Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnál, ha gyereked...

Mit szólnál, ha gyereked ezeket mondaná és milyen okot feltételeznél?

Figyelt kérdés

Nincs itthon semmi kaja, vigyünk haza az oviból-roskadásig van mindig a hűtő, avokádótól a párizsiig, flancos és mezei ételek, minden másnap több fogást rendelünk étteremből(nem pizzaking, hanem valódi étterem), ami vicc, hogy oviban minden tizedik fogást kóstol csak meg, bent általában kenyeret eszik.

Nincsenek játékaim-a szobája zsúfolásig van játékokkal, 50 db plüss kb, sportholmilk, hangszerek, legófajták, fakockák, rajztáblák, bunker, 140 centis babaház kanáltól a csillárig minden van benne, és 12 ikeás tároló tele mütyürrel, mindenfajta társas, matricás, sajàt roskatag könyvespolca van alsó hangon 40 könyvvel.

Anya nem enged játszani, nem játszhatok otthon-

Minden nap 3 óràt játszunk CSAK társast, mellette olvasok neki napi 3-5 könyvet, plusz estimesék és órákat játszik szabadon, nyaranta kimehet a kertbec a házunk mellett játszótér van, jó időben minden nap kintvan. Otthon remek az alaphangulat, csupa móka, egész nap nevet és viccelődik és keresi a társaságom.

Anya azt mondta tűnjek el- Sosem bántom, se kézre, se sehova nem csapok, rohadtul figyelek mit hogyan mondok és ilyet egyedül a macskának mondok, mikor besurran a konyhába és enné az ételt vagy épp rongál valamit, de azt is kifigurázva, vicces felhanggal “tünés innen te macska”. Én szoktam azokat a kommenteket írni, hogy nem a gyerek rossz, hanem a tette, meg a viselkedést kell bírálni, meg ilyenek, olyan szinten az erőszakmentes kommunikációban hiszek, hogy hú..

Biztos mondott még másokat is, de ezeket mondta el magától nekem, én pedig ki vagyok készülve miatta, mert egyrészt mi a csudától érez így, másrészt mi a fene lesz akkor, ha ezeket elhiszik neki? Na meg miket mondhat még???

Pszichológusi vizsgálat során sikerült ezeket mondania, megállapították hogy anya gyerek konfliktus miatt érzelmi zavarai vannak, nem

làtom el az anyai teendőket(erre csak utaltak szóban).

5 éves, gyönyörű, okos, csinos, tiszta, ápolt, jó anyagi körülmények, minőségi holmik, sokszor veszem ki az oviból(ahol szidják), hogy velem legyen, pozitív élmények érjék, mindenhova megyünk nagyon sűrűn..

Velem alszik megint mert nem hajlandó külön(korábban egy évet aludt külön, de jött pár rémálom) egész nap babusgatom, hàzimunkát játékosan végzünk együtt, minden héten kimozdulunk, tudom hogy szeret engem, naponta vagy 10x mondja, ahogy én is neki, folyamatosan puszil, bújik..ismerősök azt mondták ne legyek már a fenekében folyton, el van kényeztetve mert túl megértő vagyok és elnézek mindent, óvónők odavoltak, mikor azt mondta “anya akkor is szeret, ha mérges rám”

segítség kell, úgy érzem a pszichológusi vizsgálat félrecsúszott indirekt(vagy direkt?) módon..Kértem konzultàciót, de leráztak, viszont nem fogom elfogadni a vizsgálati eredményt és ezzel az eredménnyel a gyerekemet még képesek kiemelni..

Miért lehet ez?

2020. jan. 18. 16:39
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
84%
Az Egyszerűbb gyermekkor nem Montessori.
2020. jan. 18. 17:30
 12/40 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem picit túltolod ezt az egész gyereknevelést. Visszakozom, nem csak a játèk sok, hanem kb minden.
2020. jan. 18. 17:32
 13/40 A kérdező kommentje:

Régen snis volt, csak azt csinálom, amit a gyógyped javasolt pár saját ötlettel kiegészítve. Nem tudták mi a gond,(ráfogták a kései beszédre majd kikerült a rendszerből, mikor behozta a beszédet) akkoriban nem voltam ilyen, de akkoriban otthon is gondol voltak vele.

Mióta odafigyelek mindenre, itthon(velem bárhol)semmi gondja sincs, új intézménybe került, jöttek a gondok vissza, de csak ott, bárhol máshol(velem) mintagyerek. Tudom, hogy jól csinálom, különben itt is megint gond lenne, mint 1,5-2 éves korában.

2020. jan. 18. 17:42
 14/40 anonim ***** válasza:
94%

Kérdezd meg, miért mondja, hogy érti.

Emlékszem, egyszer kicsi koromban (kb 4 éves lehettem) voltunk vásárolni. Én vékony gyerek voltam, és a húspultnál vicceskedve megkerdezte a kiszolgáló, hogy nekem sosem adnak enni? Én még válaszoltam, hogy nem, sosem. Anyukám kérdezte, hogy miért mondtam, és én megprobaltam neki elmagyarazni, de akkor nem sikerült. Hiszen még nem ismertem az "irónia" kifejezést. Pedig én azt a kijelentést tényleg irónikusan mondtam, csak nem feltételeznék.

2020. jan. 18. 17:55
 15/40 anonim ***** válasza:
94%
Ha az embernek semmi baja, csinál magának. Szerintem irreálisan sokat foglalkozol vele, fogalma sincs, milyen az, amikor valaki tényleg hiányzik, amikor valakinek nincs meg valamije. Adj neki lehetőséget arra, hogy megélje a negatívat is,m ert amit itt leírtál az egy aranykalitka állandó felügyeletben.
2020. jan. 18. 18:00
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, milyen az óvodai viselkedése, ami miatt elküldtek pszichologushoz?
2020. jan. 18. 18:08
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
És mi volt a gond 1.5-2 éves korában? Amiket leírsz igazán tisztelni való.
2020. jan. 18. 18:10
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Mi is ezzel kuzdunk csak kisfiuval 4.5 eves.

A taviranyitos lego vonattol kezdve, elektromos autoig, minden fele akciofigura stb van neki. Mindent amit kiejt a szajan az alja megveszi neki. Megis azt mondja nincs neki jateka, ot anya/apa megveri. Nem ehet otthon. Nincs hutonk stb.

Mikor mindene megvan. Egyke gyerek, raadasul az apja kamionsofor. Kulfoldrol hozza a jatekokat, ruhat, edesseget. Rengeteg mindent. Ithon tarsasozunk, kozos filmezesek, kirandulas minden van. Megis hazudozik allandoan. Az ovoneni sem erti miert. Most a legujabb o nem kap enni. Mikor a taskajaban a teaja, szivoszalas szendvics, fornetti mikor mit csomagolok.

Rendszeresen viszem a gyumi zoldseg napokra amit kernek. Ma foztem bolognsit, turo gombocot erre a nagyinak mondta o nem evett meg ma, anya nem engedte.

2020. jan. 18. 18:11
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért figyelmet akar, de nem tőled. Mert tőled megkapja.
2020. jan. 18. 18:24
 20/40 anonim ***** válasza:
87%

Én nem tudom, lehet-e, de bennem az is felmerült, hogy így fejezi ki, hogy "anya túl sok" és a szabadság és felelősség túl kevés. Az aranykalitkás kommenttel értek még mindig egyet.

Az meg butaság, hogy ott a gond is, ahol a problèmás viselkedés. A közösségben tapasztalt gond is gyakran akaratlan nevelési hiba következménye, csak nyilván ott többet kell alkalmazkodni ezért ott jobban látszik.

2020. jan. 18. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!