7 és 8 évesekkel aktív nyaralás? Miért nem érti a férjem, hogy ez nekik nem való?
Az én lányom 7 éves, a férjemé 8. Tavaly voltunk először együtt nyaralni, hát mit mondjak, katasztrófa volt... A férjem szereti a legtöbbet kihozni 1-1 útból, viszont augusztusban, a párás 40 fokban két kislánnyal ez lehetetlen. Megbeszéltük már indulás előtt, hogy nem viszi túlzásba, nem azért megyünk, hogy minden nevezetességet végigrohanjunk és fáradtabban jöjjünk haza, mint ahogy elmentünk. Direkt olyan szállodát válaszottunk, ami csúszdaparkos, közel a tengerpart, a lányok már nagyon várták. Odaértünk, a férjem erre rögtön jelentkezett két programra is, mondván, hogy ezek csak félnaposak, ebédre már a hotelben leszünk. Nem voltunk, mindkettő egésznapos volt (reggel 5-kor ébredtünk, este 9-re kerültünk vissza a hotelba mindkétszer), és az idegenvezető mondta is, hogy egy szóval se mondta, hogy ezek félnapos programok lesznek, a férjem ezt tudta. A két gyerek természetesen végignyűglődte az egészet, fájt a lábuk, fejük, ott voltunk kb étlen-szomjan. A második programnál a nap felénél mondtam, hogy én inkább maradok a busz közelében velük, 4 órát dekkoltunk egy koszos kis kávézóban. Közben a férjem folyamatosan kiabált velük, magán kívül volt. Ezért ők is sírtak (a lányom alapból érzékenyebb). A férjem lánya felhívta az anyukáját, hogy jöjjenek érte, haza szeretne menni... Gondolhatjátok...
Gyereknek én is ilyen voltam, nem érdekeltek a múzeumot, látványosságok és szerintem emiatt nem lesz egy gyerek rossz. Ha nem lettek volna ott a lányok, lehet én is sírvafakadtam volna a nyomornegyed közepén, hogy én nem ezért utaztam, és fizettem ki százezreket. A férjem idén is menni akar nyaralni, már most tavasszal is szeretne menni valahová. Viszont az én lányom már ha csak meghallja ezt, sírvafakad, hogy ő nem akar jönni, ne vigyük el. A férjem meg hajthatatlan, hogy igenis legyenek hálásak, hogy ilyen helyekre eljutnak, de nem érti, hogy nekik ebből semmi nem maradt meg, csak hogy rosszul érezték magukatés haza akartak jönni. Nekik bőven elég a tengerpart egyelőre, én is 15-17 évesen kezdtem értékelni az ilyen kirándulós, felfedezős utakat. Annak meg nem látom értelmét, hogy végigrángassunk két síró, rossz kedvű gyereket napokon át néhány városon, hogy mi is rosszul érezzük magunkat és nekik is annyi maradjon meg, hogy milyen rossz volt az egész. Mert a lányom nyáron is volt az apjáékkal, és a szüleimmel is nyaralni, ahol semmi baj nem volt. Nem sírt, nem hisztizett, konkrétan haza sem akart jönni... És ilyenkor még rosszabbul esik, hogy velünk már a 2. nap azt kérdezgette, mikor indulunk vissza.
Nehéz helyzetben vagyok, mert valahol a férjemet is értem, hogy szeretné megmutatni a lányának a világot, de amíg ők erre nem fogékonyak, nem érdemes ezt ennyire erőltetni szerintem. Mit tanácsoltok, hogy ebből itthon ne legyen probléma?
Nem értem a problémát, ha csávóka menni akar kirándulni menjen, ti meg addig lazítotok, strandoltok.
Nálunk apukám meg tesóm a nyaralás első napján lefeküdtek a partra, onnan a haza útig az isten ki nem robbantotta őket. Én meg anyukám meg mentünk kirándulni, vagy ha nem volt kedvünk akkor maradtunk mi is fürdeni. Reggel együtt reggeliztünk, este meg együtt vacsoráztunk, mindenki kipihente magát és jókedvű volt.
Ilyen hiszti túrákra biztos nem dobálnám ki a pénzt. Nem is értem miért hagyod magad. Simán megmondod, hogy ti maradtok, ha megsértődik sértődjön, az ő baja, ti meg érezzétek jól magatokat.
Szerintem nem idióta a férjed egyszerűen csak más az elképzelése. Pont úgy ahogy te nem érted hogy az ő ötlete miért jó, úgy ő sem érti a tiédet.
Valóban valami kompromisszumot kell találjatok.
Nos ha téged annyira nem érdekelt, hogy nem mentél el egy 10-15 perces megbeszélésre (az ilyen program ismertetőket nem szokták elhúzni az idegenvezetők akik még aznap másik 10 szállodába is mennek), hanem elküldted a csávód, akiről tudod, hogy milyen programokat részesít előnyben, akkor nem értem mit csodálkozol.
Legközelebb menj te is, akár vidd a gyerekeket is és válasszatok közösen.
a férjed egy sggfej, nem baj, majd ha nagykorúak lesznek a gyerekek, elfelejheted ezt a "cuki család vagyunk és jól elnyaralunk együtt" című kínzást.
nekem a vér szerinti apám ilyen, sajnos az anyám nem hajlandó kirakni (nem csak a nyaralás a baj vele), minden nyáron elmegyünk egy három hétre valahova, illetve utazunk fel-alá, ő őrjöngve, minket veszélyeztetve vezet, szédelgünk az éhségtől, mert mindenütt túl drága a kaja, az álmosságtól, mert hajnalban kelünk, és éjszaka érünk a szállásra, közben minden létező látványosságnál elmagyarázza, milyen retardáltak vagyunk, hogy nem tudunk róla semmit.
hálásak, a sggem. és érzed csak magad rosszul, persze hogy az apjával szeret szegény bogár nyaralni, te nyaralás helyett valami öntelt fsz csesztetését hallgatni vonszoltad el a világ másik felére...
gondold át pls, tényleg azt akarod, hogy arra emlékezzen a veled töltött időből, hogy valami idegen barom kínozza? ha jól érzi magát, ha hozzá, a korához, az érdeklődéséhez alakított a program, nem akar hazamenni.
"de minek mentünk volna oda csapatostul, mikor előre megbeszéltük,"
Akkor minek ment a férjed, ha előre megbeszéltétek? :)
Nos?
Na ezért kellett volna menned! Mert egyértelműnek kellett volna lennie NEKED, hogy valamire készül, azért megy el.
Ha mi megbeszéljük, hogy nem megyünk fakultatívra, akkor a megbeszélésen se jelenünk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!