4 évesen 92 cm és 11,5 kg?
Anyuka 165 cm 50 kg
Apuka 168 cm 65 kg
Nem óriás méretek.... a gyerkőc koraszülött volt, de a növekedés kb 2 éves korától lassult be látványosan. 3-4 éves kora között 2 cm-t nőtt és kb 1 kg-t hízott
Elöször is ezt a gyerekorvossal kell megbeszélni.
De ha a gyereknek a sulya mindig is kicsi volt, és a percentilen látható, hogy az utobbi 4 évben is a gyerek alul vagy az átalga alatt volt, de fejlödik folyamatosan akkor ez nem baj.
A baj akkor van, hogy a gyerek 2 évesen is ennyi volt, majd 3 évesen sem nött. Ha a gyerek 2 évesen 9kg volt, 3 évesen 10 kg és most 11,5 akkor fejlödik de lassan.
Barátnöm kisfia 6 évesen ment iskolába 14 kg-al. A vicces, hogy mindenhol 4 évesnek is simán elment, de agyilag simán 6 éves volt. Most 8 éves lesz de nincsen 18kg az osztaly legjobb tanulói között van. Sportból teljesen kitünö, iszonyat jó mozgása van.
A hátránya, hogy az anyja mindig félti a táskával.
Hát az én lányom 2 évesen 102 cm és 18 kg. 🤔
Pedig mi se vagyunk nagyok, az apja 170 cm, én 155.
Biztosan keresnék valami orvost aki ezzel foglalkozik.
Ha a gyerekorvos szerint rendben van, akkor nem hiszem, hogy aggódnotok kellene.
Itt van percentilis táblázat: [link]
Nyilván azért mondja az orvos, mert saját magához képes fejlődik a kisfiú.Még simán nyúlhat kamasz korában hirtelen annyit majd, hogy elérje a 160-170cm (öcsémék pld kamaszkorba nőttek nagyot előtte mindegyik inkább az alacsony kategória voltak).
Nálunk 98cm és 14kg a 2 éves lány, viszont én 158cm az apja meg 190cm. Bármelyikünk magasságát örökölheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!