Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagynád a 3 és 5 éves gyereked...

Hagynád a 3 és 5 éves gyereked 2,5 hónapra a nagyinál?

Figyelt kérdés

Két kicsi unokatesómat másfél hónapja lepasszolták a nagyihoz,mondván nincs ovi...augusztus végéig feléjük se néznek...Oké,tudnak rájuk vigyázni,de hogy képes ilyenre valaki?Augusztus végéig nem is mennem megnézni őket,se telefon,semmi,merthogy rosszabb lenne nekik...(bár a nagyobb naponta kérdezi,hogy mikor jönnek anyáék)...nem szivtelenség?

(nem éhbérért dolgozó szülők,beleférne simán hétvégente kocsival az a 200-200km)

2010. júl. 27. 21:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%
Na,csak azt tudnám mit kellett lepontozni a válaszomon,az első voltam.:(
2010. júl. 27. 21:40
 12/28 A kérdező kommentje:

imádnivalo kiskölyök,pár év mulva remélem nekem is hozzá hasonló szép szőke kisfiam lesz...

még a gyerekellenes páromat is magával ragadta,sose gyerekezett,erre mire megjöttem a boltból (tiltakozott,nehogy itt hagyjam őket 15percre:D) csatatérré játszották a lakást...

Lehet fárasztó minden nap ezt csinálni,de negem elbűvölt egyenlőre

2010. júl. 27. 21:42
 13/28 A kérdező kommentje:
én nem pontozok senkit se le se fel
2010. júl. 27. 21:42
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerek fárasztó, bizony. Néha jól is esik egy pici szünet, amikor levegőhöz jut a szülő, szusszan egy picit, de a 2,5 hó az enyhe tulzás. Én mondjuk 2,5 napot se bírnék ki nélküle!
2010. júl. 27. 21:46
 15/28 anonim ***** válasza:
94%
Rövidebb időre ez tök jó lehet, de ez így nagyon sok idő. Ennyi időre biztos nem hagynám ott, hacsak nem életbevágóan fontos valamiért. De itt a szülők nem is veszik ki a szabadságukat meg semmi? Érdekes család lehet, ahol az egész nyarat külön töltik.
2010. júl. 27. 22:14
 16/28 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Nekem 10 éves a nagyfiam, 5 éves kora óta elviszik anyósomék 2-3 hétre Horvátországba, de a vége felé más mindig mondogatjuk a párommal, hogy már hiányzik.

2010. júl. 27. 22:31
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

3 és fél éves a fiam. Távol élünk a nagyszülőktől, így 1 év alatt egy éjszakát vigyázott rá egy közeli barátnőnk.

Néha sok, fárasztó, minden nap ugyanaz, ugyanúgy, jó lenne, ha oda adhatnánk a nagyszülőknek 1-2 havonta egy hétvégére. Nekünk feltöltődés lenne, ahogy a kicsinek és a nagyszülőknek is.

De hogy 2 és fél hónapra?! Az ilyen NE vállaljon gyereket! Szegény kicsik nem is értik, összetörik a szívüket. A fiú hazavágyik, ez óriási törés neki! Szégyellhetik magukat, hogy így cserben hagyják a gyermekeiket!

2010. júl. 27. 22:45
 18/28 A kérdező kommentje:

Szabit vettek ki nyaraláshoz,meg tavasszal is már nem emlékszem hol voltak,meg télre hagyják meg a többit,meg 2-3 napot akkor majd amikor jönnek értük és itt lesznek ők is.

sajnálom szegénykét,ő már elég nagy ahhoz,hogy lássa,hogy le lettek passzolva

a kislány még nem érti,meg ő már ebbe született,minden éven ez van miota 2 gyerek lett

2010. júl. 28. 07:29
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak most fogom világra hozni az első gyermekünket, de bele sem tudok gondolni, hogy 1 napnál tovább nélküőlözzem...

Az én nagyimék is falun laknak, gyerekkoromban nagyon sokat voltam náluk, eleinte csak a szüleimmel, volt hogy hrmasban-négyesben 2-3 hetet is ott nyaraltunk. Ők 250 km-re laknak tőlünk, de minden hónapban legalább egyszer egy hétvégére mentünk vagy jöttek, így könnyű volt hozzájuk szokni. Ahogy érzem itt azért nm ez a helyzet...

Szóval nekem mindig is biztonságérzetem volt. 3-4 évesen már 1-2 hetekre ott hagytak, később, ovis kisiskolás koromban pedig már én igényletem, volt, hogy 1-2 hónapot, az egész nyarat ott töltöttem (kivéve a családi nyaralásunk idejét).

De én oda haza mentem, nem "vendégségbe", ráadásul az én nagyim akkoriban 50 körüli volt. Volt ott nagynéni, dédszülők, sokan tudtak rám vigyázni, de amikor már volt telefon, 3-4 naponta tuti beszéltem a szüleimmel, sőt hetente képeslapot is küldtönk egymásnak és ők is lejöttek hétvégére, ha sokat voltam ott( hozzátenném, ezt egy idő után egyre kevésbé szerettem, mert a nagyináé azért oldottabb volt a hangulat :D )

2010. júl. 28. 07:37
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ezt sem értem: a mi ovinkban csak 6 hét szünet van.A maradék időben meg van ügyelet. Még az is jobb, mert legalább este otthon alszik a gyerek. Azt a 6 hetet meg azért meg lehet oldani. Pl 2 hét nagyszülők, 1 hét apu szabin, 1 hét anyu szabin, 2 hét megint nagyiék.
2010. júl. 29. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!