Elég ha ennyi szót tud? Mi a helyzet az angollal?

Én anyanyelvi nevelésből diplomáztam, és igen, bezavar a nyelvi fejlődésben. A fejem fogom azoktól a szülőktől, akik állítják, hogy majd angolul beszélek hozzá, és szépen megtanul angolul. Hagyjuk már ezt! A gyereknek első körben az anyanyelvén kell megtanulni.
Természetesen ha a szülőknek eltérő az anyanyelve, az más kérdés. De ott is tudni kell, hogy a beszédfejlődés az elején sokkal lassabb a gyerekeknél, mivel mindkét nyelvet meg kell tanulnia a gyereknek. De ott is javasolják, hogy ne keverjék a nyelvet, minden szülő a saját anyanyelvén szóljon a gyerekhez, mert úgy tanulja meg, hogy egy személyhez köti a nyelvet.
Igazabol nem tanítás volt a célom :/ De még jó hogy írtatok! Nagyon hálás vagyok nektek! Nem gondoltam hogy ártok vele :(
Azóta visszatartom magam. De bevallom, nagyon nehéz. Fejlesztem az angol tudásom mert tervben van hogy költözünk Amerikába néhány év múlva. Sokszor észre sem veszem hogy nem magyarul énekelek stb. De nagyon igyekszem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!