Mit csináljak a fiacskámmal, ha egyre később alszik el?
Alapból mindig 8 körül ment aludni, kb. fél-, háromnegyed óra kellett, hogy elaludjon, mesével együtt. Reggel hétkor óramű pontossággal ébresztő (kivéve ha korábban kéne felkelni, akkor tuti tovább alszik).
Most, hogy nincs bölcsi, minden egyes éjjel valamivel később alszik el - gondolom nem fárad el annyira. De nem is alszik tovább reggel sem, maximum fél órával. Most itt van fél 11, és még mindig kukorékol. Amíg nem alszik, nem tudok elmenni fürdeni, főzni sem tudok holnapra, néma csöndben kell ülnöm, mert ha hallja, hogy motozok, mászkálok, akkor jönne ki rögtön játszani. Tudom persze, nyár van, én azt nem is bánnám, ha egy órával később feküdne le, de mostmár ott tartunk, hogy van fél 12 is sokszor, mire elalszik, én meg ilyenkor már nem állok neki főzni, az marad délelőttre, így viszont ebéd előtt sehova nem jutunk el. Akkor meg a délutáni alváshoz nem fárad el kellőképpen, az is csúszik.
Próbálom napközben lefárasztani, de attól, hogy délután megyünk erre-arra, úgy látszik, nem fárad el eléggé.
Hogyan állítsam vissza a napirendünket?
Fogalmam nincs. Nyilvánvalóan első gyermek, tehát elég komoly szinten feláldozod a család alapvető funkcióit azért, hogy Őt elkényeztethesd.
Ez nehéz ügy. Meg kell tanulnia alkalmazkodni a családban uralkodó szokásokhoz. Pl. hogy Ő fontos, de nem annyira, mint ahogy Ő hiszi. Ezzel még önállóságra is nevelnéd.
Elég idős hozzá, ha már a bölcsőde egyáltalán szóba került vele kapcsolatban. Meg fogja érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!