Baj, ha egy 4 éves gyerek nem tud elszámolni 10-ig?
# 18
Éppen ez az, ha kérdezik tőle és ha ÉRDEKLI. Én azért tanultam meg 100-tól visszafele is számolni oviban, mert elkezdett érdekelni.
Sőt, ovodában a nagy nyomtatott betűket már ismertem, írtam is, de kicsiket vagy az írott betűket csak iskolában tanultam meg. Addig egyszerűen nem volt okom, boldogan elvoltam a nagy nyomtatott betűkkel.
A gyerekek nem egyenletesen fejlődnek, s nem is egyformán. Nem lehet kiszámolni, hogy mikor mit kellene tudjanak. Pl mi van akkor, ha nem tud 10-ig számolni, de tud masnit kötni? Vagy meg tud kenni egy szelet kenyeret margarinnal, anélkül hogy megvágná magát vagy összekenne mindent?
Ha nem érdekli az, hogy hány szem cseresznyét evett, elég neki annyi pl hogy ,,sokat", akkor nem ér semmit az elméleted, mert akkor már nem játék az a gyereknek.
21
Nem ismerjük a konkrét esetet, de az biztos, hogy ezek a státusz elvárások igazából minimumokat írnak. Nem is mást akarnak tudni vele, csak hogy elég ingergazdag környezetben él-e a gyerek.
Egy 4 éves gyerek általában 1 éve óvodás. Ahol még ha egyedüli gyerek, akkor is lát sok mindent, és vannak foglalkozások is, számossággal kapcsolatban is.
Szia! A 4 éves lányom elszámol nagyjából tízig, megmondja a nevét és az életkorát.
Viszont nem beszél rendesen, csak 2-3 szavas mondatokban.Egyszerűbb kérdésekre tud válaszolni, de arról,
hogy mi volt az óvodában sajnos nem tud mesélni.
Diagnózis: enyhe hiperaktivitás, megkésett beszédfejlődés , beszédészlelési és beszédértési zavar.
A te gyerkőcöd kommunikál rendesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!