Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért jár lábújjhegyen?

Miért jár lábújjhegyen?

Figyelt kérdés
19 hónapos, 10 hónapos kora óta stabilan jár minden gond nélkül. A napokban viszont elkezdett lábújjhegyen járkálni és nem tudom kell e aggódnom.
2020. ápr. 8. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Használtatok bébikompot?
2020. ápr. 8. 14:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, se járássegítőt se semmit. Mint írtam eddig rendesen ment néhány napja megy így.
2020. ápr. 8. 14:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

17 hónapos a fiam, és nálunk is mostanában előfordul, pedig mi se használtunk semmit, és nem is erőltettük a mozgásfejlődést. Mindent magától a maga ütemében tanult.

Én arra jutottam hogy ez csak önszórakoztatás. Egyszerűen rájött hogy tud ilyet és most tetszik neki.

2020. ápr. 8. 14:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka lehet, de akár semmi is.

Lehet organikus ok (inak megrövidülése, feszessége), lehet egyéb betegség (adhd-ban, autizmus spektrumzavarban is LEHET jellemző), de lehet, hogy éppen csak így kényelmes neki, vagy valamiért tetszik.

Kisfiam 9 éves, és lábujjhegyezik.

Ha rászólok, hogy tegye le a sarkát, nincs vele gondja, nincs fájdalma, rendesen tud menni, de ha megfeledkezik róla, magáról, akkor újra lábujjhegyen van. így jár, így fut.

Ő enyhe figyelemzavaros.

2020. ápr. 8. 14:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Kiskoromban en is csinaltam ezt egy darabig, es az en gyerekeim is. Magunktol abbahagytuk egy ido utan 🤷‍♀️
2020. ápr. 9. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!