Vehemens, akaratos, szélvész gyerekednél milyen praktikák váltak be?
15 hónapos kisfiam pont ilyen, mint a te 1 évesed. Én ezt nem gondolom olyan nagy problémának, mint te. Szerintem az ilyen korú gyerekek ilyenek. Dobálnak, pakolnak, így tanulnak. Én is egész nap pakolok utána. Kirámol minden fiókot, szekrényt. Mondjuk most már néha vissza is pakol. Én hagyom pakolni. Kellenek az ingerek. Nekik még minden új.
Az is rendben van, hogy 1 évesen nem érti vagy inkább nem érdekli, hogy nem szabad. A határokat próbálgatja.
Mondjuk nekem nincs egy nyugodt nagyobbom. Lehet, hogy én ezért veszem ezt lazábban.
2 éves lányom is ilyen. Pakolaszik, mindent szetramol, doblozik. Ha raszolok sunyin ram néz és mosolyog majd szép lassan tovább csinálja miközben nézi a reakcióm, feszegeti a határokat nagyon. Most már eljutottunk oda hogy tudja mi az amit abszolút nem lehet, ha rossz erélyesen raszolok, ha tovább csinálja bekuldom a szobába. 5 perc után persze kijon de nem folytatja a rosszalkodast.
A tiéd még kicsi, tanulja, mit lehet, mit nem és ahogy írtad ő temperamentumos. Majd megtanulja mit lehet és mit nem, addig kitartast
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!