Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gluténérzékeny gyereknek kell...

Gluténérzékeny gyereknek kell csinálnom vmi édességet a lányom szülinapjára. Tudtok jó, egyszerű receptet, amit szívesen megeszik egy hétéves?

Figyelt kérdés
2019. máj. 29. 09:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Kókuszgolyót pl minden gyerek szereti és meg lehet csinálni gluténmentes kekszből is.
2019. máj. 29. 09:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szinte az összes létező süteményt lehet Gluténmentes liszttel helyettesíteni. ( Rizsliszt, mandulaliszt, kukoricaliszt, stb. gond)
2019. máj. 29. 09:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyet, amit lisztes dolgokból el lehet készíteni, azt glutenmentesből is. Nézz szét, ezerfele lisztkeverék van pl vannak a Schãr liaztkeverékek, de manapság már bármelyik nagyáruházban találsz ilyeneket és nem magadnak kell kikisérletezni. Pl a rizsliszttől fojtós lesz a cucc ha magában használod. Érdemes ezeknek utánajárni.
2019. máj. 29. 09:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg cukrászdából is rendelhetsz, ott is már bagyon fel vannak készülve ezekre az ételérzékenységekre. Én hobbicukrász vagyok, szívesen sütök főzök szabadidőmbe. De én nem vállalnám be, hogy gluténmentes alapanyagból sütök, mert azért sokkal másabban működnek ezek a hozzávalók.
2019. máj. 29. 09:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy milyen mértékű a cöliákia a gyereknél, ugyanis ez is nagyon eltérő lehet. Van olyan gluténérzékeny/allergiás, ahol még a megszokott eszközeiddel sem dolgozhatsz, értem ez alatt nem gyúrhatod a neki készítendő sütemény tésztáját azon a deszkán (ugyanavval a sodrófával sem, stb...), amin a liszteseket szoktad, mosogatás ide vagy oda, mert a maradványok is allergiás reakciót okozhatnak és a legkisebb glutén-maradványokat sem tolerálja a szervezete. Ez ugyanolyan, mint amikor ráírják egy termékre, hogy mondjuk mogyorót is feldolgozó üzemben készült. Ezt érdemes megkérdezni az anyukától, mert ha teljesen szeparálni kell neki az elkészítés során is, akkor sokkal jobb megbízható helyről rendelni, nehogy baj legyen. Én is cöliákiával küzdök, szerencsére "csak" az egyik gyerekem örökölte meg, nálunk hogy konyhanyelven fogalmazzak, közepes mértékű az allergia/intolerancia, de egyik rokonomnál például teljes szeparáció szükséges, egyébként nagyon durva allergiás reakciói lesznek. Így én azt mondom, kérdezd az édesanyát, mert a legnagyobb jószándék mellett is hiba csúszhat a gépezetbe. Hidd el, ha valaki nem rutinos ebben, nem biztos, hogy kivitelezni tudja otthon egy erős allergia esetében.
2019. máj. 29. 10:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi Nektek! Anyuka nem túl beszédes. Megkérdeztem, miben van glutén, válasz : mindenben. Ennyi segítséget kaptam. Mindegy, a cukrászda biztos segít. :)
2019. máj. 29. 10:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szóló jól írja. Nekem van például egy ismerősöm , a 13 éves lánya nagyon durván glutén allergias, annyira , hogy otthon saját, hűtője van, saját konyha szekrénye, saját evőeszközei, tányérjai. Egyáltalán nem keveredhet a többiekével, hiába van pl. mosogatógép.

Van aki olyan szinten allergiás , hogy egy morzsától is fuldokolni kezd, van akinek meg csak enyhe hasmenése lesz.

2019. máj. 29. 10:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Veszel kész gluténmentes sütit lehet kapni .sósat,édeset .fiamnak is ilyet veszek mert gluténmentes diétán van.lidlben lehet kapni édes és sós aprosütit, gluténmentes

Gluténmentes csirke nugets .

2019. máj. 29. 11:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Tényleg ne süss otthon! A gluténmentes alapanyag csak egy dolog, de a konyhád "szennyezett". Vegyél valamit egy tutira mentes cukiban neki!
2019. máj. 29. 14:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem azért rázott le, mert úgysem fogja engedni, hogy megegye a gyerek.
2019. máj. 29. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!