Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van köztetek olyan akinek a...

Nagynoemi 97 kérdése:

Van köztetek olyan akinek a gyermeke éjszakai bepisilessel küzd? Mennyi idős használ pelenkát?

Figyelt kérdés

2020. febr. 13. 07:14
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

A fiam háromévesen lett szobatiszta, de egy évig még a délutáni alvásnál bepisilt, és úgy öt és fél éves koráig éjszaka is… Nagyon ráparáztam erre, de szerencsére jó fej volt a háziorvosunk, és nyugtatott. És valóban ágytiszta lett. Most már kamasz, és semmi ilyen gondja nincs. :)

Azon kívül, hogy mindenfélét összeolvastam, hogy mások gyerekei mennyivel hamarabb lesznek szoba- és ágytiszták, az is para volt, hogy egy idő nem volt már pelenka, ami jó lett volna rá, mindenből kijött a cucc. Mi végül (az addigi elveinket feladva) azt csináltuk, hogy felkeltettük éjjel pisilni, így kibírta a reggelig. Azon is paráztunk, hogy ez már így marad örökre, de kb. egy hét után már magától felkelt és kibotorkált, majd kis idő múlva már erre sem volt szükség.

2020. febr. 13. 08:24
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Az én kisfiam 5 és fél éves, éjszaka adok rá pelust,mert bizony szépen be pisil. Sok mindennel próbálkoztam már,de nem jött be. Egyébként rendesen fejlődik és korának megfelelően érett,ezt az egyet leszámítva. Idén kezdjük a sulit is..bízom benne addigra kinövi.
2020. febr. 13. 09:57
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Barátnőm lánya 8éves, éjszaka annyira mélyen alszik,hogy nem veszi észre ha bepisil.Az anyukája pelenkát tesz neki
2020. febr. 13. 10:06
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Férjem unokaöccse 7 éves lesz áprilisban.

Éjszakára pelenkázzák, mindig bepisil.

Szerintük normális, eszükben sincs, hogy kivizsgáltassák.

2020. febr. 13. 12:48
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Régen is voltak olyan gyermekek akik 6 éves korukig éjszakára még bepisiltek, és akkoriban textil pelenkát kaptak éjszakai alvásra.

De ma már van egy gyermekeknek szánt naptár: azoknak a gyermekek számára találták ki akik 3 évnél idősebbek és éjszakára pelenkát kénytelenek viselni, mikor már nem akarják az éjszakai pelenkát viselni mert szégyenlik.

Naptár úgy működik ha száraz pelenkával ébred reggelre a gyermek akkor mosolygós matricát ragaszt fel arra a napra, ha nem száraz pelenkával ébred akkor eső felhős matricát ragaszt fel a gyermek. Aztán a hónap utolsó napján össze kell számolni a 2 féle matricákat.

És ha többször volt reggelente száraz a gyermek pelenkája, akkor a következő hónapban nincs éjszakai pelenka. Ha meg sokszor volt nedves reggelente a pelenkája az adott hónapban, akkor a következő hónapban újabb matricás hónap következik.

2020. febr. 14. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
56%
Ez a matricázás azért nem jó ötlet ebben az esetben (más esetekben remek ötlet!), mert az éjszakai bevizelést nem ő irányítja. Ha több "rossz" matrica gyűllik össze, csak szorongást kelt majd a gyerekben és a helyzet még jobban elburjánzik, kitudja milyen irányba.
2020. febr. 15. 04:30
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
De vannak olyan gyermekek is akik már szégyenlik az éjszakai pelenka viseletüket ha 3 évesnél idősebbek.
2020. febr. 15. 16:05
 8/10 anonim ***** válasza:
78%
Nálam is elég sokáig kellett éjszakára a pelenka.
2020. febr. 15. 21:56
 9/10 anonim válasza:
28%
Én még most, 20 évesen is gyakran bepisilek éjjel. Voltam már orvosnál, nem találtak semmi problémát nálam. Emiatt még mindig pelenkát hordok éjjelre. Próbáltam mindent már, semmi nem válik be.
2020. márc. 22. 16:01
 10/10 anonim ***** válasza:
79%
Ha a gyerek bepisil aszt ne büntessék meg. Mert lehet hogy olyan baja van hogy még az orvos se veszi észre.
2022. jan. 27. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!