Ti hagynatok a gyerekeiteknek, hogy azokon a meseken noljenek fel amin mi a 90es es 2000es evekben?
Gondolok itt a Cartoonnetwork foxkids minimax meg nickelodeon teljes felhozatalara ami ebben a 10-20 evben ment.
Vagy szerintetek ezek a mesek a gyerekekre negativ hatassal vannak mert tul agresszivak vagy felelmetesek (pl bator a gyava kutya vagy scooby doo)
4 évesen Yu yu hakusho-t néztem, az Eperke és barátait meg utáltam. Viszont a Mia és énnek 16 évesen vártam a 3. évadját. :D
Megmutatok majd neki párat, s hagyom hogy válogasson.
19L
Én hagynám, ha tetszenek neki, miért ne?
Persze, attól is függ, mert a rajzfilmek más-más életkornak ajánlottak. Vannak olyan utalások, poénok, amikkel a kisebbek nem tudnak igazán mit kezdeni, csak a már tizenévesek / és felnőttek /. Más korcsoportnak való pl. a Spongya Bob vagy a Pindúr Pandúrok és másnak a Gumimacik vagy a Fecsegő Tipegők.
Amúgy is a szülő dolga, hogy elmagyarázza, hogy ezek csak fiktív történetek és figurák, nem kell kipróbálni amiket tesznek benne, nem kell félni, stb.
Meg aztán, úgyis a gyerek dönti el, mi érdekli, mi nem. Hiába nőttünk fel ezen, vagy azon, és nézzük meg még felnőtt fejjel is akár, ha a gyereket nem köti le, ez ellen nincs mit tenni.
Leirnátok pontosan milyen mesékről van szó? Én a 80-as években voltam gyerek és a Pom-pom,dr.Bubo...stb. meséken szocializálódtam azt is nagyon ritkán -ugye hétfőn még akkor nem is volt adás és este max.2 mese volt a maci után...ha jók voltunk aznap.
7 és 8 éves fiaim vannak, eléggé korlátozva van a mesenézésük, de ha tv-t néznek a sima tv2-t szokták, azon inkább kisebbeknek való mesék vannak. Letöltött filmet jobban szeretnek nézni.
Szóval melyek azok a mesék amik jobbak a Mancsőrjáratnál és a a 90-es évek meséi voltak?
Hat szemelyes velemenyem h a CN-on a Johnny Bravo, a Bator a gyava kutya, a Fosterak haza, a Dexter, a Pindur pandurok, a Billy es Mandy kalandjai, a Gorcs ikrek stb
Nicken meg a Spongyabob az a legklasszikabb, aztan fecsego tipegok, rocko modern elete, a thornberry csalad, ginger naploja, hey arnold, macseb
A tobbi csatornan is rengeteg jo volt.
Kérdező: tök jók, amiket felsoroltál.
Én még kiegészítem az olyan Warner Bros. sorozatokkal, mint a Pöttöm kalandok, a Taz-mánia, az Animánia, Szuperdod kalandjai, valamint a Szilveszter és Csőrike. A klasszikus Bolondos Dallamokról már nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!