Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elég ha ennyi szót tud? Mi a...

Elég ha ennyi szót tud? Mi a helyzet az angollal?

Figyelt kérdés
Nem, add ide, nena (idősebb lányomat hívja így), mama. Illetve sűrűn énekelek neki angol gyerekzenét és abból mondja az apjának hogy daddy. Igen ezért férjem kicsit mérges lett rám. Ezzel nem okozok gondot neki a beszédfejlődésben? Nem erőltetem, nem direkt tanítom csak én jobban szeretek angolul énekelni.
2020. ápr. 13. 09:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Nem mindegy, hogy 1,5 vagy 4 éves....
2020. ápr. 13. 09:14
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Ha nem angol az anyanyelve, ne éneklek neki angolul. Igen, gondot okozol neki a beszedfejlodesben
2020. ápr. 13. 09:21
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Enekelj neki magyarul is, mert ha csak kb nem 12 hos, akkor ez nagyon keves.
2020. ápr. 13. 09:23
 4/16 anonim ***** válasza:
91%
Ha magyarul énekelgetnél neki, sokkal több szót tudna már. Igen, gondot okozol neki a beszédfejlődésében: hátráltatod. Egy anyának ne csak az legyen a szempontja, hogy ő mit szeret, hanem időnként az is jusson eszébe, hogy a gyerekének mi tesz jót.
2020. ápr. 13. 09:38
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Mennyi idős?
2020. ápr. 13. 09:49
 6/16 anonim ***** válasza:
96%

Ha 2 és fél év alatti, akkor teljesen jó ennyi szó. Ha már 3-hoz közelít, akkor kérdéses, afelett elég valószínűen valami probléma áll a háttérben (akkor sem biztos, de ez a jóval gyakoribb).

Ha egyébként magyarul beszélsz hozzá, nem hiszem hogy napi pár angol gyerekdal bármit befolyásol. De nem anyanyelvi szülőknek nem szokták ajánlani, hogy direkt "külföldiül" akarják oktatni a gyereket, mert szinte biztos, hogy hibás kiejtéssel, nyelvtannal fogják ezt tenni. Másrészről hiába tanul meg most pár szót, ha nem használjátok "élesben" nem lesz tőle okosabb és később nem fog tudni könnyebben nyelvet tanulni, inkább csak valami otthoni keverék nyelv lesz a vége, és hátráltatod.

(Nálunk is szerette nézni az egyik gyerekem az angol zenéjű nagyon egyszerű tanítós videókat és gondolom ezért egyik első szava az apple volt, ettől még nem lett előrébb általános iskolára és nem is egy nyelvzseni, bár persze okos. (És persze mellette énekeltem neki magyarul is.) )

2020. ápr. 13. 10:04
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
Hát tényleg fontos lenne tudni az életkorát. Engem édesanyám 4 éves korom környékén kezdett angolul tanítani, az előtt szerintem nem kéne, előbb legyen ennél nagyobb szókincse és tudja megkülönböztetni a nyelveket, hogy mikor, kivel melyiket használjuk. Ha túl korán kezded, mindkét nyelvből fog tudni szavakat, de mindkét nyelven az átlagosnál kisebb lesz a szókincse
2020. ápr. 13. 13:22
 8/16 A kérdező kommentje:
Lemaradt, 1,5 éves. Leginkább magyarul énekelek de szoktam angolul az ugye külön érdekes neki. Az angol éneklés olyankor van mint pl fürdés (mostanában nem szeret), pelus csere vagy ha nagyon nyűgös.
2020. ápr. 13. 13:42
 9/16 anonim ***** válasza:
93%
Szóval egyikőtők sem angol anyanyelvű, de te összezavarod angol dalokkal. Felesleges. Neki bőven elég a magyar dal, magyar mondoka es magyar beszéd. Előbb a saját anyanyelvét tanitsd meg, ráér angolozni az iskolában szegény gyerek.
2020. ápr. 13. 13:56
 10/16 A kérdező kommentje:

Jajj bakker nem gondoltam volna :(

Ha most leállok ezekkel a dolgokkal, az javítani fog a hibámon? :(

2020. ápr. 13. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!