Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 és 8 évesekkel aktív nyaralá...

7 és 8 évesekkel aktív nyaralás? Miért nem érti a férjem, hogy ez nekik nem való?

Figyelt kérdés

Az én lányom 7 éves, a férjemé 8. Tavaly voltunk először együtt nyaralni, hát mit mondjak, katasztrófa volt... A férjem szereti a legtöbbet kihozni 1-1 útból, viszont augusztusban, a párás 40 fokban két kislánnyal ez lehetetlen. Megbeszéltük már indulás előtt, hogy nem viszi túlzásba, nem azért megyünk, hogy minden nevezetességet végigrohanjunk és fáradtabban jöjjünk haza, mint ahogy elmentünk. Direkt olyan szállodát válaszottunk, ami csúszdaparkos, közel a tengerpart, a lányok már nagyon várták. Odaértünk, a férjem erre rögtön jelentkezett két programra is, mondván, hogy ezek csak félnaposak, ebédre már a hotelben leszünk. Nem voltunk, mindkettő egésznapos volt (reggel 5-kor ébredtünk, este 9-re kerültünk vissza a hotelba mindkétszer), és az idegenvezető mondta is, hogy egy szóval se mondta, hogy ezek félnapos programok lesznek, a férjem ezt tudta. A két gyerek természetesen végignyűglődte az egészet, fájt a lábuk, fejük, ott voltunk kb étlen-szomjan. A második programnál a nap felénél mondtam, hogy én inkább maradok a busz közelében velük, 4 órát dekkoltunk egy koszos kis kávézóban. Közben a férjem folyamatosan kiabált velük, magán kívül volt. Ezért ők is sírtak (a lányom alapból érzékenyebb). A férjem lánya felhívta az anyukáját, hogy jöjjenek érte, haza szeretne menni... Gondolhatjátok...

Gyereknek én is ilyen voltam, nem érdekeltek a múzeumot, látványosságok és szerintem emiatt nem lesz egy gyerek rossz. Ha nem lettek volna ott a lányok, lehet én is sírvafakadtam volna a nyomornegyed közepén, hogy én nem ezért utaztam, és fizettem ki százezreket. A férjem idén is menni akar nyaralni, már most tavasszal is szeretne menni valahová. Viszont az én lányom már ha csak meghallja ezt, sírvafakad, hogy ő nem akar jönni, ne vigyük el. A férjem meg hajthatatlan, hogy igenis legyenek hálásak, hogy ilyen helyekre eljutnak, de nem érti, hogy nekik ebből semmi nem maradt meg, csak hogy rosszul érezték magukatés haza akartak jönni. Nekik bőven elég a tengerpart egyelőre, én is 15-17 évesen kezdtem értékelni az ilyen kirándulós, felfedezős utakat. Annak meg nem látom értelmét, hogy végigrángassunk két síró, rossz kedvű gyereket napokon át néhány városon, hogy mi is rosszul érezzük magunkat és nekik is annyi maradjon meg, hogy milyen rossz volt az egész. Mert a lányom nyáron is volt az apjáékkal, és a szüleimmel is nyaralni, ahol semmi baj nem volt. Nem sírt, nem hisztizett, konkrétan haza sem akart jönni... És ilyenkor még rosszabbul esik, hogy velünk már a 2. nap azt kérdezgette, mikor indulunk vissza.

Nehéz helyzetben vagyok, mert valahol a férjemet is értem, hogy szeretné megmutatni a lányának a világot, de amíg ők erre nem fogékonyak, nem érdemes ezt ennyire erőltetni szerintem. Mit tanácsoltok, hogy ebből itthon ne legyen probléma?

2020. jan. 4. 14:57
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
56%
Egyébként még azt hozzátenném, hogy engem felnőtt emberként se érdekel az “aktív nyaralás”. Ha nyaralok, az azért van, hogy elszakadjak a mindennapi stressztől és kikapcsolódjak. Nem azért, hogy még több fáradtságot/bosszúságot okozzak magamnak. Kit érdekel a huszadik templom, az ötvenedik rom, meg a századik múzeum amiből maximum az derül ki, hogy itt lakott a híres marika néni. Ettől akarja magát intelligensebbnek képzelni a férjed? Mert akkor nagyon rossz úton jár.
2020. jan. 5. 08:56
 32/37 anonim ***** válasza:
79%

A tavalyi nyarat tekintsd tanulópénznek. Most már tudod, mire számíthatsz, ezért idén te fogsz szervezni.

Mondd meg, sőt, írd is le a férjednek, hogy nem (vagy legfeljebb 1-2 napon) vesztek részt városnéző/múzeumlátogató/stb. programokon. Akkor se, ha ő már befizette. Írasd alá vele a papírt, és tedd el jól, aztán ha kell, dugd az orra alá.

Persze lehet, hogy így egy hétig egyedül fogsz nyaraltatni két gyereket, amig a férjed a fakultatív programokon művelődik. Ha nektek ez így jó, minden rendben. Ha nem, talán próbáljatok meg más rokonokkal összefogni. Akkor mindig lehet egy-két felnőtt, aki a gyereket őrzi a strandon, és a többiek mehetnek várost nézni.

De mi pl. hármasban voltunk Ausztiában a hat éves kisfiunkkal, és a városnézéseket sóbányák, ezüstbányák, sípályán kiépített gokart és vidámpark meglátogatásával színesítettük. Ezt a gyerek és a férjem is el tudta fogadni. Délelőtt templom és múzeum Anyuka kedvéért, délután kisvonat és gokartozás Apuka és a Gyermek örömére.

Sok sikert az egyezkedéshez. Erősítsd meg magadat abban, hogy te moindenkinek elfogadható kompromisszumot akarsz, és ne hagyd magad befolyásolni a férjed sértődött, ingerült stb. módszereitől. Szemmel láthatóan nincs gyakorlata az ilyen egyeztetésekben.

De ha megigértek valamit a gyerekeknek (X+n óra utazás oda és vissza, és a helyszínen 5 nap strand 1 nap városnézéssel megszakítva), azt be is kell tartanotok, különben a szavahihetőségeteknek vége.

2020. jan. 5. 09:08
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
29 vålaszolonak üzenem hogy 3 gyerekem van eböl legfiatalabb most 9 ėves ės imåd kirándulni,
2020. jan. 5. 19:34
 34/37 anonim ***** válasza:
68%

Ennyi erővel ne menjenek Ciprusra meg Törökországba, mert teljesen felesleges. Van csúszdapark Cegléden is. Ha elmegyek valahová, szeretnék látni is belőle valamit, meg érezni a hangulatát, nem a szálloda medencéjében rohadni egy hétig. És mi több, ezt a mentalitást akarom a gyerekeimnek is átadni.

Utolsó előtti meg inkább ne játsszon Sheldon Coopert, mert a felnőtt emberek nem így kezelik a társas kapcsolataikat.

2020. jan. 5. 19:47
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

33as szerencsés vagy! A gyerekek többsége nem ilyen.

Utolsónak: régen én is hasonlóan gondolkoztam, de tégy egy próbát és meglátod, hogy milyen botorság egy Törökországi szállodát bármilyen más itthoni szállodával összehasonlítani. Mondjuk a klíma már itt is meg van, nem kell dideregni nyáron itthon se, sőt..

2020. jan. 5. 21:44
 36/37 anonim ***** válasza:
69%

Melyik tengerpart van Magyarorszàgon?

Azt írta a kérdező, közel a part. Gyönyörűkilátás, isteni tiszta sós levegő, csodás hullámok hangja, kagylógyüjtés, valódi hullámok, nem óránként 5 percig a zsúfolt medencében, homokos part, tengeri állatok..

Ezért kell elutazni, ezt szeretik a gyerekek is. A hotel meg azért kell, hogy a sós vizet kényelmesen le tudd mosni, tudj hajatmosni, felöltözni, 11-3 ig bemenni az árnyékos összkomfortos helyre, ahol sötétedés után parti és éjszakai fürdőzés vár, mikor a tenger már veszélyesebb.

Tök jól csinálják.

Mellesleg ha odamész, ahova a turista busz visz, nem fog átjönni a hely hangulata, hanem a turistaosveny hangulata kap el csak, az is alig, mert hatalmas a tömeg.

Városokat felfedezni gyerek nélkül felnőttként kell, mert ez egy veszélyes “sport”, pláne ha lányod van.

2020. jan. 6. 07:37
 37/37 anonim ***** válasza:
88%
#31 Engem pld. érdekel minden olyan, amit felsoroltál. :) Mi ezzel a probléma?
2020. jan. 7. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!