Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti adtok a gyereknek édességet?

Ti adtok a gyereknek édességet?

Figyelt kérdés
Szerintem felesleges ilyennel tömni őket.Szerintetek?
2020. márc. 20. 10:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

Igen. A gyerekkorhoz hozzátartozik az édesség. Szerintem vétek megvonni tőle.

Anyukám óvőnő volt, ismert ilyen szülőket. A gyerek az oviban azt se tudta, hogy egyen minél több édességet egy szülinapkor pl. Nem tanulta meg tartani a mértéket.

Ha van itthon táblás csoki, akkor kap 1 kockát, és annyi. Megtanulja, hogy mennyi az elég. Délután 16 után már nincs édesség, fogmosás után nincs evés, édességből mértékkel eszünk... - ezeket 4 éves korára meg kell tanulnia egy gyereknek.

Ha nem kap, hogy tanulja meg? Meg egyáltalán, milyen gyerekkor az, hogy nincs édesség?

A bögrés süti nem édesség! Az sütemény.

2020. márc. 20. 12:13
 12/22 anonim ***** válasza:
92%
Igen, én is adok ilyen felesleges sz@rokat a gyerekeimnek. Az egyiknek elég minimális belőle, a másiknak a világ összes csokija nem lenne elég, így rá sokkal jobban odafigyelek e téren. Nincsenek elhízva, mellette kiegyensúlyozottan esznek rendes kaját. A legkisebbem ma holnap lesz 1 éves, vele tegnap kóstoltattam meg a csokit. Gumicukrot, nyalókát nem veszek nekik, ez nálam valami bekattanás, hogy ezek károsítják a legjobban a fogakat. Nem is kérik igazából. Mértékkel szerintem lehet. Mi is kaptunk gyerekként, de csak heti 1x hétvégén 1 kicsi csokit. Meg is van az eredménye. Így felnőttként mikor már megtehetem, hogy annyit egyek amennyit akarok, nagyon nehéz megállni. Ugye gyerekként szerettünk volna gyakrabban kapni, de nem telt rá.
2020. márc. 20. 12:26
 13/22 anonim ***** válasza:
90%
Adok. Leginkább tejes dolgokat mert a tejet nem issza. Krémtúró,tejszelet,túrórudi ilyenek. Általában naponta 1x kap tízórai vagy uzsonna után-gyümölcs után- de ha tudom hogy megyünk valahova ,nagyszülők ,rokonok akkor nem adok mert ők tuti adnak. Ha sütit sütök abból is kap de általában nem tud megenni 1 kockát szóval nem eszik nagy mennyiséget. Vagy van hogy a leves után a második félé túrós gombóc,mákos guba stb. azért ilyenekből is kap. Én is azt vallom hogy mértékletességet kell tartani. Egyébként párom tesója valóban tömi a gyerekét és ha megyünk a mi gyerekünket is ,na utánna pár napig nincs édesség.
2020. márc. 20. 12:27
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Igen adok.
2020. márc. 20. 12:44
 15/22 anonim ***** válasza:
89%

Igen, adok.

A kicsinek nem túl széles a választék, mert tejfehérje-allergiás, de ő is kap olyat, amiben az nincs.

2020. márc. 20. 13:03
 16/22 anonim ***** válasza:
20%
Nem. Az óvodában így is kapnak eleget tízórai és uzsonna címszó alatt, de sokszor még ebédhez is "kedveskednek" nekik vele 😏 Az én gyerekem meg a hozzátáplálás kezdete óta rossz evő, semmi sem kell, minden fujj. De ezek a vackok mehetnének raklapszám. Hát így felejtős. Ha enne rendesen, változatosan, talán más lenne a helyzet.
2020. márc. 20. 13:15
 17/22 anonim ***** válasza:
71%

Különösképp nem igazán kap édességet, mármint úgy hogy itthon vagyunk és gyere itt egy csoki úgy nem.

Viszont nem szidom össze anyóst vagy anyát ha hoz egy tejszeletet. Amikor pedig elmegyünk valahova mindig van egy Dörmi a táskámban ha megéhezne akkor kibirja vele hazáig. Sütni szoktam itthon de különösen nem érdekli, 1-2 falatot eszik vagy annyit se.

Ennek ellenére még mindig előnyben részesíti az almát, azt imádja :)

2020. márc. 20. 13:18
 18/22 anonim ***** válasza:
87%

Adok. Én is kaptam anno, pedig anyámnál vasszigor volt.

A nagy ha tehetné csokin és édességen élne, de hát van napi limit. A kicsi nem egy édesszájú, egy szelet rántott húsnak jobban örül, mint egy szelet csokinak.

Nem az ördögtöl való az édesseg, én sokat sütök nekik, de legalább heti 1x. Nincsenek elhízva, de esélyük sincs rá, folyton mennek.

2020. márc. 20. 16:06
 19/22 anonim ***** válasza:
90%
A kategorikus tiltás a függőség melegágya. Anyám a kólával volt így gyerekkoromban, sose szabadott inni. Mikor elkerültem otthonról, az egyetem alatt hektoliterszám vedeltem. És nem azért mert annyira ízlett, hanem mert végre megtehettem.
2020. márc. 20. 16:26
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Igen adok.
2020. márc. 20. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!