Hagynád a 3 és 5 éves gyereked 2,5 hónapra a nagyinál?
Két kicsi unokatesómat másfél hónapja lepasszolták a nagyihoz,mondván nincs ovi...augusztus végéig feléjük se néznek...Oké,tudnak rájuk vigyázni,de hogy képes ilyenre valaki?Augusztus végéig nem is mennem megnézni őket,se telefon,semmi,merthogy rosszabb lenne nekik...(bár a nagyobb naponta kérdezi,hogy mikor jönnek anyáék)...nem szivtelenség?
(nem éhbérért dolgozó szülők,beleférne simán hétvégente kocsival az a 200-200km)
Nem, ilyen sok időre nem.
Én anno 5évesen voltam nagyiméknál [akkor nagyim 60as elején, nagytatám 60as évei végén járt[ak]] 1hónapot, de anyukámékkal minden este telefonáltuk, szóval a hiányukat sem éreztem nagyon :)
Szerintem kegyetlenség, hogy a kisgyerekekkel 2,5 hónapig még csak telefonálni sem telefonálnak :S
Az ilyeneknek nem való gyerek!Csak útban vannak a gyerekek nekik,nem tudják élni a saját életüket,akkor minek szül az ilyen?Az még nem jutott eszükbe,hogy a gyerekeket is elvigyék nyaralni?Őnző,undorító csak a saját érdekeit néző emberek,kis jó indulattal sem nevezném őket szülőnek!A gyerekeiért sem hajlandó semmit áldozni a saját kényelmükből.A nagyszülők biztos aranyosak,de őket sem értem.Miért nem ül le beszélgetni kedves lányával vagy fiával,hogy nagyon rosszul csinálják a dolgokat?Állítólag felnevelt sok gyereket,van már sok unoka,akkor tapasztalata is van bőven,látnia kell az ilyen hatalmas hibákat.Mivel teljesen rájuk vannak bízva a gyerekek teljes beleszólási joguk van.
Szegény kisfiúnak ez hatalmas lelkitörés lehet az életében,ő már 5 évesen tisztába van a dolgokkal,ami egyenlő azzal,hogy "Ő már nem kell anyának és apának",mert ő ezt érzi!Előfordulhat,hogy innentől visszafordíthatatlanul megváltozik érzelmileg szülei iránt.Felelőtlenek a szülők,mert igenis kötelesek a gyerek fejlődésének,egészségének és érzelmileg is biztos hátteret megteremteni,ha már gyereket vállaltak.
Nem vagyok agresszív,de az ilyen "szülőket" biztosan a falhoz csapkodnám!(csak jelképesen)
Azért most igencsak felhergeltem magam.
Még az 5 éves gyerekeknek is nagyon nagy szüksége van az anyai ölelésre,sőt még a felnőtteknek is szüksége van rá!
Az én kislányom 4 és fél éves.Anyukámék 4 utcával laknak arrébb.Mindig csak 1-1 éjszakákat alszik ott,de még akkor is lefekvés előtt beszélünk telefonon,igényli,hogy anya szép álmokat kívánjon,anélkül nem is tudna nyugodtan aludni.
2,5 hónap??????????? Majdnem 1 negyed év!Úristen!!!!!!!!
nagyimék tudják h nem jó,de mit csinálna ugyan?
unokaesom,most 16,őt 7 évesen hagyta ott az anyja nagyiéknál,kb 3 évre,elment világotlátni,pasizni...aztán jött,és vitte magával ,de foglalkozni vele azota se,iszik,cigizik,könnyebb drogokat probálgat...
tudom milyen nekik,én is sokat voltam otthagyva,igaz,anya 12 órában dolgozott akkoriban és mellette suli,nem a hasát sütette...
sajnálom a két csöppséget nagyon,semmi rendszeresség az életükben,és az nem elég ha a nagymamáék meg pár közeli rokon imádja őket:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!