Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért "ciki" ha a gyermekem...

Miért "ciki" ha a gyermekem nehezen oldódó, félénk?

Figyelt kérdés

A sztori annyi h ma voltunk egy babaközösségbe, gyakran járunk oda, mindenki ismerős, de ma valahogy a fiam a szokásosnál is bújósabb volt, nem volt neki elég a jól megszokott 10-15 perc a feloldódásra, elvette egy kisfiú a játékát és ez teljesen kiborította. Szóval ott bújt hozzám egy jó darabig le se tudtam tenni. Sokat beszéltünk erről a csoport vezetőjével, aki szintén anyuka. Elmondta, h ne aggódjak az ő fia még 4 évesen is úgy csimpaszkodik rajta, mint egy kismajom, jó volt beszélni vele, mert néha tényleg kétségbeejtő ez a ragaszkodás, egyébként a fiam most lesz 2. Ma is mondta h az ő fia is ilyen, de mikor valaki később rákérdezett, h tényleg, azt mondta, h "de nem ennyire"......ott álltam mögötte és persze hallottam. Elég rossz érzés volt, mivel idáig mindig azt mondogatta szembe, h az ő fia is rettentő ragaszkodó, sőt még ugye idősebb is és még mindig. Legalább nem voltam annyira egyedül ezzel a dologgal, ma meg mintha mindenki valami csodabogárnak nézett volna minket és egy ember aki kiállhatott volna nem tette.....

Hozzáteszem, nem az én "hibámból" ilyen, mindig is sokat mászkáltunk, volt mindig nagy vendégség, úszás, babás programok, nem zárkóztam vele soha négy fal közé. Viszont a gyereknevelésben egyedül maradtam, emiatt esetleg érezheti magát bizonytalannak, sajnos nehéz apának és anyának is lenni egy személyben.....

2010. júl. 23. 22:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom is tényleg ilyen, még ilyenebb. Van hogy én is úgy érzem ezért furcsán néznek ránk, de már egyre inkább kezd nem érdekelni, mert tenni úgysem tudok ellene és nem akarom hogy a gyerekem érezze, hogy engem ez frusztrál. Csak azért írtam ezt le neked, hogy tudd, nem vagy egyedül!
2010. júl. 23. 22:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én kisfiam is ilyen bújós, félénk, pedig hét éves. Vannak ilyen típusok, de általában vagy kinövik, vagy sokat bátorodnak. Vannak érzékenyebb gyerekek. De nem a te hibád, az a lényeg, hogy sokat szeretgesd, vidd gyerektársaságba, játszótérre. Az ilyen gyerekeknek sok érzelem kell, érdemes sok mesét olvasni nekik.

Egyáltalán nem "ciki" ha egy kisgyerek bújós - a szószátyár, tapintatlan emberekkel ne törődj! Inkább legyen ilyen aranyos a kisfiad, mint vad, erőszakos, durva!

2010. júl. 23. 22:09
 3/11 A kérdező kommentje:

köszönöm, tök jó h itt vagytok és leírtátok a történeteiteket....:)

a csajszi egyébként egy ilyen nagyon sprituális ....szeretet meg minden hirdető, én nem szégyenlem, h ilyen visszahúzódó a fiam, csak valahogy annyira rosszul esett mai beszólása,néha kellemetlen h úgy néznek az emberre h ennek a gyereknek meg mi a baja, pedig semmi. Anyósom kerek perec kijelentette h elrontottam. Egy nagyon érzelmes kis ember, csak aggódom érte, mert ebben a világban csak a kis dózerok érvényesülnek.

2010. júl. 23. 22:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz mások véleményével, főleg az ilyenekével akik úgy néznek! legyél rá büszke, hogy ilyen szoros kapcsolat van köztetek! Ne érezd magad kevesebbnek mert egyedül neveled a gyermeked, erre is légy inkább büszke! Anyósok is okosak mindig:) Tégy úgy mindig ahogy te érzed, és ahogy a szíved és az eszed diktálja!
2010. júl. 23. 22:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az enyem meg tulon tul baratsagos, es mindenkivel nyitott. Ilyen szemelyisege van mar szuletese ota. Igazabol barkivel barhol otthagyhatnam. Gondolod ez jobb? Nem hiszem. Ez van:-)
2010. júl. 23. 22:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz velük!!Az én fiam 2 éves kerek perec kijelentette,hogy neki az égvilágon senki nem parancsol,a puszit letörli,nem tudom megsimogatni,ha igen,jól bokán rúg,nem lehet "dajkálni" szóval szívesen cserélnék én veled.Nem gyereket,csak gyerektulajdonságot. :-))
2010. júl. 23. 23:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

szia, az enyém is ilyen....19 hós kislány. tudom, hogy azt hiszik sokan, hogy elrontottam.de nagyon anyás a kezdetektől. mondjuk anp 90%-át velem tölti, tehát nem ragaszkodhat a szomszéd nénihez. :)

de ténlyjeg, neki is idő amíg feloldódik, ajátszón nem tolakszik, ha valaki elvesz tőle vmit, akkor nem veszi vissza (kivéve ha a sajtáját veszik el). :)

és nagyon csimpimajom ő is....nagyon igényli a szeretetemet, a törődést. ugyanakkor tudja érvényesíteni az érdekeit, nagyon is...de alapból mimózaérzékenységű.

na engem nem érdekel, ki mit gondol. látszik ajta, és én tudom, hogy egyszerűen kell neki a sok törődés, testkontaktus...most akkor azért mert mindenki helyteleníti, vonjam meg tőle????még mit nem! :))

2010. júl. 24. 11:40
 8/11 A kérdező kommentje:

nekem az volt a durva h ez a csaj rengeteget nyomatta, h neki is ilyen problémái voltak ennyi idősen, megértettük egymást, aztán most meg lazán kijelenti, h az övé nem is ilyen, nem értem miért nem vállalta, nagyot esett a szememben az biztos....

Igazából már rájöttem, h mindenkinek van valami "gondja", nincs tökéletes gyerek, van aki azt mondja h az ő gyereke aztán tökéletes és fantasztikus szülő, ő biza soha nem hibázik....aztán olyan dolgok derülnek ki ezekről a családokról is, h inkább a tökéletlenség......ezerszer...

Ő is születésétől kezdve ilyen, pár hetesen, mikor ráeszmélt a környezetére már kezdte gyanakodva nézni a többi embert, még az apjától is megkaptam, h mert nem eleget viszem társaságba.....pedig voltunk mi mindenhol, volt h heti 3szor jártunk különböző gyerektársaságokba, h hátha változik a dolog.

Rá kellett jönnöm, h nem lehet eröltetni a dolgot, amúgy 15 perc elteltével feloldódik és bárkivel lepacsizik általában, tegnap nem ez történt és nem volt könnyű....

köszönöm a válaszaitokat

2010. júl. 24. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

az en fiam is ilyen..babakoncerten o volt az egyetlen, aki felrevonult, es amikor egy kisfiu kozeledni mert hangos bombolesben tort ki. a ringatón amig a tobbi baba "ismerkedett", o kerulte oket.. meno manó tornan bujik hozzam, nem kopogtat manót, nem utánozza a tobbieket, nem csinalja amit kell.. hat istenem :D nem szamit...el sem tudom kepzelni masmilyennek.

mostanaban mintha kicsit kezdene kinyilni, de nem mindig, csak ilyen veletlenszeru esemenyeken latom (pl szomszed kislany par honappal idosebb, mondta neki, hogy gyere, es nyujtotta a kezet, a fiam meg elfogadta a kezet, hu, hat az nagy dolog volt)

teljesen jó, legyel buszke hogy szeret, es szamit rad, es bizik benned..a ragaszkodás nem hiba.. remeljuk sokaig megmarad..es ne torodj a tobbi anyukaval.. sokszor akkor is beszelnek, amikor nem kell, es olyanokat is mondanak, amit nem kene.. te jol csinalod, higgy magadban, massal ne torodj. :)

2010. júl. 24. 13:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Dehogy ciki!

Az én kisfiam is most lesz 2 éves és ugyanilyen. Sőt, ha gyerekek között vagyunk, ő még 15 perc múlva sem foglalkozik mással. Elvan és játszik a játékokkal.

Amúgy a felnőttekkel jó a kapcsolata, mondjuk igazi dumagép, nagyon jól megérti velük magát. Volt, hogy "beszélt" volna hozzá egy másik kicsi, de mivel nem tudott még rendesen, elküldte, mert hogy nem érti, azt hitte "valami baja van" a másiknak vele.

Sőt, volt olyan szitunk egy bababoltban, hogy próbált egy nagyobb kislány közelíteni hozzá, játszani vele, meg akarta nézni az autóját, ő pedig el kezdett hangosan hisztizni, majd sírni, hogy menjen onnan a kislány, hagyja békén, hiába próbáltam megnyugtatni.(mondjuk eléggé nyomulós volt, az anyja sem szólt neki) A végén az anyuka inkább kiment a gyermekével a boltból.

Mostanában érzem, hogy változott talán a helyzet, nem sír a gyerekektől, szívesen odaadja a játékait. Meg azt vettem észre, hogy mintha ő lenne a "vezér", követik a többiek amikor motorozik vagy futkározik, mászik, mivel nagyon ügyes, mindig felkelti mások figyelmét.

Szerintem csak idő, türelem és szeretet kérdése az egész és ők is megnyílnak majd jobban a világ felé! Nekünk meg az a dolgunk, hogy szeressük őket és mindig ott legyünk nekik "védelemnek", akárhány évesek is lesznek, nem?:)

Te pedig jól csinálod, ne aggódj, ő ilyen, fogadd el!

Bocsi, kissé sok és össze-vissza lett.

2010. júl. 24. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!