Hogyan tudnám motiválni, hogy olvasson könyvet? Még a száradó festék is érdekesebb neki.
11 eves, most otodikes fiam semmilyen konyv sem erdekli. Iden az Egri csillagokat kaptak kotelezo olvasmanynak, most a karanten alatt kellene elolvasniuk, es minden nap vita van belole, hogy 1 fejezetet elolvasson. Mire vegez vele, semmire sem emlekszik, csak atszalad rajta. Mar vagy minden delutanunk azzal megy el, hogy az asztaltol addig nem allhat fel amig az olvasonaplot meg nem irta. De ez van, hogy 4-5 oraba telik, vagy a vegere en feladom.. ugy probal gyorsan atsiklani, hogy 2-3 oldalanekent kiir 3 mondatod a szovegbol, mint h olvasta volna.. Rettenetesen makacs.
Matekbol, realos tantargyakbol nagyon jol teljesit, de a magyarral bajban vagyunk. Nincs az a konyv ami lekotne, sot meg bele sem kezd ha csak nem tudomanyos/kepes konyv. pl a vilagrekordok konyve erdekli, de az nem olvasmany.
A helyesirasa katasztrofalis, es hiaba gyakoroljuk a tollbamondast itthon, olyan mint ha a falhoz beszelnek, leirja 5x a lyukat pontos j-vel.
Meg is mivel tudnek ra hatni, hogy a hegyekben allo gyerekkonyvekbol vegre elolvasson egyet?
Egri csillagok, basszus... annál csak egy borzalmasabb van, a Kőszívű ember fiai. Én szerettem az irodalmat, olvasni is szeretek, de olyan unalmas, borzasztó könyveket írnak ki nálunk kötelezőnek valamiért, hogy ha véletlenül szeretne is olvasni egy gyerek magától, ezektől majd biztosan megutálja. Az Egri csillagoknak nagy szenvedve eljutottam kb. a harmadáig, ott feladtam végleg, a Kőszívű ember fiaiból 20 oldalig ment, mindkettő iszonyatosan lélekölő. Nem csodálom, hogy ennél még a festék száradása is érdekesebb neki. Őszintén, én erre nem kényszeríteném, lehet lepontozni.
7-es, pacsi, nagyon hasonló az ízlésünk, az összes felsoroltat faltam én is :D
Jajj a Kőszívű ember fiai.... fujjjjjjj de utáltam, pedig én vagyok az akinek tetszett az Egri csillagok.
50 oldalon át bele vannak ragadva a sárba.
Nekem annál rosszabb csak a Légy jó mindhalálig volt. Konkrétan falhoz kentem a könyvet mire elolvastam, annyira gyűlöltem benne azt a kis töketlen Nyilas Misit. Ember ennyire bárgyú és gyáva nem lehet.
elolvassa a tudományos-képes könyveket, de ahelyett hogy megdicsérnéd és büszke lennél rá, te csak leszólod, hogy jaj, az nem is olvasmány. gratulálok.
valszeg nekem se lett volna soha bátorságom nagyobb könyvekbe belekezdeni, ha mama nem ül ott mellettem az elsős tanévzáró után a cukrászdában, lenyűgözve hallgatva, hogy milyen érdekes dolgokat olvasok fel az állatok képes atlaszából. (ez volt az elsső jutalomkönyvem) (értsd: a tigris csíkos, a leopárd gyorsan fut...)
Mondjuk példmutatással. Ha azt látja, hogy leteszed a telefont, és elmélyedsz egy könyvben, akkor sokkal hamarabb.
Azt meg, hogy nem érdekli,tökéletesen megértem. Én olvasó gyerek voltam, de ennyi idősen én sem akartam a törökökről olvasni egy háromszáz oldalas könyvet, főleg, hogy utána még számonkérés is van.
Lehetne úgy, hogy egy fejezetet te hangosan, egyet ő magának. Próbáld felkelteni az érdeklődést, ne úgy, hogy jaj, de jó könyv, hanem, hogy kicsit beszélsz Egerről, a török korról stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!