20 hónapos a kislányom és ezeket nem csinálja, baj?
Kisfiam is 20 hónapos. Néha elofordul hogy próbálkozik a kanállal, de még ügyetlen. Ő is mindent kézzel eszik a hajam tepem mikor a borsófőzeleket kézzel eszi :D azt sem engedi, hogy én etessem kanállal.
Ő is csak néhány szót mond egyelőre. Amit minden nap használ az a nem, szia, papak (ez a lámpa), apa és még azt, hogy Sa (a kutyánkat hívja így). Ezen kívül hangutanzás megy, az kB 10-12 félét. (autó, vonat, tyuk... Stb)
Ugralassal ő próbálkozik, van hogy sikerül is neki, de úgy tudom ez még korai nekik.
Kismotorral már elég régóta megy, de őt nagyon érdeklik a járművek, igazi fiú. Pohárból úgy iszik, ha én itatom, de inkább csőrös pohárból iszik.
19 hónapos a kislányom. Kanállal és villával ügyesen eszik, ehhez szerintem hozzá segít hogy 1 éves kora óta csak így hajlandó. Nagyon sok kosszal jár, de add a kezébe. Pohárból tud inni viszont néhány korty után kiönti🙄
Ugrálni úgy ugrál hogy a földön marad a lába, tehát csak a mozdulat van meg.
Motorozni szeretne és kezdi a lábát is mozgatni de még néhány cm hiányzik hogy leérjen a lába.
Beszéd nem megy. Olyan 15 szót mondott már de napi szinten amit használ: nem, addide, cicicc..
Lányom 21 hónapos, ő ezeket mindet tudja amiket írtál, de pohárból inni 1-2 hete tud csak, vagyis 20 hónaposan még nem tudott. Kanállal nagyon régóta tud enni önállóan. Ugrálni is nemrég kezdett. Bébitaxizni, motorozni 1 éses kora óta tud, a beszéd is 1-2hónapja indult be. 18 hónaposan max. 5 szó volt amit tudott.
A fiam 15 hónaposan önallóan ivott pohárból, de kanállal egyedül enni még 2 évesen is nehézkes volt neki. Ugrálni, beszélni tudott. 2 évesen már folyékonyan beszélt. Motorozni 3 évesen tanult meg, addig nem érdekelte.
20 hónapos a kislányom.
Kanállal 1 éves kora ótaönállóan eszik, viszont szinte csak az üveges bébiételeket fogadja el. Normális ételt alig. Villával még nem tud enni.
Pohárból tud inni egyedül, de előfordul, hogy magára önti.
Ugrálni imád. Földön, ágyon... mindenhol. Van trambulinja is abban jó magasra tud ugrani.
Motorozni nem szeret. Ráül, kettőt lök rajta előre (szóval tudja, hogy hogy kéne); aztán leszáll róla.
Legjobban a beszéd megy: összetett mondatokban beszél már. Az első szavát is 7-8 hónaposan mondta ki. Mondókákat mond, dalokat énekel.
Beszédindításhoz ajánlott a sok hintázás, pörgés-forgás, mondókázás, éneklés, mese olvasás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!