Nem viszem szeptemberig oviba. Beszóltak!?
Sziasztok!
Igazából csak jól esik kiírni magamból.
Szeptemberben lesz nagycsoportos a gyerekem.
A férjem homeofficeban lesz legalább a nyár közepéig, én itthon vagyok Gyesen a 2,5 évessel.
Emiatt úgy döntöttünk már nem megy oviba.
2 anyuka, aki szintén otthon van gyesen, kifejtette, hogy milyen rossz lesz a gyerekemnek fél évig gyerek társaság nélkül. És már már hülyének néztek, hogy nem viszem legalább délelőtt oviba.
Újra lehet menni úszásra, így heti 1x menni fog, 1 hetes táborba biztos menni fog (nem ottalvós) még gondolkodunk másikon is. Van tesója, akivel jól eljátszanak, barátokkal néha összejárunk (kb. hetente).
Mi eleve nem vagyunk nagy társasági emberek, a gyerekem szeret barátkozni. Ezt azért írtam, mert akkor csak az én felfogásom szerint van elég társasága és programja, nem feltétlenül szükséges az ovi?
Pedig ez így szerintem rendben van, azért nem ingerszegénységről és gyerektársaság-mentességről van szó.
Ha vinnéd oviba ilyen feltételek mellett, amiatt is lenne, aki beszól. Többek között az óvónők és dadusok. Lehet, nem face to face, de hidd el, lennél te minden, csak szép és jó nem...
Egyszerűen ma ez megy. Egy anyát valaki valamiért mindig b.szogatni fog. Anyukám mondta egyszer erre, hogy sok minden nem volt jó abban az időben sem, de valahogy ezt nem tapasztalta. Pedig előző rendszer, vidék, aztán mégsem...
Nem szólt be gyermekvédelmis.
Óvónőt kérdeztem, hogy érdemes-e vinni, nehogy lemaradjon valamiről. Mondta, hogy foglalkozások nem lesznek, valószínűleg összevont csoportok lesznek. 3 hét múlva úgyis csak ügyelet lesz. Nem marad le semmiről.
Első héten 7-en voltak, ezen a héten már több mint a fél csoport.
Kedves előző, a kontextus és az összefüggések nagyon nem mindegy. Ugyanis nem pusztán arról van szó, hogy elkezdődött a nyár, hanem arról is, hogy most tavasszal pár hónapig kényszerszünet volt...
Kedves szülők, egyesek valamit félreértenek, ne haragudjatok meg. Ugyanis fejlesztés minden óvodai napon történik. A kérdés tekintetében dönteni ennek függvényében javaslok nektek. Kifejezetten 4-6 évesnek kell az ovi (6 évesnél egyénfüggő, hogy ovi, vagy suli, törvénykezéstől függetlenül, szakmai tapasztalatból mondom), de 4-5 évesnek mindenképp szükséges, mégpedig évi kb kilenc hónapon át, munkanapokon. Körülbelül. Se több, se kevesebb, úgy nagyjából. Ez az ideális. Persze akkor, ha jók a pedagógusok, ha meg nem jók, akkor oviváltás.
Az otthoni gyermektársaság jó dolog, csak kevés, amennyiben a gyermek az adott tanévben csak hét hónapig járt, márpedig hét hónapig jártak a gyerekek oviba a jelen "tanévben". (Hozzáteszem, nem kifejező a "tanév" szó, csak hát ez a hivatalos neve annak, ami szeptembertől szeptemberig tart).
Senki sem hülye, aki nem viszi, sem az, aki viszi.
Más kérdés, hogy én, szakemberként kicsit máshogy látom a dolgot, és attól függően, hány éves a gyermek.
Három évest semmiképp se vinnék, hat évest esetleg, 4-5 éves mindeképp, hacsak nincs extrém akadálya.
Mindig minden témában lesz olyan, aki jobban tudja mi a jó a te gyerekednek. Ehhez hozzá kell szokni.
A járvány téma is eléggé megosztja az embereket, van aki azt mondja, hogy kamu az egész, van aki meg inkább óvatos. Mindkét félnek szíve joga eldönteni, hogy mit csinál, abba kéne már hagyni a mások feletti ítélkezést.
Egyébként meg nálunk is csak az vihette nyáron a gyerekét mindig is, aki dolgozik, gyeses anyukának be sem vették a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!