Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Testvérféltékenység vagy csak...

Testvérféltékenység vagy csak ragaszkodik a dolgaihoz?

Figyelt kérdés

Van egy 26 hónapos lányom és egy 4 hónapos fiam.

Pár hónap múlva szeretném a nagyobbat rendes gyerekágyhoz szoktatni, az ő rácsos ágyát meg megkapná a kicsi, mert az egy nagyobb, masszívabb, mint az a kicsike, amiben jelenleg alszik. A lányomnak már kezdem mondogatni, hogy ő kap szép, új ágyat, az övében meg az öcsi alszik. Teljesen kiakad, ő nem akar új ágyat. Etetőszékkel ugyanez a helyzet. Van egy dönthető támlájú, ezt használjuk most, de van egy Ikeás is, ami a nagynak szuper jól megfelelne, de nem akar a sajátjától megválni, ill. átülni a másikba.

Játékokkal is így vagyunk, ha valami bébijátékot odateszek a kicsi elé, már veszi is el tőle.

Hogyan fogadtassam el vele a változásokat, hogy neki se legyen rossz érzése és ne érezze azt, hogy a kicsi nemcsak az időm nagy részét veszi el, hanem az ő dolgaira is igényt tart... (Egyébként lehet, hogy kistestvér nélkül is ennyire ragaszkodna a megszokott tárgyaihoz.)

2010. júl. 22. 14:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem egy 28 hónapos fiam, és egy 8 hónapos lányom van!

Ággyal nincs gond, mert a nagy velünk alszik, a pici kiságyba! Etetőszékkel, megint nincs, mert a nagy egyedül eszik az asztalnál, a pici, pedig az ölemből. Néhány játékra féltékeny, de van amit megoszt. Ez teljesen normális...

Mielőtt azt hinnéd minden nagyon csodás nálunk, hát nem...

Sajnos a nagy bántja a picit:( ez is a féltékenységhez tartozik, sajnos! Remélem kinövi:)

2010. júl. 22. 14:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ott rontottad el, hogy megmondtad, hogy a kistesó fogja megörökölni. Így most ő úgy éli meg, hogy a tesó miatt elveszik tőle a dolgait.

Jobb lett volna ha azt mondjátok, hogy azért kap új ágyat, új széket, mert ő már nagy lány, már kinőtte a régit, stb. Maga miatt, és nem az öcsi miatt.

Aztán, ha már megszokja az új dolgait, egy idő múlva óvatosan elő lehetett volna hozakodni a dologgal, hogy pl. mi lenne, ha a Te régi ágyadat odaadnánk az öcsinek, mit szólsz hozzá, megengeded?

Minálunk ez a módszer nagyon bevált, a lányom boldogan adta oda minden babaholmiját a hugának. És azóta is, ha megun egy játékot, vagy nem tetszik neki valami, amit kap, akkor egyből odaajándékozza a tesójának.

2010. júl. 22. 14:58
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek!

A 2. válaszolónak: igen, igazad van, talán nem kellett volna mondani, hogy a kicsié lesz. Csak gondoltam felkészítem a változásra, még pár hónap van úgyis addig, mire új ágyra lesz szükség. Most az jutott eszembe, hogy előbb megvesszük az új ágyat, és csak akkor kapja meg öcsi a régit, ha ő már megszokta az újat.

A székkel kapcsolatban is kitalálok majd valamit, de akkor úgy, hogy a kicsit nem emlegetem, hanem valahogy úgy adom elő, hogy neki az sokkal jobb, mint a régi.

2010. júl. 22. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!