jún. 9. 10:01
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm,adtatok pár új ötletet.
2020. jún. 9. 10:10
 17/17 anonim ***** válasza:
40%
Én szoktam zabkását is adni gyümivel, illetve házi krémtúrót.
2020. jún. 9. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!