Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A játszótéren folyton a...

A játszótéren folyton a gyerek nyomában vagytok és szórakoztatjátok?

Figyelt kérdés

Kezdem már magam furcsának érezni, hogy én nem. Persze figyelem, tehát a szemem mindig rajta van. Ha mászik fel valahova akkor ott vagyok és hintáztatni is en szoktam. De ha mondjuk homokozik vagy szaladgál, követ szedeket akkor nem ugrom rögtön oda.

A többi anyuka viszont minden lépésnél a gyerekével van és játszik vele.

Szerintem szükségtelen, inkább hagyni kellene hogy egymással játszanak. De lehet hogy rosszul gondolom.

2020. jún. 8. 16:35
A kérdező szavazást indított:
Igen, mindig vele játszom
Hagyom had fedezzen fel, ismerkedjen
36 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is. Nekem is nagyon fura. Van egy játszótér és ahelyett, hogy a gyerekek játszanának egymással, mint mi anno, mindenki a saját szülőjén lóg. Vagy a szülő a gyereken. Nem tudom.
2020. jún. 8. 16:49
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Nem igazán tudom elképzelni, hogy a 2 évest szélnek eresszem a játszótéren és egy helyben üldögéljek, hiába tudom hogy biztonsággal elhomokozik, visszafele is felmászik a csúszdán, átbújik az alagúton stb. Nyilván pár év múlva már nem leszek a nyomában de egyenlőre így érzem biztonságosnak.

Kérdés persze, hogy te mennyi idős gyerekről beszélsz.

2020. jún. 8. 16:57
 3/10 anonim ***** válasza:
39%

Amíg kicsi volt, 3 év alatt, egy méteren belül voltam ès terelgettem, de nem velem

játszott, hanem a szoros felügyeletem alatt másokkal meg egyedül. Ugyanúgy kavicsot szedett, homokozott, csúszdázott, csak karnyújtásnyira voltam mögötte.

4-5 éves korban 2-3 méteren(hallótávolságon belül) vagyok, és rászólok vagy odaszaladok, ha gond van. Ha egyedül van és engem hívj játszani, vagy ha csak magától hív engem akkor is, ha mások vannak, akkor játszom, ha van kedvem. 10ből egyszer jön hozzám, leginkább gyerekekre tapad, de ott kell lenni, hogyha nekik nem megy a konfliktusrendezés, tudd miről van szó, és megmutathasd a helyes megoldást.

Ha nem figyelsz, félreértheted és az egyik gyerek érdeke sérülhet, vagy ha úgy érzi nem vagy igazságos, romlik a kapcsolatotok.

Ha nem lenne körülkerítva a játszó, nem mennék két méternél távolabb, mert kiszaladhat és elütik. Ha rossz környék(hajléktalanok, drogosok, kutyák, bármi), akkor meg ott vagyok egy méterre felveszem és viszem haza ha ciki van.

2020. jún. 8. 18:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én igen, de már néha kicsit furának érzem ezt, a lányom most lett 3 éves, fél a csúszdán, a hintát nem tudja hajtani, ott kell legyek vele.
2020. jún. 8. 18:11
 5/10 A kérdező kommentje:

2 éves szintén.

Nem eresztem azért szélnek 😂 Mindig a közelében vagyok, látom mit csinál. Csak éppen nem rohanok rögtön utána ha megnéz egy fűszálat,és hagyom had barátkozzon másik gyerekekkel is.

2020. jún. 8. 18:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is mögötte vagyok, nyilván hagyom, hogy hadd barátkozzon és szemléljen meg mindent amit akar, játszon amivel / akivel szeretne. A gyerekem szeret kommunikálni és mindent megmutatni amit talál és nem csak nekem mutatja, hanem a gyerekeknek, szülőknek is aki közel van. Ettől függetlenül nem fogom magára hagyni hanem megyek mögötte bárhova megy mert 2 éves, simán befut a hinta alá, kimegy a játszóról stb.

Amitől kivagyok azok az anyukák akik ülnek a padon kockulva, rá se bagóznak a gyerekükre csak néha ráüvöltenek, hogy Petike hagyd a Marcikát is hintázni. Ez gázabb mint az amikor egy anyuka megy a 2 éves gyereke után és játszik vele... Nálunk egyébként korosztályos játszóterek vannak és a kicsiknek valón mindenki játszik a gyerekével.

2020. jún. 8. 18:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem kétévesnek mindig a közvetlen közelében kell lenni, karnyújtásnyira. Attól homokozóban, mászókán még tud barátkozni a többiekkel. Így figyelni is tudok arra, hogy pl. ne szórja senkire a homokot, kavicsot, és rá sem a többiek, ne vegye el kérés nélkül más játékát, és persze mások sem az övét. Ilyenkor kell tanítgatni ezekre, később fokozatosan önállósodhat.
2020. jún. 8. 19:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan, hogy az életkorral lehet egyre hosszabb pórázra engedni :) És persze a terep sem mindegy. Pl. belátom-e, zárt-e, mekkoráknak való játékok vannak, hányan vannak épp és kik... stb. Egy totyogónak még a nyomában kell lenni, mert félpercenként hasravágódik és megeszik valami galambkakit. Aztán ha stabilan jár, elég követni és nagyobb dolgokat elhárítani, mint ne szaladjon a hinta alá, ne másszon olyan magasra, ahonnan nem tud lejönni és ne öntse a másik fejére a homokot. 4 éves kor körül meg már simán bandázik és távolról figyelem. A 6 évesem már elég ha néha bejelentkezik, vagy ha kezd gyanús lenni, hogy nem, 10-15 percenként körbevizslatok. A 10 évesemet meg persze már nem ellenőrzöm, úgyis jön, ha kellek.
2020. jún. 8. 20:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
2 de akár 3 éves korig a seggükbe kell lenni szerintem. Nem nagyon láttam még olyat, aki szabadjára ereszti a 2 évesét. De mondjuk van olyan kis bekerített játszótér, ahol esetleg lehet. Felénk nemigen van olyan.
2020. jún. 8. 20:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért vagyunk a 2 évesünk mellett, mert annyira szórakoztatni akarjuk. Szimplán biztonsági okokból. Van ám ott homokszórás, hinta alá rohangálás nem feltétlenül az én gyerekemtől, de ha már két anyuka úgy van, hogy szabadjára ereszti a kicsijét, akkor én hintáztatni sem tudok normálisan, mert feszt ott szaladgálnak.
2020. jún. 8. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!