Ebben a helyzetben mit csinálsz a gyerekkel?
5 és 2 éves lányaink vannak. Jó az idő kertészkedünk bevonjuk őket a kinti munkába játékosan, rengeteg állatunk van imádják etetni őket (csibe, kacsa, galamb, nyúl, kecske) . Hintázunk. Labdázunk. Buborékoznak, fogócskáznak,virágot, kavicsot, csigaházat szednek.
Bent sokat festenek rajzolnak, zongoráznak, ölik egymást 🙄 mesét néznek és épp amit kitalálnak. Bunkit építünk.
Amennyit csak lehet a kertben vagyunk. Van hinta, homokozó, csúszda. Tegnap építettem neki akadálypályát. Először az autóit tolta végig rajta majd maga is kipróbálta. Van motor, futóbicikli, fűnyíró, dömper, macska. Imád kinn lenni. Az egyetlen gond ha gyereket lát az utcán, olyankor jön az hogy ő is menne.
2,5 éves egyébként, tesó júniusban születik. De rengeteg barátja és sok unokatesója van, látom rajta, hogy hiányoznak neki.
Enyém 6 éves fiú, reggel max 8kor kelés, reggeli, rajzolunk mese (tv) mellett, aztán egyéb házkörüli feladatok pl segít mosogatni, törölgetni stb, kimegyünk az udvarra tornázni és focizni kb 1 órát, aztán segít főzni, ebéd, újra rajz v játék, kis tablet max 1 óra, aztán vmi játék megint, közben gyümölcs evés, majd megjön apa akkor vacsi, apával játék , fürcsi, 15 p tabletezés és alvás.
Majd kezdődik újra a nap...
Én befogom a gyereket, amit tud csinálja meg, addig se a tv előtt ül és önállósodik. 😊
6 és 1 évesem van. Imádják egymást. Délelőtt a nagy játszik a kicsivel, vagy segít nekem a házimunkában. Van egy kis torna is, aztán közös ebéd. Amig a kivsi alszik, addig a nagy az udvaron játsziky bicikli, trambulin ilyenek.
Délután uzsi, utána a kicsi is jön ki az udvarra felfedezni, játszani stb.
5kor bejovunk, vacsi furdes mindenkinek, a kicsi alszik 6kor a nagy 9kor.
12 és 3 évesek. Az iskolai feladatok mellett játszik a nagy a kicsivel. Foci, babázás, fogócska, bújócsja, biciklizés az udvaron...de ők máskor is szeretnek együtt játszani 🙂
Persze van amikor csak anya kell a kicsinek...
Együtt Kutya, macska etetés, segítés a mosásban, takarításban hátráltatás 😄, rajzolás, gyurmázás, festés, mese nézés, legózás, kirakózás, szerepjáték, autózás...stb.
4 éves, kreatívkodunk, társasozunk, mesélünk, legózik meg mindenfélét játszik, segít a házimunkában.
Elég nagy lenne a mozgásigénye, biciklizni ma kinn volt kicsit, tegnap kocsival kivittük egy mezőre.
Még jól bírja (bírjuk), de nem tudom, meddig, mert gyerek társasága nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!