A lányom most lesz 16 hónapos és csak egy-két szót használ. Mikor kezd el igazán beszélgetni? A baj csak az, hogy mindent megért, de csak mutogat és hümmög. Ez a hümmögés meg elég fura.
Nekem az jött be, hogy amikor húzta a kezem, hogy menjek, addig nem mentem, amíg nem modta, hogy gyere. (nyilván már tudta mondani valamennyire, vagy legalábbis a hangúly jó volt), így van ez a kéremmel is, akkor kapja meg, ha mondja, hogy "kéjem". Ő most 21 hós, de már nagyon sok mindent mod hónapok óta. Most a két szavas mondatoknál tartunk. "apa elment, kutya ugat, baba alszik, stb"
Szerintem nálatok is hamar be fog indulni, bár ezt így előre nem lehet megmondani.
Nem szabad frusztrálni azzal,h úgy csinálsz mintha nem értenéd meg,mert így indul a beszéd,h először megtanulja magát a kölcsönös kommunikációt.Semmiről nincs lekésve,majd ha egy év múlva is itt tart,akkor kezdj aggódni.Szinte minden gyerek így kezdi,h mutogat és ki mit csinál mellé,van aki ööööözik,van aki morog,van aki hümmög.Az égvilágon semmi baj nincs ezzel.
Enyémek 2 évesen kezdtek szavakat mondani,de ma már győzzem hallgatni,hatalmas szókinccsel és nagyon szépen beszélnek.:)
szia, az enyém 19 hónapos, és ugyanígy vagyunk. Komolyan mondom neked hogy néha az az érzésem, hogy már simán tudná mondani, ha akarná, de sztem ő az a típus, aki akkor fog beszélni, amikor már szép kerek összetett mondatokat fog tudni mondani, addig meg gyűjti az infót. :)
egy percet sem aggódom, mert szinte mindent megért, többek közt pl. viszonyszavakat is, ami még jóval később követelmény csak, és ez csak egy példa volt.
én is sokat dumálok hozzá , sztem nem ettől függ, mikor kezdenek beszélni.
Az enyém is hümmögött meg mutogatott ennyi idősen. Két és fél évesen kezdett rendesen beszélni, de akkor nagyon gyorsan belejött.
Amikor még két évesen sem beszélt, kezdtem aggódni. Akkor logopédus azt javasolta, hogy sokat hintáztassam, ez fejleszti az idegrendszerét, a beszédközpontját. Nem tudom, hogy ez segített-e, de tényleg elkezdett utána nagyon hamar beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!