Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól engedted a...

Hány éves kortól engedted a gyerekednek ezeket a dolgokat? Hogyan vezetted be az életébe?

Figyelt kérdés

Saját szoba

Saját tv és/vagy számítógép (mikor és mennyit használhatja?)

Számítógépes játékok, vagy táblagépes játékok

Egyedül elmenni otthonról a közelbe (iskolába, lakótelepre, játszótérre)

Egyedül elmenni messzebb (moziba, barátokkal enni valahova)

Egyedül elmenni bevásárolni

Házimunkában részt venni, mikor mit csinált?

6-10 éves kor között mennyire struktúráltad a napját? Hazaérve délután meg volt, hogy mit kell tennie, vagy azt tehetett, amit akart (2 óra tv nézés, vagy evés, vagy akármi).

2020. jan. 23. 08:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
86%

18 éves lány vagyok, így jelenleg csak magamról tudok nyilatkozni

Saját szoba - kb 5 évesen. (Akkor sikerült berendezni az emeletet. A bútoraim színét én választottam. :) )

Saját tv és/vagy számítógép (mikor és mennyit használhatja?) - saját TV-m már kezdetektől volt a szobámban. Számítógépet viszont csak 13 évesen kaptam. (Ami az osztályomban már elég későinek számított) Mivel a tanulással nem volt bajom, így nem volt megszabva, hogy mennyit használhatom őket.

Számítógépes játékok, vagy táblagépes játékok - Gombos telefonos játékokat már ovi utolsó évében/elsőben nyomtam keményen. (A régi jó Snake :) ). 5. előtt kaptam érintőképernyős telefont, rajta a Fruit ninja-t, s még valami billiárdos játékot. Aztán 13 éves korom után már magamnak töltöttem le a játékokat Google Play-ről. A számítógépes játékok 15 évesen jöttek be az életembe. A használás szintén nem volt megszabva. Egyrészt a tanulmányi eredményeim miatt, másrészt meg azért mert miután egy nap lenyomtam több mint 8 órát a 2010-es Aliens vs predator-ban, úgy voltam vele, hogy ,,Ilyet. Többet. Soha." :D

Egyedül elmenni otthonról a közelbe (iskolába, lakótelepre, játszótérre) - Iskolába 1.-től egyedül jártam. Játszótérre szintén. (De falun lakunk)

Egyedül elmenni messzebb (moziba, barátokkal enni valahova) - Moziba sose voltam. A ,,barátokkal enni"-t meg hogy kell érteni? Fagyizni voltam már 2.-3.-oson. De pizzázóba csak 9.-esen.

Egyedül elmenni bevásárolni - Kenyérért alsótagozatosként már elküldtek. De olyan, hogy én is választom ki, hogy mit veszek, s nincs felnőtt velem, csak 9.-ben volt először.

Házimunkában részt venni, mikor mit csinált? - A szobámat már úgy nagyjából kiskoromban is takarítottam. (Portörlés, porszivózás, ablakpucolás) + ruhák teregetése/elpakolása. De már nem tudom, mikor mit csináltam.

Sose volt program szabva nekem. Csak az ebéd ideje volt kb fix, meg az hogy ne maradjak fenn túl sokáig.

2020. jan. 24. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!