Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A lányom most lesz 16 hónapos...

A lányom most lesz 16 hónapos és csak egy-két szót használ. Mikor kezd el igazán beszélgetni? A baj csak az, hogy mindent megért, de csak mutogat és hümmög. Ez a hümmögés meg elég fura.

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem az jött be, hogy amikor húzta a kezem, hogy menjek, addig nem mentem, amíg nem modta, hogy gyere. (nyilván már tudta mondani valamennyire, vagy legalábbis a hangúly jó volt), így van ez a kéremmel is, akkor kapja meg, ha mondja, hogy "kéjem". Ő most 21 hós, de már nagyon sok mindent mod hónapok óta. Most a két szavas mondatoknál tartunk. "apa elment, kutya ugat, baba alszik, stb"

Szerintem nálatok is hamar be fog indulni, bár ezt így előre nem lehet megmondani.

2010. júl. 26. 12:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mi lesz. Mert amikor hümmög akkor mindig rászólok és mondom neki a szituációtól függően : gyere, kérem stb.
2010. júl. 26. 12:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad frusztrálni azzal,h úgy csinálsz mintha nem értenéd meg,mert így indul a beszéd,h először megtanulja magát a kölcsönös kommunikációt.Semmiről nincs lekésve,majd ha egy év múlva is itt tart,akkor kezdj aggódni.Szinte minden gyerek így kezdi,h mutogat és ki mit csinál mellé,van aki ööööözik,van aki morog,van aki hümmög.Az égvilágon semmi baj nincs ezzel.

Enyémek 2 évesen kezdtek szavakat mondani,de ma már győzzem hallgatni,hatalmas szókinccsel és nagyon szépen beszélnek.:)

2010. júl. 26. 12:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól csinálod, mindig mondd neki, ami történik, aztán egyszer csak majd be nem áll a szája.
2010. júl. 26. 12:46
 5/10 A kérdező kommentje:
Egészen azóta beszélek, hozzá amióta hazajöttünk a kórházból, figyeli is erősen mivel nagy duma gép vagyok.
2010. júl. 26. 12:48
 6/10 anonim ***** válasza:

szia, az enyém 19 hónapos, és ugyanígy vagyunk. Komolyan mondom neked hogy néha az az érzésem, hogy már simán tudná mondani, ha akarná, de sztem ő az a típus, aki akkor fog beszélni, amikor már szép kerek összetett mondatokat fog tudni mondani, addig meg gyűjti az infót. :)

egy percet sem aggódom, mert szinte mindent megért, többek közt pl. viszonyszavakat is, ami még jóval később követelmény csak, és ez csak egy példa volt.

én is sokat dumálok hozzá , sztem nem ettől függ, mikor kezdenek beszélni.

2010. júl. 26. 13:14
 7/10 anonim ***** válasza:
az én kislányom 18 hós és még ő se tud csak pár szót (anya,apa,nagyi,palcsi,reni,erik,kell,ad-ide) meg nagyon sokat motyog,halandzsázik,szóval mintha egy kis kínai baba volna olyan értelmetlenül beszél.szóval ne aggódj!én se teszem majd elkezd valamikor beszélni.én is sokat beszélek neki egész nap és meg is ért mindent(amit meg akar hallani,mert már most nagyon rafinált,van amit direkt nem ért).én inkább a bilizés miatt aggódom mert még nem akar a bilibe pisilni,kakilni.
2010. júl. 26. 13:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam 26 hós és még csak szavakat mond!De mindent megért és megértet mindenkivel.Talán az elmúlt napokban egyre jobban és több szót mond utánunk és próbálgat új szavakat!Egyáltalán nincs elkésve a gyerkőcöd!Minden gyerek más ütemben fejlődik,mindegyik másban "jobb"mint a társai.Az én fiam pl:már szobatiszta,már éjjelre is.Valakié még 4 évesen is bepisil -bekakil.
2010. júl. 26. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Az enyém is hümmögött meg mutogatott ennyi idősen. Két és fél évesen kezdett rendesen beszélni, de akkor nagyon gyorsan belejött.

Amikor még két évesen sem beszélt, kezdtem aggódni. Akkor logopédus azt javasolta, hogy sokat hintáztassam, ez fejleszti az idegrendszerét, a beszédközpontját. Nem tudom, hogy ez segített-e, de tényleg elkezdett utána nagyon hamar beszélni.

2010. júl. 26. 17:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Az én fiam 15 hós. Max az anya,esetleg apa, a mama, a hinta (ezesetben becézni is szokta, akkor azt mondja: inka ainta =hinta palinta), esetleg a kössz. A fiam az a lassan de biztosan tipus, én egyelőre cseppet sem aggódom. Persze az jó, ha mondatod vele, hogy kérek, gyere... Erőltetni viszont szerintem se erőltesd. Egyébként természetes, hogy hümmög mellé. Ezzel sincs baj, ettől nem debil a gyerek, csak így fejezi ki magát. Hamarosan menni fog neki szavakban is, addig is gyakoroljatok és légy picit türelemmel. Aztán pár év és azt kívánod, bárcsak befogná egy kicsit! :D
2010. júl. 26. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!