Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megüt a gyerek. Mit csináljak...

Megüt a gyerek. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

2,5 éves. Már mindent megpróbáltam.

Ha mérges akkor is üt, de pl játék közben is egyszer csak ide szalad hozzám és ököllel megüti a combom pl. Vagy csak elmegy mellettem és úgy is. Szerintem ez nem normális.

Sokat foglalkozunk vele, sokat beszélgettünk erről, büntetésbe is megy, (ahol persze megigéri hogy soha többet nem üt)de csaptam is már a kezére. Semmi nem használ.

2019. dec. 28. 20:58
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Én a kiságyába tettem 1-2 percre, akkor 1, másfél éves volt, azóta nem csinálja, mert megtanulta, hogy büntetés a vége.
2019. dec. 28. 21:09
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Ne hagyd. Szólj rá, beszéld meg vele, sokszor, rendszeresen,hogy ez nem jó, fáj, és beszéld meg vele, hogy mi az ,ami zavarja. Az agresszió mindig egy kielégületlen kívánság, vágy eredménye, ez egy tünet.
2019. dec. 28. 21:44
 3/10 anonim ***** válasza:
45%

Először büntetést kapna, egyre rosszabbat. Bár nem tudom ez segítene vagy sem, talán csak agressziót szülne.

Utána megmondanám, hogy fájdalmat okozott besértődnék és otthagynám, hadd gondolkozzon el.

Ha ez sem használ, akkor megint csak nem jó ötlet, de megijeszteném valamivel. Pl. Látja a Jézuska, vagy emiatt jön a rézfaszú bagoly stb.

2019. dec. 28. 22:08
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Felemelem a hangom leültetem és megkérdezem, hogy te ezt hogy gondoltad? Te mit szólnál hozzá ha én is ütnélek ha valami nem tetszik? Mintha jobb lenne mostanában a helyzet, de valahogy az ő kis nyelvén ha lehiggadt mondani kell ameddig nem változik.
2019. dec. 28. 22:17
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem hagyod, hogy megüssön, megfogod a kezét a levegőben, vagy ha megütött utána fogod meg.

“Nem szabad megütni, ez fáj nekem, ez rossz! Mérges és szomorú leszek tőle! Miért csináltad? Csináld helyette ezt/ szólj nekem helyette!”

Le fog szokni!

2019. dec. 28. 22:33
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Óh egy gyereken próbált módszer biztos mindre ráhúzható.

Mi is küzdünk. Üt minket, gyerekeket még saját magát is. Nem hiperaktív, nem autista gyanús. Egyedül az nem kizárt, hogy idegrendszerileg még érnie kell korához képest persze. 2 éves a fiam. Lassan egy éve vannak kisebb nagyobb hullámvölgyek a viselkedésében. Harapással kezdett, arról leszokott, de jött a verekedés.

A legfontosabb az okot megtalálni, mert addig csak tünetet kezelsz. Az eszközök tárháza hatalmas, meg kell találni mi hat rá.

Az én fiamnál a büntetés vagy a visszaütögetés csak olaj a tűzre. Nála le kell vezetni a feszültséget. Leginkább 2 okból verekszik: ha minket akar bántani az méregből van, vmiért haragszik. Van, hogy fel sem fogom hirtelen hogy megbántottam vmivel, csak mikor már csattan a tenyere. Nála az jön be ha megbeszéljük: ilyet nem csinálunk, helyette ezt meg ezt lehet, illetve mi történt, miért csinálta, miért mérges. Másik gyereket pedig félelemből bánt. Fél, hogy elveszi a játékát, hogy kitúrja, nem engedi neki. Ezt a félelmet pedig sokszor úgy reagálja le, hogy támad. Nagyon résen kell lennünk az apjával, hogy időben meglássuk a problémás helyzeteket.

Ami tanácsot tudok adni, hogy üljetek le a pároddal és beszéljetek meg egy stratégiát, ami szerintetek legjobban hathat a gyerekre. Mindketten emelett tartsatok ki, persze csak akkor, ha be is válik. És ne engedd, hogy frusztráljon a helyzet, mert a gyerek megérzi és még feszültebb lesz ő is. Beszéld ki magadból bárkinek bárhányszor, mert ha anya lelki világa rendben van a gyereké is sokkal stabilabb lesz.

2019. dec. 29. 06:46
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

Már miért lenne bárki inkompetens??? Nem minden gyerek egyforma, mindenkinél más válik be.

Az ilyen verekedések, meg ütlegelések meg nem játékok. Ha közösségben is verekedni fog, annak is lesznek következményei.

2019. dec. 29. 06:51
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

8 nem kapcsolta össze, szóval nem jött be ez a próbálkozásod :)

Kiváncsi lennék hogyan büntetsz meg egy 1-2 évest, mert a sarokba nem fog neked beállni az tuti.

Másrészt egy értelmes gyerek esetében nem kell folyton büntetést alkalmazni, kb. 3 eset után rájött, hogy nem érdemes hozzámvágni a játékait, ha nem lehet rá hatni, akkor valami baja van és vinném fejlesztésre, tornára, stb.

2019. dec. 29. 08:15
 9/10 anonim válasza:
100%
Ez engem is érdekelne . Az én fiam 2 éves lett és most kezdi ezt az ütögetést. 100szor rá lett szólva de semmi
2019. dec. 29. 13:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha visszaütsz, akkor még jobban felingerled és továbbra is ütni fog.

Én megfogtam a kezét, leültettem és szépen elkezdtem a tenyerével simogatni az arcom, a kezem. Elmondtam neki, hogy így csinálunk anyának és nem ütünk. Az ütés fáj, rossz dolog és nem szabad. Talán egyszer vagy kétszer kellett ilyet csinálnom és nem is ütött. Aztán amikor nagyobb lett és esetleg méregből felemelte a kezét, ütni nem ütött soha, akkor meg közöltem vele, hogy ne merje rám emelni a kezét és amiért ilyet csinált, nem szólok hozzá. Akkor sírva fakadt és egyből bocsánatot kért. Nem igen emelte a kezét sem rám.

2019. dec. 29. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!