Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hagynatok a gyerekeiteknek,...

Ti hagynatok a gyerekeiteknek, hogy azokon a meseken noljenek fel amin mi a 90es es 2000es evekben?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a Cartoonnetwork foxkids minimax meg nickelodeon teljes felhozatalara ami ebben a 10-20 evben ment.

Vagy szerintetek ezek a mesek a gyerekekre negativ hatassal vannak mert tul agresszivak vagy felelmetesek (pl bator a gyava kutya vagy scooby doo)

2020. ápr. 22. 23:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Hagyni, hagynám. Sokkal több értelmesebb és nézhetőbb mese volt az én gyerekkoromban, mint most. :) De a fiamat ezek nem érdeklik. Van, amit megnéz az én időmből, de őt sokkal inkább a mai mesék kötik le. Pontosan úgy, ahogy amikor én voltam gyerek, engem se kötött le a szüleim korabeli mesék többsége. Szerintem ez is teljesen normális.
2020. ápr. 23. 07:25
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert semmivel sem jobbak, mint a most népszerű mesék és nem szeretném, ha az én gyerekem lenne a kis kirekesztett különc, aki nem tud az oviban hozzászólni a beszélgetésekhez és nem ismeri a társai pólóján látható mesefigurákat.
2020. ápr. 23. 08:02
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet le leszek szólva. Én ‘97-es születésű vagyok. Az egyéves lányomnak be szoktam kapcsolni néha ezeket a modern meséket (amik az M2-n mennek), de inkább teszek be neki Magyar népmeséket, Kisvakondot, Rumcajszt. A régi minimaxos mesék nagyon jók voltak, már gondolkozom hol lehetne őket beszerezni. Abban egyetértek az előttem párral hozzászólóval, hogy a mai meséknek, sőt gyerekkönyveknek is borzasztó csúnya, sokszor már-már igénytelen a grafikája, tisztelet a kevés kivételnek. Úgyhogy nekünk pl gyerekkonyv is a Morabol van Kisvakondos, Moha és Páfrány, Rumcajsz meg meg pár normálisabb grafikájú. És ezeket amúgy nagyon szereti lapozgatni is, tetszenek neki benne a rajzok.
2020. ápr. 23. 08:46
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Lányom ismeri frakk a macskák rémét,süsüt,Dr bubot ,mesék Mátyás királyról,magyar népmeséket,mind nézte de még varázslatos iskola buszt is nézte,de kicsikét imádta bogyó és babocát is ,állati küldetést ,állatkert hátizsákban ,és egy ideig nagy kedvenc volt mancs őrjárat sőt Dóra a felfedező is ,mostanában Scooby doo és Miss malard a kedvenc.de ezeket általában netröl nézzük ,nem tvben .
2020. ápr. 23. 08:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit félreértettétek a kérdést. Frakk, Süsü, Rumcájsz ezek legalább egy generációval régebbiek, mint amiről a kérdés szólt.

Szerintem értelmesebbek, de a Mancs őrjárat nagyon alacsonyra teszi a lécet. Mindenesetre én nem igazán szerettem ezeket a CNes meséket sem. Spongyabobtól kiráz a hideg a mai napig.

2020. ápr. 23. 10:12
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Én nagyon sok animét néztem, ilyeneket, mint Candy Candy, Ezüst Nyíl, Mumin, Csizmás Kandúr, Willy Fog, Kalán néni, Sailor Moon. És persze sok régi Disney sorozatot, mint Kacsamesék vagy Balu kapitány. Sok mindenféle rajzfilmet, mint a Gondos Bocsok, Ferngully vagy Az utolsó egyszarvú.

Természetesen engedném és támogatnám.

Egyébként vannak az elmúlt 15 évben készült jó rajzfilmek is, csak nem a mainstreamek között kell keresgélni. Ilyen a Kells titka vagy a Tenger dala, a Nocturna, sőt, a Lengemesék.

Cartoon Networköt in hagytam, pedig mi még angolul néztük, mert nem voltak magyarra szinkronizálva.

2020. ápr. 23. 10:56
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem inkább az a gondom, hogy ezek a mai mesék, mind mondanivalóban, mind a figurákban olyan gusztustalanok és primitívek. Hol vannak a régi Disney-meséktől, ahol igényes rajzok voltak? Vagy mondjuk egy Mézga családtól, ha már sorozatokban gondolkodunk?

Én ezeket a meséket tenném be a gyerekemnek inkább, tehát még a 2000-es éveknél régebbieket.

2020. ápr. 23. 11:05
 18/25 A kérdező kommentje:

En 94-es vagyok, de a frakk vagy a fredi es beni is siman bele illik. Ezek meg boooven mentek a 2000evek elejen a Minimaxon/CN-on.

Sokszor gondolkodom azon, hogy a mai kisgyerekeknek ezek miert nem tetszenek? Hiszen mint irtam a mi idonkben is met 40 eves meg 2000res mese, es engem mind a ketto lekotott.

2020. ápr. 23. 11:47
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

En is azt mondom hogy attol fugg hany eves. En a regi (es akkor aktualis) disney meseken nottem fel. Legszivesebben ezeket mutatnam neki, de 5 eves es nagyon erzekeny, felos, meg a mancs orjarat egy-egy reszetol is fel. Csak azt nezi egyebkent, minden mas neki tul durva. A multkor a nyul peteres babszinhazat kapcsoltatta ki a legelejen.

Es egyebkent ez a masik, nagyon jok azok a disney mesek de tenyleg iszonyu harsanyak es felelmetesek egytol egyig. Nekem is sok inger.

A mancs orjarat szar, de ez valo neki.

2020. ápr. 23. 11:48
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"kisgyerekeknek ezek miert nem tetszenek?"

Szerintem lehet, hogy tetszenének nekik, de ami most a kis társainál is most a menő, a felkapott, az most a beszédtéma, az izgalmas; abból talán nem akar kimaradni, kirekesztődni. Tehát ami most a "divat" abban akar jártas lenni; és amiről sosem hallott a társaitól, hogy nézné, az talán már nem is érdekli:S És tényleg valaki még itt írt valami ilyen kommentet, hogy nem akarna kimaradni a beszélgetésekből. Mármint, ő ott úgy írta, hogy a szülő nem akarná, hogy a gyereke kirekesztődjön, én meg most nem ezt írom, hanem olyan tekintetben, hogy maga a gyerek fél, hogy kirekesztődne akaratlanul is a kis társaival a beszélgetésekből, ha ő nem lenne jártas a most a társai körében népszerű mesékben; tehát, hogy maga a gyerek fél. De amúgy közben lehet, hogy az is tetszene neki, csak eleve esélyt sem ad neki, mert a társaitól senki nem hallotta, hogy ezt nézné. És akkor valami olyat akar. Lehet pl hogy tart tőle, hogy esetleg kicikiznék, hogyha nem ismer olyan meséket, mint az átlag; viszont másokat igen, amiket ők meg nem.

2020. ápr. 23. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!