Hogy kezelitek, ha gyerkőcötök nem akarja felvenni a ruhát, amit rá szeretnétek adni, de mégcsak többől sem választ? Trükkök, praktikák érdekelnek, hogy felvegye amit Te rá akarsz adni.
Két pólót szoktam kiválasztani, és ő dönthet, a kettőből melyiket vesz fel.
Ha ennek ellenére cirkusz van, akkor én döntök, és ráadom amit gondolok. Persze vannak kivételek. Nem szereti a kantáros nadrágokat, és a kezes-lábas pizsamákat. Ezt tiszteletben tartom. A szélsőségeket viszont én sem engedem, például 40 fokban a téli kabátot.
Nekem az öcsém 3 éves, kb 1 éve ugyanezt csinálja, bár most már talán kicsit jobb a helyzet. Nálunk 3 "megoldás" van:
1. A kezébe nyomunk valami játékot vagy lefoglaljuk valamivel, akármivel ami épp érdekli, addig ameddig ráadjuk. vagy mondjuk nézi a mesét..
2. Fenyegetés/megvesztegetés. Pl. ha megyünk valami olyan helyre, ahová ő is jönni akar (játszótér, nagyi..) akkor mondjuk, hogy nem jöhet ha ezt nem veszi fel. Vagy ha bármi más helyre, akkor ha nem veszi fel, azon a helyen nem lesz az, amit épp akar. Ez mindig más.. nem fog fagyit kapni, nem játszhat ezzel-azzal.. Ez a fenyegetés. néha egyszerűen csak megvesztegetjük, pl. ha felhúzza, kap egy szem gumicukrot, csokit, nyalókát vagy h nem akarunk adni, akkor maaaaajd kap nyalókát ha felveszi..
3. Egyszerűen ráadjuk és nem foglalkozunk a hisztivel.
Én is ki szoktam akadni, ha éppen sietnék és akkor jön rá a válogatósdi. Ő is két éves múlt, lány. A bátyja 4 éves, neki kb tök mindegy, mit készítek ki.
Ha nincs komoly tétje a dolognak, akkor hagyom, hadd vegye fel nyáron a kabátot/téli csizmát/vastag kesztyűt. Átlag egy perc múlva jön és közli hogy levette mert melege volt. Fordított eset is előfordult nem egyszer, amikor tíz fokba akart kimenni egy szál pólóban, bugyiban. Olyankor kiengedem, és rájön maga, hogy ez nem buli. Még nem fázott meg ilyen miatt.
Amiből nem engedek: "civil", azaz emberek közé hordható, szép cipőben/ruhában nem mehet ki az udvarra, azt csak akkor veheti fel, ha olyan alkalom van. Azt akár hiszti árán is betartom. És fordítva: ha megyünk valahová, ahova normálisan fel kell öltözni, akkor nem engedem a koszosban - bár az nekünk esemény mert ritkán megyünk bárhová is (oviba, bölcsibe nem járnak, tanyán lakunk, itthon vagyunk nagyrészt), úgyhogy örülnek, ha olyankor szépen felöltözhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!