3. os kislányom telefont kér! Ti vennétek neki?
Kislányom most 3. osztályba jár és már hetek óta "nyavajog", mert ciki, hogy neki nincs telefonja. Nem kis nyomkodós 5000Ft-os nokija, hanem rendes okostelefon.
Feleségemmel beszéltünk róla és azt mondja, hogy szó se elhet róla. Én még tartózkodom, a mai világban nem tudom már mi a normális.. És tényleg, 26 fős osztályban 18 gyereknek van telefonja. És nem két fillérbe kerülnek. Egyiknek iphone x, másiknak p30, samsungok... Táskájukban kell tartani, kikapcsolva, ezt ellenőzik is a tanárok. És nem fogjátok elhinni de az iskolában (két épület van. egyikben az alsósok vannak, másikban a felsősök) az alsósok épületében ki van írva, hogy telefonokat kikapcsolva a táskában kell tartani!
Igazából sajnálom a lányomat, mert tudom ,hogy ha nem követed a divatot, akkor kiközösítenek. s sajnos az osztálytársak a legkegyetlenebbek egy ember életében.
Esetleg adjam neki oda azz én régebbi telefonomat? az egy s9, még így is elég drága, félek, hogy összetörné. De talán még az is baj lenne, hogy nem a legújabb...

Itt nem a gyerekkel, azaz az osztálytársaival vannak problémák, hanem azok törvényes gondviselőiről, akik megveszik nekik, de arra nincs eszük, hogy neveljék őket ennek fényében pedig az internet neveli fel őket. Mivel még ennyi idősen nem képesek felfogni, hogy mi felel meg a társadalmi normáknak, mi az amit szabadon felvállalhat, mi az amit jobb ha magába fojt, így könnyen befolyásolhatóvá válik. Az internetbe pedig amint belép olyan mintha megnyitna egy kaput és minden ami azon keresztül kijön azt fogja helyesnek találni. Ez röviden az oka annak, hogy ilyen társadalomban élünk és, hogy egy 8 éves gyerek tisztában van olyan dolgokkal amivel nem kellene. Sajnos szomorú tény, hogy az internet ezeknek a gyermekeknek a nevelőszülei.
Ne hagyd ezt kérdező, te ennél sokkal több vagy. Legyél példaszülő. Nem azt mondom, hogy ne vegyél neki telefont, de internetet tiltsd le róla, tölts le rá néhány normális játékot, mesét, normális zenét maximum és ennyi. Ez még bőven az elfogadhatóság határain belül van. De internetet ne adj neki. Semmi szüksége nincs rá, ha valamit meg akar onnan tudni akkor pedig a felügyeleted mellett megteheti.

Mi az, hogy másnak a csiricsáré kis nyomorult gyermekének keljen megfelelned?
Apa vagy! Állj a talpadra és beszélj szépen a szüleivel, hogy miújság annak reményében, hogy hátha otthon észbe kapnak és leülnek a kis bölcs csajossal egy kis elbeszélgetésre. Ha szerencséd van megértik és korlátozni fogják otthon a kislányt, ha nincs akkor meg csak gratulálni tudok a szüleinek, hogy ennyi ésszel gyereket vállaltak.
Ha ezek után sem javul a helyzet akkor meg átiratod valami értelmesebb iskolába. Ha találni még egyáltalán olyat.
11-es. Szeretnék nagyon jó apuka lenni, akit szeret a gyereke, (olyan értelemben, hogy nem egy szigorú fsz, aki miatt nincsenek barátai)
És azt sem szeretném, hogy neki rossz legyen az iskolában. mert tudom, hogy mi megy.. Ezek az állandó szekálások, versengések.. Kitalálunk sztorikat a másikról, ami majd jól elterjed és akkor szar lesz annak, akiről szól.. Vagy lejáratjuk a másikat. Komolyan. tíz éves kis pcsák, és már olyan cseleket tudnak, amikkel pl. egy válásnál simán megkapnak mindent. Felnőtt nők nem képesek úgy lejáratni egy ellenségüket, mint ezek.

#15 Nem beleszóltam, tanácsot adtam. Nyilván te vagy a szüleje a gyermeknek, neked kell tudnod mi az ami jó neki.
Hogy milyen emberek ezek? Hát nem épp példamutatóak. Szerintem ne akard, hogy ilyen barátai legyenek. Azon kapod majd magad, hogy ő is kiközösít másokat. Ne az értékeivel legyen menő egyszóval.
De te tudod.

Akkor vennék neki telefont vagy okosórát, ha van miért. Hogy a konkrét kérdésedre válaszoljak, a fiam harmadikos, tavasszal lesz 10 éves, és telefont kap, mert az a terv, hogy onnantól viszonylag nagyobb távolságokra is egyedül fog járni (nem kell nagy dolgokra gondolni, edzésre, ami 10-15 perc gyalog), és akkor vagyunk nyugodtak, ha van nála telefon. És akkor már okosat veszünk neki, nem sima nyomógombosat.
Ő is néha mondja, hogy az osztályában szinte mindenkinek van telefonja, de még soha nem panaszkodott, hogy emiatt bárki csúfolná. Nem lehet, hogy a kislányod is kicsit túloz? Hogy nem csúfolják különösebben, csak épp szeretne menőzni ő is? Ha komolyan valakit ilyen miatt kicsinálnak az osztálytársai, akkor abból a közegből menekülni kell.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!