Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg menni fog a hasa a...

Tényleg menni fog a hasa a kicsinek akkor, ha a tápszert keverem rendes tejjel? A védőnő ezt mondta.

Figyelt kérdés
Még nem kapott tejet soha, most 19 hónapos. Most próbálnám bevezetni neki, mivel szeptembertől bölcsibe megy, és akkor úgyis fog kapni kakaót, tejeskávét, ilyesmiket. Úgy gondoltam, hogy úgy csinálom, hogy fokozatosan mindig egy kicsivel több tejet teszek a tápszerbe, míg végül a tej marad. Ezek szerint ez nem a legjobb ötlet? Akkor hogy adjam? Este még tápszer, de reggel már tej?
2010. júl. 25. 20:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Előbb felforralom, aztán hűtöm ugye?
2010. júl. 25. 20:19
 2/11 anonim ***** válasza:

A fiam 18 hónapos, s most már 2 hónapja kap tejet, kakaót, tejbegrízt. Rögtön adtam egyben Neki, pedig ekcémás is (nem a tejre allergiás).

Mondjuk tápszert soha sem kapott, így nem jutott eszembe keverni.

SEmmi baja nincs tőle!

Amúgy a 18 éves lányom annak idején 9 hónapos kortól már tejet kapott, akkor senkinek eszébe se jutott tápszert adni.

2010. júl. 25. 20:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia nem szabad a tápszert a tejbe tenni, mert az úgy túl sok fehérje!
2010. júl. 25. 20:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Az alapötlet, hogy fokozatosan adod neki az jó, csak nem tápszerbe kéne tenni. Csinálj neki kakaót vagy ilyesmit és abból adj neki napról napra egyre többet, nagyon kicsi adagokban.
2010. júl. 25. 20:32
 5/11 A kérdező kommentje:
Rendben értem. Viszont ő már mindent eszik ami tejes, tejbegrízt rendes tejből, mákos gubát jól beáztatva tejbe, csak még konkrétan inni nem ivott. De akkor kap kakaót, viszont már előre tudom hogy nem fogja beérni pár korttyal:(
2010. júl. 25. 20:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha már kapott tejet ilyen sokmindenben, akkor teljesen mindegy hogy mennyit és hogy adsz neki. Simán adhatsz annyit, amennyi jól esik. Mondjuk elsőre talán csak egy decit de legközelebb mehet, amennyit megiszik.
2010. júl. 25. 21:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm!:)
2010. júl. 25. 21:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha már adtál neki ilyen módon tejterméket akkor nem kell tőle félned ha a kelleténél picit többet iszik majd a kakaóból. Csak a tápszeres megoldásod nem jó, mert az eleve tartalmaz már tejport és az úgy már dupla adag :)
2010. júl. 25. 21:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Viszont még így is azt tanácsolja a védőnő, hogy a 3 éves kort várjam meg, hogy ennyi féleképp evett tejes dolgokat. Nem értem miért, ha a bölcsibe úgyis kínálják.
2010. júl. 25. 21:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezek után én sem értem a védőnődet. :) Néha furák.
2010. júl. 25. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!