Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 11 éves gyereket hogyan...

11 éves gyereket hogyan szoktassam a saját szobájába alváshoz?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 4. 21:57
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
59%
Mi az, hogy szót se sikerült? Jó ég, most te vagy a szülő vagy ő? Fogod, bekísered a szobájába, jó éjszakát kívánsz, majd becsukod magad mögött az ajtót. Nehogy már egy 11 éves diktáljon. Ennyi idősen már réges-régen saját szobájában kéne aludjon. Az hogy az anyja maga mellé engedi az ő baja, nálatok mások a szabályok, majd szépen alkalmazkodik hozzá, ráadásul ez nem egy olyan "szabály", amiből tragédiát kellene csinálni, ez alap.
2020. okt. 24. 17:16
 32/32 anonim ***** válasza:
64%

Szia en tudok megoldast:-).

Es semmi gondm igen elvalt szuloknel gyakori ez a helyzet.

Tehat a sajat szobajaban es agyaban alvast ugy lehet megoldani, ha egybekotitek a szobajanak az átrendezesevel/vagy uj butorok uj ágy vasarlasaval. Amolyan te mar milyen nagy lany/fiu vagy ideje egy szep uj agyat kapnod, a szobadat kicsit felobni stb. Gyerekfuggo, de vele beszelgessetek mit szeretne hogyan szeretne egyutt menjetek agyat venni vagy uj fuggonyt uj szonyeget. Es mindenkepp folyamatosan es egyertelmuen legyen kommunikava hogy ahogy kesz az o kis "uj" birodalma akkortol o ott alszik!

(Ne aggodj nem olyan nagy koltseg, a regi agy eladhato, es azt is vissza lehet forgatni az ujba. Hamarosan ugyis kamaszodik lehet pl ha eddig minden kismacis volt most kaphatna egy csontvazas agynemut bocs vicc de igen ilyesmi.

Viszont onnantol hogy van "uj" szobaja nehogy egyszer is beengedjetek hozzatok aludni. Inkabb mar elso alkalommal legyen valami sajatos uj rituale amolyan felavatja az agyat a szobat etc szuloje szepen mesel neki olvas neki es puszi jo ejt alvas.

Nalunk a gyerekem sokaig nem akart nelkulem elaludni. 9 eves koraban ez mar halal kinos es faraszto is volt. Vegul kinotte a gyerekagyat es vettunk neki igazi felnottes agyat.kapott uj agytakarot is es valaszthatott vicces parnakat. Elso este emlitette aludjak ott. Mondtam ugyan hat megbeszeltuk sajat kis ágybirodalma van. Olvastam meset elaludt. Kimentem.

Azota se kert aludnak ott. Meset ker ealszik es mehetek.

Raadasul nalatok heti 1-2 alkalomrol van szo.

A lenyeg szerintem hogy erezze nem miattad vagy "csak ugy" mostantol marpedig nem alhatsz a szobankban legyen az ami lejon neki, hanem forditva amolyan de jooo vegre a sajat szobamban alhatok erzese legyen. Ezet javasolt a kozos felujitas/atbutorozas valami ujdonsag az ágyat erintoen.

2020. okt. 24. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!