3. os kislányom telefont kér! Ti vennétek neki?
Kislányom most 3. osztályba jár és már hetek óta "nyavajog", mert ciki, hogy neki nincs telefonja. Nem kis nyomkodós 5000Ft-os nokija, hanem rendes okostelefon.
Feleségemmel beszéltünk róla és azt mondja, hogy szó se elhet róla. Én még tartózkodom, a mai világban nem tudom már mi a normális.. És tényleg, 26 fős osztályban 18 gyereknek van telefonja. És nem két fillérbe kerülnek. Egyiknek iphone x, másiknak p30, samsungok... Táskájukban kell tartani, kikapcsolva, ezt ellenőzik is a tanárok. És nem fogjátok elhinni de az iskolában (két épület van. egyikben az alsósok vannak, másikban a felsősök) az alsósok épületében ki van írva, hogy telefonokat kikapcsolva a táskában kell tartani!
Igazából sajnálom a lányomat, mert tudom ,hogy ha nem követed a divatot, akkor kiközösítenek. s sajnos az osztálytársak a legkegyetlenebbek egy ember életében.
Esetleg adjam neki oda azz én régebbi telefonomat? az egy s9, még így is elég drága, félek, hogy összetörné. De talán még az is baj lenne, hogy nem a legújabb...

Én negyedikes koromban kaptam először telefont, akkor kezdtem el egyedül haza járni a suliból másik városba. Szóval ha van szükség rá, vennék a gyerekemnek (még nincs), de nem túl drágát.
24n

Én is le vagyok döbbenve, hogy amíg én felnőtt létemre max pár ezres ruhákban járok (pedig megtehetném, hogy nem), addig a tízéves öcsém korosztályának már csak a chanel meg a gucci jó, holott fogalmuk sincs mi az, vagy mennyibe kerül. Hányinger az egész, nagyon csúnyán félre lettek nevelve ezek a gyerekek. Őszintén engem ez tart vissza a legjobban attól, hogy gyerekem legyen, mert nem akarom, hogy egy ilyen korcs közösség része legyen. Mert sajnos bárhogy is neveled, ezek a kis majmok mindenképp hatással lesznek rá, ha más nem azzal, hogy kiközösítik.
Szerintem üljetek le a gyerekkel és magyarázzátok el neki, hogy az a nem normális, amit ezek a gyerekek csinálnak. Bár ha már ő is chanelről magyaráz, akkor már késő. Korábban kellett volna sajnos normális értékrendre tanítani:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!