Tii mit mondtok a gyereketeknek a halálról? Nagy dilemma.
Nekem amikor kicsi voltam, azt mondták, hogy amikor az ember meghal, eltemetik és kész vége (na nem így mondták persze). Ez nagyon egyszerű magyarázat, könnyen meg is értettem, nem is nagyon firtattam a témát gyerekkoromban. Viszont én ebben már azóta egyáltalán nem hiszek, mert személyes tapasztalat mondatja velem, hogy a reinkarnáció létezik. De ha a gyerekem kérdezne a halálról, hát elég bonyolult lenne, ha elkezdenék neki ilyeneket elmagyarázni, meg a kisgyerekeknek olyan élénk a fantáziája, ki tudja, mi sülne ki belőle a kis fejecskéjében... :S De most akkor hazudjak neki? Mármint mondjam neki azt, hogy a halál után nincs semmi, csak azért, mert így egyszerűbb, holott tudom, hogy ez nem igaz? (Az én szüleim nekem nem azért mondták ezt, mert szerintük ez egyszerű volt, hanem ők tényleg ebben hisznek).
És körülbelül hány éves korban szokott először felhozódni ez a téma? csak hogy mire számítsak... (Egyelőre még meg sem született, csak elgondolkodtam ezen.)
Szia!
Szerettem volna neked privit írni ezzel a témával kapcsolatosan, de nem tudok. Ha lenne kedved ilyenekről beszélgetni akkor írj nekem és szívesen fogadnám.
Köszönöm.
Erre írjatok nekem magyarázatot.
Az a hsz-ó vagyok,aki azt írtam akkor halt meg az apukám amikor a második kislányommal terhes lettem,és igazából apunak el sem tudtam mondani,mert ugyan ott volt amikor csináltam a tesztet,de olyan állapotban,hogy már nem foghatta fel amit mondok neki,vagy legalábbis úgy tűnt.
Ma este az esküvői videónkat néztük a férjemmel,és a pici lányunk,akivel akkor kb 3 hetes terhes lehettem amikor az apukám meghalt,felismerte a menyasszony táncnál.Sosem látta,nem mutattunk neki képet róla,semmilyen módon nem tudhatta ki Ő.Most kezd beszélni,és amikor meglátott engem és apukámat táncolni,hangosan érthetően mondta többször is,hogy anya meg a papa táncol.Kérdeztük többször tőle ki Ő?És mindig ugyan azt ismételte,hogy a papa.Még most is borsózunk a férjemmel tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!