Hány éves kortól engedted a gyerekednek ezeket a dolgokat? Hogyan vezetted be az életébe?
Saját szoba
Saját tv és/vagy számítógép (mikor és mennyit használhatja?)
Számítógépes játékok, vagy táblagépes játékok
Egyedül elmenni otthonról a közelbe (iskolába, lakótelepre, játszótérre)
Egyedül elmenni messzebb (moziba, barátokkal enni valahova)
Egyedül elmenni bevásárolni
Házimunkában részt venni, mikor mit csinált?
6-10 éves kor között mennyire struktúráltad a napját? Hazaérve délután meg volt, hogy mit kell tennie, vagy azt tehetett, amit akart (2 óra tv nézés, vagy evés, vagy akármi).

18 éves lány vagyok, így jelenleg csak magamról tudok nyilatkozni
Saját szoba - kb 5 évesen. (Akkor sikerült berendezni az emeletet. A bútoraim színét én választottam. :) )
Saját tv és/vagy számítógép (mikor és mennyit használhatja?) - saját TV-m már kezdetektől volt a szobámban. Számítógépet viszont csak 13 évesen kaptam. (Ami az osztályomban már elég későinek számított) Mivel a tanulással nem volt bajom, így nem volt megszabva, hogy mennyit használhatom őket.
Számítógépes játékok, vagy táblagépes játékok - Gombos telefonos játékokat már ovi utolsó évében/elsőben nyomtam keményen. (A régi jó Snake :) ). 5. előtt kaptam érintőképernyős telefont, rajta a Fruit ninja-t, s még valami billiárdos játékot. Aztán 13 éves korom után már magamnak töltöttem le a játékokat Google Play-ről. A számítógépes játékok 15 évesen jöttek be az életembe. A használás szintén nem volt megszabva. Egyrészt a tanulmányi eredményeim miatt, másrészt meg azért mert miután egy nap lenyomtam több mint 8 órát a 2010-es Aliens vs predator-ban, úgy voltam vele, hogy ,,Ilyet. Többet. Soha." :D
Egyedül elmenni otthonról a közelbe (iskolába, lakótelepre, játszótérre) - Iskolába 1.-től egyedül jártam. Játszótérre szintén. (De falun lakunk)
Egyedül elmenni messzebb (moziba, barátokkal enni valahova) - Moziba sose voltam. A ,,barátokkal enni"-t meg hogy kell érteni? Fagyizni voltam már 2.-3.-oson. De pizzázóba csak 9.-esen.
Egyedül elmenni bevásárolni - Kenyérért alsótagozatosként már elküldtek. De olyan, hogy én is választom ki, hogy mit veszek, s nincs felnőtt velem, csak 9.-ben volt először.
Házimunkában részt venni, mikor mit csinált? - A szobámat már úgy nagyjából kiskoromban is takarítottam. (Portörlés, porszivózás, ablakpucolás) + ruhák teregetése/elpakolása. De már nem tudom, mikor mit csináltam.
Sose volt program szabva nekem. Csak az ebéd ideje volt kb fix, meg az hogy ne maradjak fenn túl sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!