Mit tennél ha a gyermeked azt mondaná nem szereti a testvérét és én mit tehetnék hogy jobb legyen a viszony?
2,5 éves múlt a nagyobb a kicsi 1,5 múlt.
Amikor mondja annyira rosszul érzem magam. Nem szeret vele játszani, de még egy légtérben sem szeret vele lenni. Sokszor már nem tudom mit kellene tennem. :(
Nálunk a legidősebb bátyjám nem akart soha testvért, mégis lett neki egy öccse meg egy húga(én). Rettentő féltékeny volt és irigy a mai napig. Soha nem ölelt meg minket, egy jó szava nem volt hozzánk. Ő 4 éves volt, mikor a másik bátyjám született, anyám elmondása szerint hetekig raplizott, mert kistesója született.
Ma 47 éves, 3 évente, ha egyszer beszélünk.
Ne gondoljátok hogy egy ekkora gyerek nem tudja mit beszél. Én is 3 voltam mikor az öcsém született, könyörögtem hogy ne legyen, fizikai tüneteim voltak, kórházba is kerültem (ezt mesélték én erre nem emlékszem).
Viszont sosem szerettem, tényleg nem. Nem bántottam meg semmi, csak szinte rosszul voltam a közelében fizikálisan, nem bírtam elviselni ha ott van. A helyzet most sem változott pedig felnőttünk. Az alapvető udvariassági szabályokat betartjuk, de kb ebben ki is merül a dolog. Én sem értem miért alakult ez ki bennem, mert alapjáraton egész normális gyerek volt, tehát igazából semmi nem indokolta volna ezt az ellenszenvet.
Azért az is számítana, hogy milyen körülmények között mondaná.
De 2,5 éves gyerek mond egy csomó zöldséget, ha nem kap meg valamit, az anyját se "szereti".
Persze, hogy rosszul érezném magam, nem is hagynám "vele" játszani. De saját magammal se.
Több lehetőség van. Kiszolgálod az elsőt és megszabadulsz a másodiktól, mondjuk örökbe adod. Csak hogy megadd az elsőnek, hogy kizárólagosan birtokoljon téged. De ne hogy azt hidd, hogy ezzel vége lesz a problémáidnak, mert ahogy valami máson látja, hogy rajta kívül fontos neked vagy szereted, arról is le fog mondatni.
Tudomásul veszed, hogy az első gyereked könnyen lehet, hogy túlságosan önző, és megtanulod elviselni, együtt élni vele. Ha mind a kettő egészséges, akkor kb egyenlően törődsz velük, és nem hagyod, hogy az önző gyerek a kisebbet fölöslegesnek címkézze, téged meg rossznak.
Megnyugtatod a nagyot, hogy ne féljen, majd a következő testvérével jobban ki fog jönni, mert az ...ami szerinted hatékony, hogy elfogadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!